ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

27 • 11 • 2011

Prakse pie Latvijas izlases treneriem

Sveiciens viesiem ziemas entuziastiem! Kamēr vēl tā pa īstam nav sākusies ziema jeb iestājušies ziemas mēneši, mierinu sevi par to, ka sniegs vēl var nesnigt, bet drīz tam vairs nebūs izejas. To es jums stāstu, jo zinu, ka līdzīgas emocijas pārdzīvo daudzi, tā dēvētie „snow freaks”.

Lai nu kā, parasti par laikapstākļiem runā tad, kad īsti nav par ko runāt, bet šoreiz ir pavisam cits stāsts... Es gribēju nedaudz padalīties ar savu ikdienas dzīvi un to, ko esmu sadarījis.

Zinu, ka daudzi uzdod jautājamu: kā tev ar kājām? Tad jāatbild tā: ir daudz labāk, nekā tad, kad pēdējo reizi mani satikāt, bet pa īstam vesels vēl neesmu. Tam ir savi plusi, proti, daudz laika varu veltīt snovborda un freeski attīstības veicināšanai, sacensību organizēšanai, jauno slēpotāju talanta attīstīšanai un, pats galvenais, par ko arī šoreiz ir tas stāts, tās ir studijas!

Gribēju jums pastāstīt, kādu fantastisku notikumu, kurā biju līdz ausīm iesaistīts. LSPA studentiem ir obligātā prakse jau otrajā studiju gadā, kas ir fantastiski. Prakse saucās „Treneru darbības vērošana” un, par cik, savu specializāciju esmu izvēlējies „Kalnu slēpošanas vecākais treneris un vadītājs sporta jomā”, man bija nepieciešams sameklēt iespēju vērot kāda kalnu slēpošanas trenera darbību. Ilgi nedomādams, ar lūgumu pēc palīdzības, griezos pie Latvijas kalnu slēpošanas izlases trenera Dināra Dorša, kurš bija ļoti priecīgs man palīdzēt un noslēdza vienošanos starp mani, LSPA un LSS. Pati prakse notika 2 nedēļas (no 26.09. - 07.10.), kuru laikā man bija jāapmeklē vismaz 6 treniņu nodarbības, jāvēro trenera darbība, jāveic dažādi pieraksti un, ja ir iespēja, vēlēšanās pēc augstāka vērtējuma un prasmes, tad arī jāvada kāda no treniņu nodarbībām. Treniņi notika „skimaster” trenažiera telpās Dināra Dorša un Staņislava Sokoļenko pavadībā. Šobrīd visi nepieciešamie dokumenti ir nodoti un gaidu savu vērtējumu, jācer, ka tas būs atbilstošs. Kā minēju savā pašvērtējumā par praksi: esmu ļoti apmierināts ar iespēju praksi veikt kopā ar Latvijas kalnu slēpošanas izlasi, jo domāju, ka treniņi notiek pietiekami augstā līmeni, kā arī treneri ir pieredzējuši un kompetenti. Arī pats fakts, ka prakse notiek jau 2. studiju kursa sākumā ir lieliski, jo kaut vai salīdzinot ar citu augstskolu studijām tā ir priekšrocība studējot LSPA, jo citās augstskolās tādu iespēju nav. Par to kā man gāja praksē, lai runā video, ko pats safilmēju un samontēju, kā arī fotogrāfijas, kuras uzņēmu prakses laikā.

Paldies LSS par iespēju sadarboties un, protams, treneriem Dināram Doršam un Staņislavam Sokoļenko par dāvātajām zināšanām. Jums visiem pārējiem - uz tikšanos, sniegs būs!

Peace, E. Lansmanis

Screen Shot 2011-11-28 at 11.53.15.png    Screen Shot 2011-11-28 at 11.54.28.png

Screen Shot 2011-11-28 at 11.52.57.png

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv