ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2024

Talsinieki un madonietes labākie Latvijas čempionātā slēpošanā stafetē

Sestdien Priekuļos Cēsu Olimpiskā centra trasē notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā stafetē vīriešiem uzvarēja Talsu novada sporta skolas trio Gints Lūsis, Aleksis Samcēvičs un Kristiāns Kārlsbergs, bet viņu jaunākie kolēģi Valters Bresme, Rihards Lozbers un Olivers Bresme dominēja vecākajā jauniešu grupā V18, esot otrajā vietā arī pieaugušo konkurencē. Sievietēm labākās bija S18 grupas līderes no Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolas – Linda Kaparkalēja, Keita Patrīcija Kolna un Madara Veckalniņa.

Sestdien, 2. martā, Priekuļos tika aizvadīta otrā sacensību diena sadalītajam Latvijas čempionāta otrajam posmam distanču slēpošanā. Šoreiz tika noskaidrotas labākās komandas sacenšoties stafetē, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki, visus posmus veicot brīvajā stilā.

Vīriešiem 3x6km favorīta statusu apliecināja Talsu NSS komanda, kuras sastāvā ar pieredzējušo Gintu Lūsi, kurš pērn uzvarēja 30km distancē, startēja arī Aleksis Samcēvičs un Kristiāns Kārlsbergs. Savā vecumā jeb pieaugušo konkurencē talsinieki stabilas līderpozīcijas nodrošināja jau otrā posma laikā, pateicoties Samcēvičam, kurš bija ātrākais talsinieku rindās. Savukārt kopējā ieskaitē viņiem uzvaru izdevās iegūt tikai pēdējā trešā posma laikā, pārspējot savu jaunākos komandas biedrus. Talsinieki distanci veica 50:40,3.

Tādējādi kopējā ieskaitē otrie finišēja V18 jauniešu grupas uzvarētāji Talsu NSS komanda (51:39,5), kuras sastāvā ar brāļiem Bresmēm startēja arī ļoti spēcīgais MTB braucējs un ātrais skrējējs “Stirnu bukos” Lozbers, savas komandas pieaugušo sastāvam piekāpjoties minūti, bet par divām minūtēm un 40 sekundēm apsteidzot trešo labāko komandu kopējā vērtējumā un sudraba medaļas ieguvējus pie pieaugušajiem – Siguldas sporta skolu. Siguldiešiem pirmajā posmā Bruno Bilans stafeti nodeva kopā ar abām līderkomandām no Talsiem, bet pārējos divus etapus veica Rainers Paeglis un Sandijs Suhānovs.

Kā ceturtā finišā minūti un desmit sekundes aiz siguldiešiem ieradās labākā SS “Arkādija” komanda, un tie šoreiz bija nevis pieaugušie, bet jaunieši – Dāvis Kalniņš, Emīls Kancāns un Jēkabs Skolnieks, kuriem sudrabs V18 grupā. 48 sekundes jaunākiem kolēģiem piekāpās un piekto rezultātu kopējā ieskaitē uzrādīja “Arkādijas” pieaugušo trio – Bruno Krampe, Aleksandrs Ļūļe un Roberts Klauģis, kuriem trešā vieta pie pieaugušajiem un kuriem beigās tuvojās vienu no ātrākajiem laikiem uzrādījušais Silvestrs Švauksts no ALL-Round Ski team/Madona, kurš kopā ar komandas biedriem Gustavu Sinātu un Edgaru Bernānu noslēdza sešinieku. Aiz viņiem finišā tika sagaidīti bronzas medaļnieki V18 grupā Kristaps Širaks, Kajs Fogels un Jānis Žagars no Alūksnes sporta skolas.

Sieviešu konkurencē dominēja S18 grupas komandas, kuras četras labākās bija vienīgās, kas 3x3,4km stafeti veica ātrāk par 40 minūtēm. Kā Linda Kaparkalēja Madonas BJSS bija izvirzījusi vadībā pēc pirmā posmā, tā komanda biedrenes Kolna un Veckalniņa līderpozīcijas noturēja, izcīnot zelta medaļas un uzvaru kopējā ieskaitē (37:22,2). Tuvu Kaparkalējai pēc pirmā posma bija siguldiete Keita Marcinkēviča, kā arī pēdējā posmā madonietēm tuvojās orientieriste Anete Salava, bet kopumā Siguldas sporta skola, kurām otro posmu veica Emīlija Grīnberga, ieguva sudrabu, no uzvarētājām atpaliekot 40 sekundes.

Trijnieku noslēdza Krāslavas sporta skolas meitenes (+1:05), kurām lielāko ieguldījumu veica pēdējā posmā slēpojusī Valērija Burceva, kurai bronzu palīdzēja nopelnīt Ariana Tribisa un Evija Radivinska. Minūti aiz trijnieka ierindojās Daugavpils trio ar Poļinu Nevedomsku, Viktoriju Vageli un Martīnu Djatkoviču sastāvā. Pieaugušo grupā pirmās bija cēsnieces Elizabete Slotiņa, Stella Bleidele un Letīcija Skride, kurām kopējā ieskaitē piektā vieta. Priecēja, ka parādījās jauns sastāvs SSK “Bebra” komandā – bijusī pieaugušo grupas līdere Anda Muižniece un kādreizējā jauniešu grupas viena no ātrākajām slēpotājām Laura Kvāle, kuras kopā ar Leldi Duberi tika pie sudraba pieaugušo grupā.

Autors: Ivars Bācis

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv