ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2024

Latvijas čempionāts distanču slēpošanā sāksies šajā nedēļas nogalē Priekuļos

Šajā nedēļas nogalē, 20. un 21. janvārī, Latvijas Slēpošanas federācija rīkos Latvijas čempionāta pirmo posmu distanču slēpošanā, kas otro gadu pēc kārtas sāksies savulaik ierastajā norises vietā, proti, Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā jeb Cēsu Olimpiskajā centrā. Kā allaž čempionāts būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā, pulcējot dalībniekus arī no citām valstīm.

Sakarā ar sniega problēmām Priekuļu vietā Latvijas čempionāta pirmo posmu vairākas gadus uzņēma Madona. Pērn sezonas sākums atgriezās ierastajā norises vietā Cēsu Olimpiskajā centrā, jo sniega trūkuma dēļ to pārcēla no sākotnēji plānotās norises vietas Siguldā. Arī šogad pazīstamajā Priekuļu trasē tiks aizvadīts Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā, cerot uz labākiem apstākļiem nekā pērn, jo 2023. gada janvāra vidū palīdzēja tikai trases robežās palikušais mākslīgais sniegs.   

Pirmajā posmā būs divas sacensību dienas. Ja pērn bija citādāka programma, proti, sprints pirmajā un vidējā distance otrajā dienā, tad šogad atkal būs daudzus gadus ierastā programma ar intervāla starta distancēm abas dienas, ietverot abus slēpošanas stilus.

Sestdien slēpotāji sacentīsies klasiskajā solī, bet svētdien noskaidros labākos brīvajā stilā. Abas dienas pirmie sacensības uzsāks FIS grupas – pieaugušie un juniori, bet dienas otrajā pusē sacentīsies jauniešu grupas pārstāvji.

Pēdējos gados Latvijas čempionātos ir pieaudzis jauniešu grupu dalībnieku skaits, un arī šoreiz Priekuļos ir gaidāma liela atsaucība. Šogad pirmais Latvijas čempionāta posms iekrīt nedēļu pēc Skandināvijas kausa otrā posma, kas noritēja Igaunijā, līdz ar to gan ziemeļu kaimiņi, gan citu valstu pārstāvji varētu ierasties Priekuļu trasē, radot interesantākas sacensības. Pērn Cēsu Olimpiskajā centrā pirmajā posmā piedalījās tikai Latvijas slēpotāji, bet otrajā posmā turpat pirmajā dienā startējas spēcīgās igauņu māsas Kāsiku.

Autors: I. Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv