ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2011

Roberts Rode nobraucienā nefinišē, uzvara atkal Kanādai

Saistītā informācija

Šodien pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisinās Garmišpartenkirhenē (Vācijā), nobrauciena disciplīnā Latvijas pārstāvis Roberts Rode diemžēl nefinišēja. Uzvaru nobraucienā otro čempionātu pēc kārtas izcīna Kanādas pārstāvis, šoreiz ātrāks par visiem bija Eriks Gaijs.

Sacensībām bija pieteikti 80 kalnu slēpotāji, taču pēc diviem treniņbraucieniem vakar un aizvakar, kā arī ņemot vērā sacensību direktora brīdinošos vārdus par slēpotāju gatavības nopietnu izvērtēšanu, šodien uz startu uzdrošinājās iziet vairs tikai 54 dalībnieki, kuru vidū bija arī Roberts Rode. Tā kā numuri tiek piešķirti saskaņā ar reitingu, tad Robertam, startējot ar 46.numuru, bija labas izredzes iekļūt labāko piecdesmitniekā. Taču, nobraucot aptuveni pusdistanci, Roberts nespēja tikt galā ar grūto trasi un nācās izstāties. Pirms starta mūsu sportists bija psiholoģiski gatavs, bet tomēr tik vienkārši tas nav. Kaut arī neizdevās tas, kas bija plānots, tomēr Rode daudz nepārdzīvo, jo pirmdien jau jāstartē superkombinācijā (nobrauciens+slaloms), kurā mēģinās reabilitēties, jo tas būs viņa pēdējais starts šajā čempionātā. Rītdienas treniņi nobraucienā superkombinācijai ir atcelti, tādēļ uzsvars tiks likts uz slalomu, kas ir otra superkombinācijas disciplīna.

Pirmais nopietni cīņā par uzvaru iesaistījās supergiganta uzvarētājs Krištofs Innerhofers, startējot ar 9.numuru un uzrādot vairāk kā par sekundi labāku laiku nekā līdz viņam startējušie. Taču itāļa prieki bija pavisam īsi, jo tūlīt aiz viņa startējušais kanādietis Eriks Gaijs bija vēl par 0,76 sekundēm ātrāks, 3,3km garajā trasē uzrādot laiku 1:58,41 un piesakot nopietnas pretenzijas vismaz uz kādu no medaļām. Pozīcijas līderu vidū varēja pamainīt galvenie favorīti – šveicietis Didjē Kušs un austrietis Mihaels Valhofers, kas startēja attiecīgi ar 18. un 16.numuriem. Vēlākie numuri abiem nāca par sliktu, it īpaši tāpēc, ka laiks bija silts un tādā laikā ar katra sportista nobraucienu trase tiek vēl vairāk izdangāta. Kušs vēl spēja iekļūt labāko trijniekā, uzrādot otro laiku (+0,32), taču Valhofers palika septītajā vietā. Arī pēc viņiem startējušie nespēja uzlabot kanādieša laiku, līdz ar to Gaijs pirmo reizi kļuva par pasaules čempionu, par ko bija neizsakāmi priecīgs un arī vienlaikus pārsteigts. Gaijs atzina, ka par labu nācis agrais starta numurs un ka izšķirošā bija labi veiktā trases vidusdaļa un beigu daļa. Otrās vietas ieguvējs Kušs atzinīgi izteicās par uzvarētāju, ka Gaijs esot labi veicis trasi, un atzina, ka ir apmierināts ar otro vietu, taču pavisam priecīgs nav, jo bija cerējis uz zeltu, ko patraucēja izcīnīt vēlais starta numurs. Savukārt ļoti laimīgs par bronzas medaļu šajā čempionātā, pieplusojot to zeltam supergigantā, bija Innerhofers, jo pirms čempionāta bija cerējis labi ja uz vienu medaļu. 

Otro čempionātu pēc kārtas nobraucienā uzvar Kanādas pārstāvis. Ja pagājušajā gadā diezgan negaidīti uzvarēja Džons Kučera, tad šogad Erika Gaija uzvaru par lielu pārsteigumu nevar uzskatīt. Jā, kanādietis šajā sezonā nobraucienos vēl nebija iekļuvis labāko desmitniekā, taču iepriekšējo sezonu rezultāti liecina paši par sevi. Olimpiskajās spēlēs Vankūverā nobraucienā 5.vieta (arī supergigantā), kā arī uzvara supergigantā un trešā vieta nobraucienā pirms gada pasaules kausa posmā tepat Garmišpartenkirhenē. 1936.gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvieta kanādietim tiešām ir veiksmīga, jo pirms četriem gadiem tur ir izcīnīta pirmā uzvara pasaules kausa posmos, un tieši nobraucienā. Tagad pirmā medaļa pasaules čempionātos, un uzreiz zelta. Savukārt vecākais un pieredzējušākais vīrs Didjē Kušs tika pie ceturtās medaļas pasaules čempionātos un pie sudraba nobraucienā otro čempionātu pēc kārtas. Innerhoferam bronza ir ne tikai otrā medaļa šajā čempionātā, bet arī visā karjerā, jo pagājušajā čempionātā Valdizērā (Francija) supergigantā izcīnītā ceturtā vieta bija līdz šim labākais itāļa sasniegum.

garm 011.JPG

garm 002.JPG

22 Komentāri

„Mūsu mērķis ir parādīt, ka Latvijas kalnu slēpotāji spēj veikt pasaules klases nobraucienu,” norāda Doršs...Diemžēl ne tuvu neizdevās!Lai sasniegtu šādu mērķi ir jābūt augsti uzstādītiem uzdevumiem un primārā ir fiziskā sagatavošana!Lai veiktu šādas trases,fiziskajai sagatavotībai ir jābūt visaugstākajā līmenī!Un protams,ka Rodem tā nav pat tuvu viduvējam līmenim!Protams,ka to neviens neatdzīs...Bet šī izstāšanās tieši parāda to,ka treneris nav novērtējis sava audzēkņa spējas un ir apdraudējis viņa veselību,lai gan daudzi treneri spēja atdzīt to,ka viņu audzēkņu sagatavotība nav pietiekamā līmenī!No offense,do it just for fun,bet nebļaustieties ar skaļiem vārdiem,kā LATVIJAS izlases dalībnieki un mēs tulīt parādīsim!!!Dariet to,kas jums patīk savā fanātismā un šļūcat pa savām nogāzēm,bet lūdzu-draudzējaties ar galvu!
GOLDBERG
12 • 02 • 2011 / 23:39
Malacis Robis. Izstāšanās, lai kā mēs to negribētu, ir daļa no kalnu slēpošanas sacensībām un ja kādam tas nepatīk, tad vaina jāmeklē vispirms sevī.
Patreizējā kalnu slēpošanas izlase ar Dināru vadībā un lielākām vai mazākām izmaiņām, ir jau kopš 2006.gada un startēts ir gana daudzās lielāka un mazāka mēroga sacensībās, lai spētu izvērtēt trasi un sportistu gatavību tai. Es redzot Dināra attieksmi pret darbu un sportistiem, pilnībā uzticos viņiem.
Ja nobraucienā no Latvijas startētu 2,3 vai 4 sportisti, neviens viena sportista izstāšanos gandrīz nepamanītu, bet esot vienīgajam, uzmanība protams ir divtik liela.
13 • 02 • 2011 / 15:22
Nu nezinu vai par sportistu, kas ir kvalificējies olimpiskām spēlēm var tā skaļi pateikt - šļūcējs, tur klāt Robertam FIS biogrāfijā 218 starti un 45 FIS punkti tieši nobrauciena disciplīnā.
Tad jau ar lielāku pārliecību var palūgt lai GOLDBERGS draudzējas ar galvu un ja nu šis fanātiķu pulciņš viņam nepatīk, tad lai neapgrūtina citus ar savu klātbūtni šajā vidē.
Var, piemēram, doties makšķerēt vai uzspēlēt domino... tur varētu būt rakstītājam atbilstošs meistarības līmenis.

13 • 02 • 2011 / 18:40
Nu golbergs gan parspile, bet zinama taisniba vinam ir gan.
Par to fizisko ar pilniga taisniba-ko tad tie musu slepotaji vel dara, iznemot ka trennejas uz kalna? Bez fiziska tadu trasi nav iespejams veikt un to pasam sportistam ari vajadzetu saprast!

13 • 02 • 2011 / 21:41
Goldberg un pārējie - izlase visu pavasari/vasaru trenējas, lai sasniegtu vēlamo fizisko kondīciju, turklāt izlasē netiek cilvēki, kas nespēj izpildīt fiziskos normatīvus, kurus noteikti pat puse interneta dirs*** nevarētu izpildīt.
Arī pasaules grandi trases beigas veica pilniigaa bezspeekaa, un Robis treniņbraucienā trasi veica, kas pierāda, ka šļūcējs viņš nav.
Starpcitu, izlases treneris Dinārs darbojas ar komandu tiešām profesionāli, un viņš noteikti nav tas, kurš zinot, ka sportists trasi veikt nespēj, liks piedalīties.


fanaats
13 • 02 • 2011 / 22:28
Redzams,ka fanāts cenšas būt Latvijas izlases advokāts,bet zini,Tu raksti pilnīgas muļķības un tikai iegruzī izlases dalībniekus!Varu pateikt vienu,lai varētu cīnīties un būt fiziski visaugstākajā līmenī,nepietiek trenēties tikai visu pavasari un vasaru,kā tu raksti!Sausajiem treniņiem ir jābūt visu gadu,tu nevari atlaist nevienā brīdī,tikai sezonai beidzoties vari nedaudz atvilkt elpu!
Par normatīviem un tikšanu izlasē labāk nerunāsim!No šiem 8iem puslīdz kko var 2 puiši un divas meitenes!
Tava otra kļūda-neraksti,ka pasaules grandi ARĪ veica trasi,kaut bezspēkā,BET viņi to veica!Un tur arī ir tā atšķirība!Un par treniņbraucieniem labāk paklusēt,tā nav īstā lieta ar kuru lepoties zaudējot pārdesmit sekundes labākajam finišā!Un visiem aizstāvjiem,labvēļiem uut. es varu pateikt vienu-ja jūs bļaustaties ar tik skaļiem vārdiem,kurus jau iepriekš pieminēju un klāt vēl nāk visu dalībnieku profesionalitāte,pieskaitot arī treneri-tad parādiet savu profesionalitāti un spējas!Un es esmu pateicis,kur ir vājā vieta,ja man nav taisnība,tad argumentējiet!Un vēl nu nevarēju atturēties piemest vienu savu argumentu-Rode nobraucienā pirmajā trases laika ņemšanas posmā bija priekšā tik pāris cilvēkiem-diviem kazahiem un vēl pārītim!!!Un pasakiet man,ka tas nav rādītājs tam,ko es saku!!!Varat saukt mani par d******,par makšķernieku utt.,bet tā tas ir!!!
P.S. Starpcitu varu apsveikt visus makšķerniekus un domino kauliņu krāmētājus-Jūs esat spēcīgāki par kalnu slēpotājiem!!!
GOLDBERG
14 • 02 • 2011 / 13:30
fanāts
iepriekš rakstitaja biju domajis-ko vel izlases slepotaji dara ZIEMAA, iznemot ka pa kalnu sluka? Pavasari, vasaru terennejas - un ko vini terenneja - skreja un ar skritulenem brauca? Kāds no viņiem trennazieru zali ir redzejis?
Par Dinaru vispar nav runas-nejau vins atbild par sportistu fizisko sagatavotibu arpus izlases. Tu gudriniek iesit kaut youtooba paskaties ka trennejas kalnu slepotaji trenazieru zale.
golberg
kada atskiriba cik sportistiem musejie brauc pa prieksu - ja vini ir izpildijusi normativu, tad viniem ari pienakas daliba cempi. Vienigais protams ir diezgan skumji, ka sportists netiek lidz lejai sliktas fiziskas sagatavotibas delj.

14 • 02 • 2011 / 13:52
Goldberg!

Vai nu Tu neatšķir hokeju no kalnu slēpošana, vai arī Tu esi kāds no tiem, kam vienmēr viss ir slikti, lai būtu ko parunāt. Jebkurā gadijumā, Tavu komentāru vieta ir delfos.
Vienīgi , apgalvojot, ka:" es esmu pateicis,kur ir vājā vieta, ...!" ,tomēr, precizē, kura ir tā vājā vieta, jo tavi komentāri liecina, ka tava vājā vieta ir kalnu slēpošana .

Robi!
Īstie spuska veči ir ap 30, tā kā Tu esi jauns un perspektīvs sportists un tavi lielākie panākumi vēl priekša:)
Edža
14 • 02 • 2011 / 14:40
kāpēc Rode nebija Kaķītī

14 • 02 • 2011 / 15:31
edža, iemācies taču lasīt pirms virini klaviatūru !
vājā vieta tika jau n-tās reizes skaidri norādīta. bet es jau saprotu, gribējās vienkārši uzd*rst ! vai ne, edža ?
to kāda tad ir tā fiziskā kondīcija, mēs vislabāk redzēsim gigantslalomā.

savukārt, to kādai tai ir jābūt ir atkarīgs no katra sportista motivācijas un mērķiem. un kā zināms katram tie ir ļoti atšķirīgi.
skaidrs ir tikai tas, ka lai iegūtu fizisko kondīciju ir vajadzīgi daudz mazāk finansiālie līdzekļi, jo sporta zāles atrodas ne tikai kalnos :)

tālāk jau katrs pats var izdarīt secinājumus kāda fiziskā forma ir vajadzīga.
es es
14 • 02 • 2011 / 20:04
Jaabrauc ir vairaak taada liimenja sacenees, psihologiski gruuti ir jaunam dzekam no LV nobraukt nobraucienu pasaules cempii trasee kur tikko pirms tevis brauc Svindaals un Kuss u.c., to pieraada tas ka treninjaa vinsh finiseeja bet sacensiibaas nee.
Vienas sezona pasaules kausaa un buus pavisam cits rezultaats. Siguldas kausaa vinsh neuztreneesies pasaules liimenja nobraucienam.
UDT
14 • 02 • 2011 / 20:42
Protams ka attieciga limenja sacensibas ir vajadzigas pieredzei,bet nevajag jau uzreiz uz pasaules kausu atvezeties-nau jau isti tas limenis. Ir tak daudzas zemaka limenja sacensibas, kur vins vismaz kadu apdzit varetu.

14 • 02 • 2011 / 22:38
Nu kāpēc mēs tik daudz laika esam spiesti veltīt anonīmiem komentāriem? Vērā ņemams viedoklis par jebko, jebkuru, par kaut ko jebkurā ir situācijā ir cilvēkam ar vārdu un uzvārdu. Tas ir tik vienkārši - pateikt kā mani sauc un KO ES ESMU izdarījis dzīvē vai sasniedzis.
Super, prieks par katru, kurš nebaidās stāties pretī izaicinājumiem! Un ne jau to dara priekš kāda anonīma komentētāja, bet pats priekš sevis, priekš savas ģimenes.
Ilustrācijai saruna no Šveicē notikušā junioru nobrauciena treniņdienas, kur trases malā savējos trasē vēro, filmē un sarunājas Latvijas komandas pārstāvis ar Somijas komandas pārstāvi:
Soms: "Vai tad JUMS ARĪ kāds te šodien brauks nobraucienu?''
Latvietis:"Jā, protams"
Soms:pēc pauzes"Nē, tas nav PROTAMS. Pat mums no 6 junioru izlases braucējiem nobraucienu ir gatavi braukt tikai 2."
15 • 02 • 2011 / 00:29
Neesmu slēpotāja, uz "pareizu viedokli" nepretendēju, BET:
TV skatījos šīs sacensības un redzēju, ar kādu spēka izsīkumu un drebošām kājām finišā bezspēkā krita gar zemi pasaules līmeņa vieni no labākajiem sportistiem( no garo kalnu zemēm)...
Ja paugurzemes sportists uzdrīkstas un brauc, cīnās, uzzin savu spēku un vajadzības, kas jāattīsta, tad: UZ PRIEKŠU!
Man prieks par katru, kas cenšas no sirds!
Prieks par katru LATVIETI, KAS ATBALSTA, UZMUNDRINA, DOD VĒRTĪGU PADOMU- KĀ sasniegt vajadzīgo!
Lai izdodas Rodem, Zvejniekam, Jaukajai Bondarītei u.c. labākajiem šobrīd un arī nākotnē- manam " jaunietim".
15 • 02 • 2011 / 13:01
Un jā, nebrauca viņi ar skritulenēm un neskrēji vien. Treniņi ir dažādīgi un drošvien trenažieru zāli ir redzējuši vairāk, kā tu, gudriniek :)
fanaats
15 • 02 • 2011 / 22:09
Redz,Jana,liela daļa kalnu slēpotāju ir ļoti pašpārliecināti cilvēki ar izteiktu sava EGO uzsvēršanu citu cilvēku priekšā,un manā gadījumā es nevēlos iegūt ienaidniekus tikai par to,ka esmu atļāvies norādīt uz lietām,par kurām ir jārunā!Jo tas paradokss ir tāds-tikai norādot uz trūkumiem var pilnveidoties!!!Nevis staigāt lepnām sejām un stāstīt,kādi mēs stipri,kādi mums fis punkti un kādi mēs esam profesionāļi!Un jebkurā gadījumā mans vārds un uzvārds šeit neko nemainīs,jo šo neraksta ne suns,ne kaķis bet cilvēks kā Tu!!!Un man it nemaz nav svarīgi uzsvērt un mērīties ar ,piedodiet,krāniņiem par to,ko nu es esmu izdarījis vai sasniedzis dzīvē!Zini Jana,ja tu to uzsver kā pašsaprotamu lietu un vērtē cilvēkus pēc šādas mērauklas,tad tevi ar pilnībā var pieskaitīt tam pašam kalnu slēpotāju pulkam,par kuru jau runāju!
Un par to darīšanu priekš mammas,tēta,vecmammas utt. Zini Jana,ja tev ir Latvijas vārds uz krūtīm un tu esi Latvijas izlases dalībnieks,tad tu pārstāvi Latviju un dari to priekš Latvijas un tā kā es esmu latvietis,tad es varu brīvi paust savu viedokli par latvieti,kurš reprezentē manu valsti pasaulē,argumentēti norādot,kur ir problēma!
GOLDBERG
15 • 02 • 2011 / 22:32
Robi! Turies un turpini iesākto!
Tiem, kuriem nav vārda, nav sejas, nav identitātes - toties ir viedoklis, latviskums un redzējums: es šos tekstus kaut kur dzirdēju, neņēmu vērā, un jums iesaku neņemt!
15 • 02 • 2011 / 23:01
Ja jau negribat ņemt vērā anonīmu komentētāju tekstu, tad ko jūs te cepaties - nelasat un neatbildat. Tas taču ir tik vienkārši.
Un Jana - nē Jums nav jāvelta nemaz laiks anonīmiem komentētājie, un nesaprotu kāpēc Jūs to darat!!!

17 • 02 • 2011 / 14:48
Robi, turies un nepadodies!
17 • 02 • 2011 / 16:28
Stiprs ir nevis tas, kurš nekrīt, bet gan tas, kurš pakritis spēj piecelties.
Par vienu reizi vairāk, nekā pakrist :-)
17 • 02 • 2011 / 17:36
katram ir iespēja izteikt savu viedokli un ja jau GOLDBERG tā domā, tad tas ir viņa viedoklis, lai arī anonīms.
Janis
18 • 02 • 2011 / 16:09
Piekrītu Ilzes komentārā ietvertajam teicienam.
Jana
18 • 02 • 2011 / 20:41
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv