ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Carlsberg kauss 2023, 4.posms

26 • 2 • 2023 / Žagarkalns, Cēsis

Carlsberg kausa izcīņa ir kalnu slēpošanas sacensības, kurās piedalās slēpošanas entuziasti, sākot ar amatieriem un beidzot ar lietpratējiem sportistiem. 

Sacensības notiks Siguldas Pilsētas trasē un Žagarkalnā.

Pilsētas trasē tās norisinās GS disciplīnā, Žagarkalnā Super-slalom ( SSL ) disciplīnā. 

Kopā paredzētas 6 kārtas

Sacensību kalendārs

1.posms Pilsētas trase GS    22.01.23. Svētdien. Starts 17:00
2.posms Žagarkalns SSL  05.02.23. Svētdien. Starts 17:00
3.posms Pilsētas trase GS 19.02.23. Svētdien. Starts 17:00
4.posms Žagarkalns SSL 26.02.23. Svētdien. Starts 17:00
5.posms Pilsētas trase GS 19.03.23. Svētdien. Starts 17:00
6.posms Žagarkalns SSL FINĀLS 25.03.23. Sestdien. Starts 17:00

Laika apstākļu dēļ sacensību datumi var tikt mainīti (informācijas atjaunojumi abu kalnu mājas lapās, infoski.lv un to sociālajos mēdijos)

Reģistrācija

Reģistrēties Carlsberg kausa izcīņas sacensībām var uz vietas vai internetā kalnu mājas lapās šim nolūkam izveidotā linkā. Internetā reģistrācija ir jāveic ne vēlāk , kā līdz plkst. 12:00 sacensību dienā. Uz vietas reģistrāciju varēs veikt jau nedēļu iepriekš vai sacensību dienā, bet ne vēlāk kā 2 stundas pirms starta. Pēc šī laika reģistrācija sacensībām vairs netiek veikta!

Reģistrējoties dalībnieks iesniedz aizpildītu reģistrācijas anketu. Reģistrācijas anketas var saņemt uz vietas katrā no kalniem vai lejuplādēt internetā . Reģistrācija ir spēkā, ja dalībnieks ir aizpildījis visas anketas ailes!

Sadalījums vecuma grupās 

Pilni gadi (Sievietes, Vīrieši)
18 līdz 40 gadi (AS, AV)
40 gadi+ (BS, BV)
Bērni no 12 līdz16 gadu vecumam (U16S, U16V)
Lietpratēji 16 līdz 35 gadi (LS, LV)
Lietpratēji 36  un vecāki (LSI, LVI)

Grupa tiek izveidota, ja tajā pieteikušies vismaz 4 dalībnieki. Ja pieteicies mazāks skaits dalībnieku, tad tos pievieno tuvākajai atbilstošajai grupai.

  • AS un AV grupu dalībnieki tiek pievienoti BS un BV grupām un otrādi
  • U16S un U16V grupu dalībnieki tiek pievienoti AS un AV grupām
  • LS un LV grupu dalībnieki tiek pievienoti LSI un LVI grupām un otrādi. 

Ja kādā no lietpratēju grupām ir mazāk par 4  dalībniekiem un arī nākošajā tuvākajā grupā ir nepietiekams dalībnieku skaits, un kopā nesanāk vismaz 4 dalībnieki, tad šie lietpratēji netiek pievienoti citām grupām. Viņi tālāk tiek vērtēti pēc punktu sistēmas, kas būtu, ja grupā būtu sanākuši 4 dalībnieki.

!!!Dalībnieki, kuri ir trenējušies sporta skolās kalnu slēpošanā, vai piedalījušies jebkurās LSS rīkotajās sacensībās, var reģistrēties tikai lietpratēju grupā. Dalībnieku piederību atbilstošajai grupai izskata un pārbauda sacensību galvenais tiesnesis. Tiesneša lēmums dalībniekam tiek paziņots pirms numuru izdales!!!

Starta vietu sadalījums

Starta vietas pirmajā trasē tiek sadalītas atbilstoši pieteikšanās kārtībai – tas, kurš pieteicies pirmais, startē savā grupā pirmais, utt. Otrajā trasē dalībnieki startē apgrieztā secībā pēc rezultātiem pirmajā trasē sākot ar piekto vietu līdz pirmajai vietai un tālāk pēc rezultātiem sestās, septītās un turpmāko vietu ieguvēji.

Sacensību norise

Starta numurus dalībnieki saņem no plkst.15:00 līdz 16:30. Saņemot starta numuru, ir jāveic apmaksa par dalību. Dalības maksa Žagarkalna un Pilsētas trases posmos 12 eur. 

PACĒLĀJA BIĻETE IR JĀPĒRK ATSEVIŠĶI. 

No 16:30 līdz 17:00 notiek iepazīšanās ar trasi.

Starts trases iebraucējam 17:00. Starts pirmajam sacensību dalībniekam uzreiz pēc trases iebraucēja finiša.

Grupas startē sākot ar sieviešu grupām no vecākās uz jaunāko un tad lietpratējas. Pēc tam, tādā pašā secībā startē vīrieši. Dalībnieki grupas ietvaros startē atbilstoši starta vietu sadalījumam. Starts tiek dots uzreiz pēc iepriekšējā dalībnieka finiša. Ja dalībnieks nav gatavs startam un nevar startēt minūtes laikā, pēc tam, kad tiesnesis viņu ir izsaucis, viņš var tikt nepielaists pie starta. 

Lēmumu par dalībnieka nepielaišanu pie starta pieņem sacensību galvenais tiesnesis. Šajā gadījumā dalībnieka samaksātā dalības nauda netiek atmaksāta.

Starp braucieniem ir 45 minūšu pārtraukums, kura laikā notiek jaunas trases izveidošana otrajam braucienam un dalībnieku iepazīšanās ar trasi . 

Sacensību rezultāti tiek paziņoti trīsdesmit minūšu laikā pēc beidzamā dalībnieka finiša. Rezultātu paziņošana un apbalvošana notiek kalnu kafejnīcās. Rezultāti tiek publicēti arī kalnu un carlsberg.lv mājas lapā un izlikti uz ziņojumu dēļa katrā no kalniem. 

Rezultāti un kopvērtējums

Katras sacensību posma vietu sadalījums tiek noteikts saskaitot abās trasēs uzrādītos rezultātus. Katra posma pirmo desmit vietu ieguvēji saņem punktus.

1.vieta – 15 punkti 
2.vieta – 11 punkti 
3.vieta -   9  punkti
4-7, 5-6 , 6-5 , 7-4 , 8-3 , 9-2 , 10-1 

Lai kvalificētos kopvērtējumam dalībniekam ir jāpiedalās vismaz 2 GS posmos un vismaz vienā SSL posmā. 

Kopvērtējuma ieskaitei tiek summēti dalībnieka to trīs posmu punkti, kuros viņš ir saņēmis visaugstāko punktu skaitu. Ja kopvērtējumā vairākiem dalībniekiem ir vienāds punktu skaits, augstāku vietu iegūst tas, kurš bijis augstākā vietā noslēguma posmā. 

Apbalvošana

Katra posma pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar diplomiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji kopvērtējumā tiek apbalvoti ar Carlsberg kausiem un dāvanu kartēm.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv