ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

21 • 12 • 2015

A.Āboltiņa un E.Opmanis sasniedz labākos rezultātus supergigantā

Divi Latvijas kalnu slēpotāji sasnieguši punktu rekordus FIS sacensībās kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā. Norvēģijā Hemsedālē Agnese Āboltiņa pirmo reizi karjerā supergigantā ieguva zem 50 FIS punktiem, bet Elvim Opmanim pirmo reizi šajā disciplīnā izdevās iegūt mazāk par 100 punktiem, piedaloties sacensībās Austrijā. Tikmēr Zviedrijā FIS sacensībās milzu slalomā ne tik veiksmīgi šoreiz nostartējuši Žaks un Žanete Gedras.

Vairāki Latvijas kalnu slēpotāji pagājušajā nedēļā piedalījušies FIS sacensībās dažādās valstīs – Norvēģijā, Zviedrijā un Austrijā, turklāt arī dažādās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā. Agnese Āboltiņa turpināja FIS sacensību sēriju Norvēģijas ciematā Hemsedālē, pārejot no abām slaloma disciplīnām uz supergigantu, abi Gedras no Somijas sacensībām pārbrauca uz blakus valsti Zviedriju, kur startēja milzu slalomā Orē – tajā pašā vietā, kur nedēļu iepriekš bija noticis pasaules kauss sievietēm, bet juniori Elvis Opmanis un Dāvis Zvejnieks no Somijas bija devušies uz tālāku vietu – Austriju, paķerot līdzi pirmo sezonu junioros pārgājušo Kristeru Čerņevski.

Pēc bagātīgās punktu ražas milzu slalomā un slalomā Agnese Āboltiņa turpat Hemsedālē uzsāka sezonu arī ātrumdisciplīnā, kur paveica to pašu, ko abos slalomos, proti, uzstādīja savu FIS punktu rekordu. Olimpisko spēļu 31.vietas ieguvējai līdz šim supergigantā labākais rezultāts bija 54,14 FIS punkti, kas sasniegts šā gada martā turpat Hemsedālē. Taču pagājušajā nedēļā šajā pašā Norvēģijas ciematā viņa atkal sasniedza labāko rezultātu, pirmo reizi karjerā kādā no ātruma disciplīnām iegūstot zem 50 FIS punktiem, turklāt to izarot divas reizes. Vispirms Norvēģijā trenējošā latviete 64 dalībnieču vidū ieņēma 11.vietu, trasi veicot 1:15,87 un no uzvarētājas 17 gadus jaunās norvēģietes Kristiāna Bekestādes atpalika pusotru sekundi. Par 0,65 sekundēm ātrāk nobrauca un tikai trešā palika Soču Olimpisko spēļu 24.vietas ieguvēja Jeļena Jakovišina no Krievijas. Mūsu kalnu slēpotājai tik piešķirti 45,25 FIS punkti. 

Otrajā startā atkal uzvarēja talantīgā jaunā norvēģiete Bekestāda, kurai 11.vietu ieņēmusī Agnese šoreiz piekāpās nedaudz vairāk par pussekundi – 1,69 sekundes, taču uzrādot par punktu labāku rezultātu – 44,10 FIS punkti, kas tad arī ir viņas labākais rādītājs supergigantā.

Austrijā Kaltenbahā supergigantā 93 dalībnieku vidū piecdesmit otrais bija Elvis Opmanis, kurš trasi veica 1:00,55 un par 3,38 sekundēm atpalika no uzvarētāja Vācijas pārstāvja. Ceturtajā startā savā karjerā šajā disciplīnā Elvis ieguva pirmo reizi zem 100 punktiem – 96,40 FIS punktus. Tikmēr Dāvis Zvejnieks otrajā dienā ar iegūtajiem 129 FIS punktiem sasniedza savu labāko rezultātu (73.vieta, +5,3 s). Tikmēr Kristers pamazām gūst pieredzi un no 300 punktiem kāpjas augšup uz 270.

Orē, kur startēja vairāki spēcīgi skandināvu juniori, milzu slalomā Žaks Gedra no 125 dalībniekiem apsteidza vairāk nekā divas trešdaļas un ierindojās 33.vietā, uzvarētājam no Zviedrijas divu braucienu summā piekāpjoties par 7,38 sekundēm, kas deva vien 78 FIS punktus. Tikmēr Žanete Gedra 80 dalībnieču vidū ieņēma 31.vietu, uzvarētājai zaudējot 15 sekundes, kas deva 125 FIS punktus. Tikai ceturtā palika Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja slalomā Emīlija Vikstrēma (+2,47 s).

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv