ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 12 • 2011

Snovbordistu un frīskieru plāni nākošajā sezonā

Kamēr distanču slēpotāji jau paspējuši jauno sezonu atklāt novembra vidū, bet kalnu slēpotāji tik tikko aizvadījuši savas pirmās sacensības, tikmēr arī snovbordisti un frīskieri nesnauž, jo ir devušies uz treniņiem ārzemēs, lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai.

Šajā sezonā snovbordam un frīstaila slēpošanai Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) ir paredzējusi vairākas sacensības, kuras notiks šādās disciplīnās: snovbordam – paralēlais milzu slaloms, borderkross un slopestyle; savukārt frīstaila slēpošanai – skikross un slopestyle. Atšķirībā no pagājušās sezonas netiks organizētas Big Air sacensības snovbordam un frīstaila slēpošanai, jo tā kā slopestyle ir iekļauts olimpisko spēļu programmā, tad ir pieņemts lēmums koncentrēties uz šīs disciplīnas attīstīšanu. Arī šajā sezonā, nenoliedzami, centrālais notikums būs Eiropas kausa posms borderkrosā, kurš tāpat kā pagājušajā sezonā norisināsies Ozolkalnā, bet šoreiz jau divas dienas. Jāatzīmē, ka pirmo reizi šādas snovborda sacensības tiks translētas arī LTV7!

Nedaudz ir pamainīts formāts Latvijas kausa sacensībām frīstaila disciplīnās, proti, tas nenorisināsies vairs divās, bet gan tikai vienā kārtā, un ranga ieskaitē tiks iekļauti arī Sniega kausa sacensību rezultāti. Sniega kausa ietvaros šosezon notiks slopestyle sacensības.

Nopietni sezonu ir sākuši snovbordisti, kas ir izveidojuši izlasi, kas sastāv no trīs daļām: borderkrosa izlase, paralēlā milzu slaloma izlase un big air, slopestyle izlase. Liels nopelns tajā ir snovborda entuziastiem, kuri, nākot ar iniciatīvu to visu organizēt un darīt, ir ķērušies klāt pie izlašu veidošanas un vadīšanas. Šo entuziastu vidū ir Jānis Mellups, kurš ir izlases menedžeris un vadītājs, Andris Vasins – uzņēmies trenēt un vadīt borderkrosa izlasi, Inārs Bīrmanis - atbildīgais par slopestyle un big air sadaļu un Gerds Sīmanis, kas trenēs paralēlā milzu slaloma izlasi. Patiešām lielu pateicību ir pelnījuši šie cilvēki, jo viņi ir uzņēmušies palīdzēt jaunajiem un talantīgajiem braucējiem attīstīties un piepildīt sapņus.

Snovborda izlasē ir iekļauti šādi sportisti (pa disciplīnām): snovbordkross - Toms Vasins, Mihaels Turauskis, Signe Valdusa, treneris: Andris Vasins; paralēlais gigantslaloms, slaloms - Ansis Blumbergs, Andris Ablažēvičs, treneris: Gerds Sīmanis, sloupstails, Big air - Artūrs Cukunde, Toms Petruševics, Jānis Sarāns, Valters Ošnieks, treneris: Inārs Bīrmanis.

Frīstaila slēpotājiem vēl nav izveidota izlase, bet arī viņi ir sarosījušies un sākuši domāt par izlases veidošanu. Liela iniciatīva nāk no Kārļa Lūša puses, kurš vēlās iesaistīties izlases veidošanā un ar saviem kontaktiem palīdzēt izlases dalībniekiem. Līdzīgi kā snovbordā arī frīstaila slēpošanā tiek plānots, ka izlase varētu sastāvēt no divām daļām -  viena būtu skikross izlase un otra slopestyle, big air izlase.

Šobrīd vadošais snovbordkrosists Toms Vasins atrodas Austrijā, kur Hintertux ledājā no 6. līdz 15.decembrim aizvada treniņnometni. Sniega trūkuma dēļ plānotais starts pirmajā šīs sezonas Eiropas kausa posmā atkrīt, jo Kortinas d’Ampeco (Itālija) posms ir atcelts. Līdz ar to sezona sāksies janvāra sākumā, kad Sentvinsentā (Francija) paredzēts sezonas otrais posms. Bet nedēļu vēlāk ir plānots startēt Pasaules kausā Badgašteinā (Austrijā) un vēl pēc nedēļas Veisonā (Šveice). Un tad, protams, pats svarīgākais sezonas notikums Latvijā – Eiropas kauss, kas pirmo reizi notiks divas dienas. Tāpat kā pagājušajā gadā arī šoreiz mūsu labākie borderkrosisti nākamajās brīvdienās pēc Cēsu posmiem startēs Eiropas kausā Konsbergā (Norvēģija). Atlikušajā sezonas daļā (februāra beigās un martā) Tomam Vasinam ir paredzēts piedalīties vēl četros Eiropas kausa posmos - Krievijā, Austrijā,  Vācijā un Šveicē, kā arī Pasaules kausa posmos ASV un Itālijā.

Savukārt slopestyle, big air izlasei šajās brīvdienās dosies uz Ruku (Somijā), kur aizvadīs vienu nedēļu treniņnometni, bet pirmās starptautiskās sacensības paredzētas janvāra beigās, kad plānots piedalīties divos Eiropas kausa posmos Francijā un Austrijā. Marta vidū slopestyle, big air izlases kandidāti dosies uz Franciju, kur aizvadīs vienu nedēļu treniņnometni un pēc tam arī piedalīsies turpat Eiropas kausa posmā. Sezona noslēgsies marta beigās ar Pasaules junioru čempionātu Sjerranevadā Spānijā.

1 Komentāri

Žēl, ka atcēlās Itālijas posms. Būs jāgaida jaunais gads. Jācer, ka arī citiem izdosies atrast kādu sponsoru, lai tiktu uz kādu EK posmu.

13 • 12 • 2011 / 20:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv