ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Pasaules Sniega Diena

18 • 1 • 2015

Pasaules Sniega diena 2015.gadā 

Šā gada janvārī atkal tiks rīkota Pasaules sniega diena, un tai veltītie pasākumi notiks daudzviet Latvijā. Pasaules sniega dienas organizēšana jau kļuvusi par labu tradīciju, un visā pasaulē un arī mūsu valstī tā notiks jau ceturto gadu pēc kārtas. Pasaules Sniega diena ir ikgadējs sniega festivāls bērniem, lai tie varētu iepazīt dažādas aktivitātes uz sniega un dažādus ziemas sporta veidus. Šo ideju ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas Federācija (FIS), bet Latvijā par Pasaules sniega dienas pasākumu norisi rūpējas Latvijas Slēpošanas Savienība (LSS) sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK). Pasaules Sniega dienas pasākumu rīkošana ir vērsta uz to, lai bērni un viņu vecāki varētu izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, un arī nākotnē turpinātu nodarboties ar ziemas aktivitātēm. 

Šā gada sākumā ziemas mēnešos ļoti daudzās vietās Latvijā norisinājās daudz un dažādi pasākumi, kas bija veltīti Pasaules sniega dienai. Šogad pirmo reizi trīs gadu laikā bija patīkams jauninājums, proti, kopā ar Latvijas Slēpošanas savienību un Latvijas Olimpisko komiteju Pasaules Sniega dienas pasākumus organizēja gan pašvaldības, gan arī skolas. Līdz ar to aktivitātes vairs nenotika tikai Siguldā, kā tas bija pirmos divus gadus, bet gan daudzās Latvijas vietās. Mūsējie tiešām bija izcēlušies ar entuziasmu, radošumu un pacentušies godam, jo Sniega dienas pasākumi kopumā norisinājās vairāk nekā 30 novados, vairāk nekā 50 vietās visā Latvijas teritorijā, iesaistot šajās ziemas aktivitātes ap 15 000 bērnu. Tas tiešām ir daudz, un tāpēc ne velti Latvija ir ieņēmusi otro vietu no ļoti daudzām valstīm. Liels nopelns tajā ir pašvaldībām un skolām, kuru aktīvie un atsaucīgie cilvēkiem parūpējās par to, lai sarūpētu jaukus svētkus bērniem, un visiem tiem, ka piedalījās Pasaules Sniega dienas pasākumos. 

Latvijas aktīvo darbošanos pamānīja un arī novērtēja Starptautiskā Slēpošanas Federācija, kas mūsu valstij pateicībā dāvāja vairākas ar ziemas sportu saistītas lietas (speciālas teltis, kalnu slēpošanas vārtus, dalībnieku starta numurus, finiša vārtus u.c.), kas tika nogādāti aktīvākajām skolām un pašvaldībām. 

Līdz ar to Latvijas Slēpošanas Savienība aicina Jūsu pašvaldībā arī nākošā gada 18.janvārī organizēt “Pasaules Sniega Dienas 2015” pasākumus, lai kopīgi atzīmētu šos sniega svētkus. Organizēt Pasaules Sniega Dienu 2015 īpaši tiek aicināti LSS biedrus, sporta klubus, kas pasākuma dalībniekiem varētu noorganizēt sacensības un pēc pašu sporta klubu izveidotas programmas arī citas aktivitātēs, piemēram, zīmējumu, domrakstu, foto un video konkursos. 

Pasākuma organizētāji katrā pašvaldībā tiek aicināti izstrādāt plānoto pasākumu programmu, popularizējot sportiskas aktivitātes ziemā svaigā gaisā. Pasaules Sniega Diena 2015 norise plānota kā bezmaksas pasākums, kurā visiem dalībniekiem pasniegs LSS 2015.gada sertifikātus un piemiņas veltes. 

Pasaules Sniega dienas organizatora pieteikums

Lūdzam iesniegt pieteikumu Pasaules Sniega Dienas 2015 sarīkošanai Jūsu pašvaldībā (Pielikums Nr.1.), kam ir jābūt saskaņotam ar pašvaldības vadību. Pieteikumi ir jāiesūta līdz 2014. gada 1. decembrim  Aizpildītu pieteikuma formu var iesniegt elektroniski PDF formātā, sūtot uz e-pasta adresi: [email protected], līdz 2014.gada 1. decembrim.  LSS biedriem (sporta klubiem) pieteikuma formu lūdzam sūtīt  uz e-pasta adresi [email protected]

Pieteikuma formu un sīkāku informāciju atradīsiet pielikumā (saistītā informācija).

Papildus informācija

Pasaules Sniega Dienas projekta vadītāja Anna Bondare, mob.tel. 28612253





0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv