ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2012

Siguldas kauss izceļas ar aizraujošām sacensībām snovborda slalomā

Saistītā informācija

Siguldas kausa ietvaros 2012. gada 4. martā notika aizraujošas sacensības paralēlajā snovborda slalomā. Īpaši spraiga cīņa bija vērojama sieviešu, vīriešu  kā arī senioru grupās.

Diemžēl jauniešu grupās sacensībām bija pieteikušies pārāk maz dalībnieku, tādēļ šie jaunieši tika pievienoti vecākām sportistu klasēm, tomēr par šīs vecuma grupas uzvarētājiem tika atzīti Paula Anna Vītola un Markuss Lasmanis-Dimza.

Junioru klasē vietu sadalījums precīzi atbilda kvalifikācijas sacensību rezultātiem – Eduards Balodis bija pārliecinoši ātrākais, un viņu finālā nespēja neķert ne Intars Ivanovs, ne Aleksandrs Ablaževičs.

Daudz spraigākas sacensības bija vērojamas sieviešu sporta klasē. Kvalifikācijā pārliecinoši labākos rezultātus uzrādīja Signe Valdusa un Sindija Buklāgina, taču kļūda ceturtdaļfinālā no cīņas par uzvaru izslēdza Sindiju, savukārt Signe kļūdījās pusfinālā un spēja izcīnīt tikai trešo vietu. Finālā tikās Dace Kupniece un Linda Zvaigzne. Arī Dace pieļāva kļūdu, kas divu braucienu summā Lindai deva 0,13 sekunžu pārsvaru un uzvaru Siguldas kausā.

Arī vīriešu grupā cīņas bija tikpat spraigas. Kļūdas un kritieni no cīņas izslēdza ne vienu vien uzvaras pretendentu. Sīvā cīņā vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena izcīnīja Ansis Blumbergs. Otro un trešo vietu attiecīgi izcīnīja Andris Ablaževičs un Arnis Jurģels.

Lai arī jaunizveidotajā senioru klasē šoreiz startēja tikai četri dalībnieki, cīņas līdz pēdējam metram bija pietiekami spraigas – uzvarētājus katrā pārī bija iespējams noskaidrot tikai ar elektronisko mēraparātu palīdzību. Šajā grupā nebija izteikta līdera, taču šoreiz veiksmīgākie izrādījās Gints Zommers, Olafs Vītols un Klāvs Čeže.

Savukārt 3. martā, Siguldas pilsētas trasē norisinājās Siguldas kausa izcīņa ātruma nobraucienos.

Katram dalībniekam bija iespēja veikt vienu iesildošo braucienu un divus oficiālos braucienus, no kuriem labākais rezultāts tika ieskaitīts. Snovborda grupā dēļus bija ievaskojuši 11 dalībnieki. Ātrāko rezultātu uzrādīja Ansis Blumbergs ar 96,77 km/h ātrumu, kas bija par 9,4 km/h lielāks nekā pagājušā gada rekords – 87,37 km/h. Ātrāk par 90 iespēja vēl trīs braucēji, starp viņiem Andris Ablaževičs uzrādīja identisku rezultātu ar uzvarētāju, tāpēc, līdzīgi kā velosipēdu grupā, uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams trešais brauciens, kurā līdz uzvarētājam Andrim pietrūka mazliet vairāk kā trīs ātruma kilometri stundā. Starp meitenēm ātrākā bija Linda Zvaigzne – 81,08 km/h.

Ģirts Avotiņš


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv