ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2012

Kristaps Zvejnieks startēs Pasaules kausa posmā Levi

Saistītā informācija

Nākamajās brīvdienās Levi (Somija) ar otro posmu turpināsies 2012./2013.gada sezona kalnu slēpošanā. Somijas ziemas kūrortā sacensību programmā būs slaloms, un starp labākajiem pasaules kalnu slēpotājiem uz startu izies arī Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks. Dāmas sacentīsies sestdien, bet vīru starts paredzēts svētdien.

Jaunā sezona, kas nupat tik ir sākusies, pēc vienas brīvās nedēļas nogales šajās brīvdienās turpināsies Somijā. Kā tas allaž pēdējos gados ir bijis, pirmais posms ar milzu slaloma sacensībām norisinājās Zoldenā (Austrija), kur arī šogad tāpat kā pērn vīriešiem nepārspēts palika ASV pārstāvis Teds Ligetijs (arī šoreiz kopā ar ASV izlasi bija mūsu izlases treneris Dinārs Doršs – aut. piez.), kuram Zoldena ir kļuvusi par diezgan veiksmīgu sacensību vietu – piecas reizes kāpts uz goda pjedestāla (labāk veicies ir tikai mājvietā Bīverkrīkā, ASV (seši pjedestāli), un Kranjska Gorā, Slovēnijā (septiņi pjedestāli) – aut. piez.). Šajā pat disciplīnā dāmu konkurencē savu trešo uzvaru karjerā Zoldenā izcīnīja slovēniete Tīna Maze (2002.gadā viņa pirmo vietu dalīja ar vēl ar divām sportistēm – norvēģieti Andrīnu Flemenu un austrieti Nikolu Hospu – jo visas trīs divu braucienu summā uzrādīja identisku laiku līdz pat sekundes simtdaļām (!) – aut. piez.). Pērna gada uzvarētāja Zoldenā amerikāniete Lindseja Vona, kura pērn šajā Austrijas ziemas kūrortā izcīnīja pirmo uzvaru karjerā savā vājākajā disciplīnā – milzu slalomā, šogad, atrodoties četrpadsmitajā pozīcijā pēc pirmā brauciena, otrajā piedzīvoja kritienu un izstājās.

Bet ko nu par pirmo posmu, par to jau iepriekš pa tiešo no Zoldenas rakstīja Dinārs Doršs. Latvijas līdzjutēji ar lielāku nepacietību gaida tieši otro posmu, un ne jau tāpēc, ka viņiem slaloms interesētu vairāk nekā citas disciplīnas, bet gan tāpēc, ka šo svētdien, kad sacentīsies vīri, uz startu izies arī Latvijas labākais tehnisko disciplīnu speciālists Kristaps Zvejnieks. Tas nebūs viņa pirmais starts pasaules kausā, jo debija notika šā gada janvāra beigās populārajā un skatītāju pārpildītajā slaloma sacensību vietā Šladmingā Austrijā, kur Kristaps, lai arī finišēja un uzrādīja 50. ātrāko laiku, tomēr saņēma diskvalifikāciju, jo nebija izbraucis pareizi divpadsmitos vārtus. Pa šo laiku, gatavojoties sezonas pirmajam startam, turklāt tik nozīmīgās sacensībās kā pasaules kausa posms, Kristaps nav tikai skrējis krosiņus pa rudenīgi slapjajām Mārupes vai Siguldas ielām, ko viņš šonedēļ dara, jo pagājušo svētdien ir atgriezies Latvijā, bet līdz tam kopš septembra beigām sešas nedēļas ir pavadījis cītīgos treniņos uz sniega Austrijā. Kristaps norāda, ka ir gatavs jaunajai sezonai un arī Pasaules kausa posmam, kur būs jāsacenšas ar spēcīgākajiem. „Vasarā daudz trenējos. Piedalījos skrituļslaloma sacensībās, kas nāca par labu sagatavošanās posmā ziemas sezonai. Esmu bijis Austrijā uz sniega 40 dienas un kārtīgi trenējies,” stāsta Kristaps, piebilstot, ka pēc grūtā un ilgā treniņprocesa šobrīd Latvijā cenšas ieturēt mierīgu režīmu, lai atgūtu „svaigumu” pirms pirmā un svarīgā šīs sezonas starta. Uz Levi viņš dosies šo piektdien. Sestdien ir paredzēts treniņš, un svētdien jau atbildīgais starts. „Esmu daudz strādājis. Jūtu, ka varu labi nobraukt. Ja izdosies viss pilnībā, tad var sanākt uzrādīt ļoti labu rezultātu,” Kristapa balsī jūtama apņēmība un pārliecība par saviem spēkiem.

screen_shot_2012-01-25_at_14_57_42.png
K.Zvejnieks Pasaules kausa debijā Šladmingā

Kristaps Zvejnieks aprīlī ar slalomu Levi noslēdza pagājušo sezonu un ar slalomu turpat Levi uzsāks jauno sezonu. Šis starts jau būs krietni savādākā līmenī un konkurencē, un cerēsim, ka šoreiz Somijā viņam veiksies krietni labāk nekā aprīlī un otrajā startā pasaules kausa posmā izdosies sasniegt (oficiāli) finišu. Šosezon pirmajā posmā Zoldenā ļoti augsto devīto vietu izcīnīja slovāks Adams Zampa, kurš par Kristapu ir tikai pusotru gadu vecāks un kurš pirmo reizi pasaules kausa posmos bija spējis kvalificēties otrajam braucienam, kļūstot par pirmo slovāku vīru konkurencē, kurš ieguvis pasaules kausa ieskaites punktus. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka viss ir iespējams. Protams, nevar aizmirst arī starta pozīciju (jo vēlāks starta numurs, jo izdangātāka trase) un tā ietekmi uz uzrādīto laiku. Kristaps pēc reitinga varētu dabūt starta numuru aptuveni sestā desmita beigās, taču jāatceras, ka, kaut arī ne bieži, tomēr ir vairāki gadījumi, ka piecdesmitie numuri iebrauc trīsdesmitniekā un sešdesmitie numuri – četrdesmitniekā, tā kā labu rezultātu ir iespējams uzrādīt arī ar „tāliem” numuriem, un arī mūsu labākajam slalomistam to ir diezgan reāli pa spēkam paveikt jau pavisam drīzā nākotnē. Tāpēc atliek novēlēt Kristapam Zvejniekam veiksmīgu startu.

LeviWC.jpg
Levi. Foto: FIS World Cup

10 Komentāri

Lai veicas!!!

07 • 11 • 2012 / 19:55
Gaidīsim, gaidīsim. Veiksmīgi nostartēt!
Janka
07 • 11 • 2012 / 21:43
būtu interesanti zināt trases garumu un kritumu
slēpe
07 • 11 • 2012 / 23:58
Kāds gadījumā nav atradis kādu saitu kur šīs sacensības varētu skatīties internetā?
Kanye
08 • 11 • 2012 / 10:15
Pilnīgi droši var skatīties http://tv.eurosport.co.uk/ bet tur ir abonēšanas maksa kādi 5 EUR mēnesī.
TV
08 • 11 • 2012 / 10:34
Bet tur būs pilns pirmais brauciens? Vai tikai top 30?
Kanye
08 • 11 • 2012 / 10:40
nezinu vai Levi, bet šosezon būs punkti:)
slalom
08 • 11 • 2012 / 10:51
parasti šeit var redzēt, bet atkarīgs no konkretā linka. varbūtība gan nav liela, ka kāds kanāls varētu rādīt pēdējos braucējus:
http://www.lshunter.tv/other-live-streaming-video.html
hunter
08 • 11 • 2012 / 12:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv