ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2011

Lelde Gasūna pasaules čempionātā slalomā 36.vietā

Saistītā informācija

Šodien Garmišpartenkirhenē (Vācijā) pasaules čempionātā kalnu slēpošanā dāmām slaloma disciplīnā lieliski nostartēja Lelde Gasūna, kas izcīnīja ļoti augsto 36.vietu, bet otra mūsu pārstāve Liene Fimbauere diemžēl izstājās pirmajā braucienā. Vīriešiem slaloma kvalifikāciju nepārvarēja neviens no mūsējiem, bet, pateicoties valsts vienas vietas kvotai, rītdien finālbraucienos startēs Kristaps Zvejnieks.

Šodien ar slaloma disciplīnu savu čempionātu noslēdza dāmas. Par prieku Latvijas līdzjutējiem pirmajā braucienā, kurā startēja 111 dalībnieces no 46 valstīm,  Lelde Gasūna uzrādīja 42.rezultātu (1:01,46), līderei Marlīzei Šildai no Austrijas zaudējot 8,7 sekundes, un pārliecinoši kvalificējās otrajam braucienam, kurā startēja labākās 60 slalomistes pēc pirmā brauciena. Diemžēl nepaveicās Lienei Fimbauerei, kura pirmajā braucienā nefinišēja. Trešā mūsu pārstāve Evija Benhena šodien nestartēja muguras problēmu dēļ. 

Otro braucienu Lelde veica vēl labāk, un viņai izdevās pakāpties par sešām vietām augstāk, divu braucienu summā izcīnot 36.vietu. Kā atzīst treneris Staņislavs Sokoļenko, Lelde veikusi ļoti pārliecinoši abus baucienus, tomēr kļūdas bijušas, bet tās šajā trasē bijušas arī vadošajām slēpotājām. Šis čempionāts 20 gadus jaunajai Leldei bija pirmais viņas karjerā, jo pagājušā čempionāta laikā viņa bija pametusi aktīvās sportistes gaitas. Startējot zem Latvijas karoga, vienīgi Kristīne Poška 2005.gadā Itālijā ir izcīnījusi augstāku vietu – 31., un arī slalomā. 

Līderpozīcijas pēc pirmā brauciena nosargāja olimpiskā un pasaules vicečempione slalomā Marlīze Šilda, uzrādot divu baucienu summā laiku 1:45,79 un izcīnot savu pirmo zelta medaļu pasaules čempionātos. Sudraba medaļas šajā disciplīnā viņa izcīnīja jau pirms astoņiem gadiem Sanktmoricā (Šveice), to atkārtojot 2007.gadā Orē (Zviedrija), bet pagājušais čempionāts viņai diemžēl gāja secen traumas dēļ. Austriete ir arī šīs sezonas līdere slaloma kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja Šildas tautiete Katrīna Cetele, pievienojot sudrabu pagājušajā čempionātā izcīnītajam zeltam superkombinācijā. Cetele otro braucienu veica ātrāk nekā uzvarētāja, tomēr divu braucienu summā zaudēja Šildai 0,34 sekundes. Trešo vietu izcīnīja zviedriete Marija Pietilae-Holmnere, uzvarētājai zaudējot 0,65 sekundes. Nepaveicās mājinieku galvenajai cerībai uz zeltu, olimpiskajai čempionei šajā disciplīnā Marijai Rīšai, kura palika tūdaļ aiz goda pjedestāla. Līdz ar to viņas kontā divas bronzas medaļas, kas izcīnītas nobraucienā un supergigantā. 

Mūsu puišiem slaloma kvalifikācija nebija veiksmīga. Jau pirmajā braucienā nācās izstāties izlases līderim tehniskajās disciplīnās Kristapam Zvejniekam, kā arī otram labākajam milzu slalomā Kasparam Daugulim. Roberts Briška un Kristaps Blūms pēc pirmā brauciena bija 63. un 66.vietā, taču nefinišējā otrajā braucienā. Kvalificēties finālbraucieniem varēja labākie 25 sportisti. Tā kā valstij saskaņā ar noteikumiem finālbaucienos ir viena automātiska vieta, tad rītdien mūsu valsti pārstāvēs Kristaps Zvejnieks. Šodien kvalifikācijā pirmajā kontrolatzīmē viņam bija labs laiks, bet kļūda vēlāk noveda pie izstāšanās. Rītdien finālbraucienos jau būs cita trase, un Kristaps ir apņēmības pilns nobraukt labi. Padaloties iespaidos par startu milzu slalomā, Kristaps atzina, ka ir labi nobraucis, jo zaudējis vadošajiem tikai sešas sekundes, bet tajā pašā laikā tomēr ir zināms rūgtums par to, ka līdz otrajam braucienam pietrūkusi tikai nieka viena sekundes simtdaļa. Atliek tik novēlēt, lai rītdien slalomā vairs nekas nepietrūkst un izdodas tikt uz otro braucienu.

6 Komentāri

Tas ir tikai sākums. Drīz Lelde startēs vēl labāk. Lelde ir pati labākā Latvijas kalnu slēpotāja un viņas mama ir pati labākā trenere.
19 • 02 • 2011 / 23:47
Apsveicu! Lai izdodas noturēties aktīvajā apritē pēc iespējas ilgāk un sasniegt vēl labākus rezultātus. Un arī brīžos, kad tik labi neveiksies, būs atbalstītāji. Gaidam pozitīvas ziņas par Kristapa startu šodien. Turies, Kristap!
rollex
20 • 02 • 2011 / 07:54
Prieks par Leldi!!! Ļoti iepriecinošs rezultāts! Apsveicu!
Šodien turu īkšķus par Kristapu! Būs labi.....;)
džeksons
20 • 02 • 2011 / 10:11
Malacēē :)
20 • 02 • 2011 / 16:13
Malači abi ar Kristapu ... drosme, gribasspēks un uzdrīkstēšanās. Tā jums netrūkst :)
juris
21 • 02 • 2011 / 11:40
Sajūsmas vērts, Lelde!
25 • 02 • 2011 / 11:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv