ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

27 • 01 • 2012

Eiropas kausā snovbordā Artūram Cukundem 8.vieta

Saistītā informācija

Lielisku panākumu Austrijas pilsētā Brandā notiekošajā Eiropas kausā Snovbordā slopstaila disciplīnā guvis Latvijas pārstāvis Artūrs Cukunde, 56 dalībnieku vidū izcīnot augsto 8.vietu. Atzīstamu rezultātu sasniedza arī Toms Petrušēvics, kas ierindojās 27.vietā.

Latvijas vadošie snovbordisti slopstaila disciplīnā šajā nedēļā bija devušies uz Austrijas pilsētu Brandu, kur vakar un šodien norisinājās Eiropas kausa posms slopstailā. Vakar uz starta izgāja 56 dalībnieki, kuru vidū bija arī pieci latvieši – Artūrs Cukunde, Toms Petrušēvics, Artūrs Vasarājs un tikai četrpadsmit gadus jaunie Jakovs Prokofjevs un Markuss Brieze. Kvalifikācijā bija jāizpilda divi braucieni, no kuriem ieskaitē gāja labākais. Ap 300-400m garā trasē sportisti tramplīnos (biežāk divi) lecot izpilda dažādus trikus, un tiesneši ar ballēm tos vērtē (pie kritērijiem pieder trika sarežģītība, amplitūda un arī piezemēšanās – aut. piez.). Sportisti bija sadalīti divās grupās, un no katras grupas finālā iekļuva septiņi labākie. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Artūrs Cukunde, kas savā grupā bija labākais, bet abu grupu kopvērtējumā uzrādīja otro rezultātu. Otrajā braucienā mūsu sportists ieguva vērtējumu 79,67 punkti un tikai par vienu punktu atpalika no kvalifikācijas uzvarētāja beļģa Sebes Debuka. Finālā arī bija jāizpilda divi braucieni, no kuriem skaitīja vienu labāko. Pirmajā Artūrs saņēma faktiski identisku vērtējumu priekšsacīkšu pirmajam braucienam – 66,67 punkti, kas viņam deva ceturto vietu, sešus punktus atpaliekot no godalgotā trijnieka. Otrajā braucienā Cukundem diemžēl sanāca sliktāks rezultāts, līdz ar to pazuda iespējas pakāpties uz augšu un iegūt godalgotu vietu. Otrajā braucienā vēl četriem sportistiem izdevās pārspēt mūsu sportista pirmajā braucienā uzrādīto rezultātu, tādēļ Artūram Cukundem beigās astotā vieta. Līdz trijniekam pietrūka 11 punktu, taču, ja viņš finālā būtu atkārtojis priekšsacīkšu rezultātu, tas dotu otro vietu. Otrs labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Toms Petrušēvics, kuram ar iegūtajiem 52 punktiem sanāca 27.vieta. Pārējie mūsējie saņēma zem 20 punktiem un ierindojās piektā desmita beigās – 48.vietā Prokofjevs, 49.vietā Brieze un 50.vietā Vasarājs. Uzvarēja krievs Aleksejs Soboļevs, kas finālā ieguva 81 punktu, taču kvalifikāciju pārvarēja kā pēdējais.

„Šogad sezona ir vēlu sākusies, jo nav bijis sniega, tāpēc arī pamaz ir sanācis patrenēties. Esam bijuši vienu nedēļu treniņnometnē Somijā,” par gatavošanos sezonai stāsta slopstaila izlases treneris Inārs Bīrmanis un piebilst, ka rezultāti ir labāki, nekā bija gaidīts. Attiecībā uz Artūra astoto vietu pēc otrās kvalifikācijā Inārs skaidro, ka tas saistīts ar to, ka pagaidām trūkst stabilitātes. Pats Artūrs ar sasniegto ir apmierināts, jo bija cerējis būt tuvu finālam, bet, ka tiks tik augstu, nebija gaidījis. „Finālā centos atkārtot kvalifikācijā parādīto, jo biju dabūjis augstus punktus, taču diemžēl nesanāca,” stāsta 19 gadus jaunais Artūrs. Viņš atzīst, ka sacensību līmenis bijis ļoti augsts un uz tik stāviem tramplīniem nav sanācis trenēties, jo treniņnometnē Somijā snovborda parks vēl neesot bijis pilnībā pabeigts, tāpēc lielākie tramplīni vēl neesot bijuši gatavi. „Uzskatu, ka vērtēšana bija laba un objektīva,” lakoniski noteic Artūrs jautāts, vai mazās valstis tiesneši nemēģināja kaut kā pavilt uz leju. Arī Artūra vienaudzis Toms Petrušēvics nesūdzas par savu 27.vietu šajā spēcīgajā konkurencē. „Šeit tramplīni bija diezgan stāvi, kādu Latvijā nav. Organizatori trasi bija veidojuši, rēķinoties ar dalībnieku augsto līmeni, no kuriem var arī pamācīties. Ir pie kā piestrādāt,” izvērtē Toms.

Šodien Eiropas kausa otrajā dienā Cukundem 18.vieta, bet Toms Petrušēvics atkārtoja iepriekšējā dienā iegūto 27.vietu.
Pagājušās nedēļas nogalē mūsējie debitēja Eiropas kausā, kas norisinājās Francijā. Un tajā Artūrs Cukunde bija 19.vietā, par vienu vietu priekšā Tomam Petrušēvicam.

Nākamie starti mūsu slopstailistiem Eiropas kausā paredzēti martā.

IMG_0637.JPG

1 Komentāri

Neatkarīgā
27 • 01 • 2012 / 23:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv