ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2024

Latvijas čempionātā komandu sprintā uzvar Madonas vīriešu un sieviešu komandas

Šodien Madonā “Smeceres sila” trasē notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā komandu sprintā brīvajā stilā vīriešiem uzvarēja Lauris Kaparkalējs un Silvestrs Švauksts no “Allround Ski team Madona”, bet sievietēm ātrākās bija madonietis Kitija Auziņa un Linda Kaparkalēja.

Neierasti piektdienā tika aizvadīts Latvijas čempionāta trešā posma pirmā sacensību diena, jo sestdien paredzētais komandu sprints laikapstākļu dēļ tika pārcelts dienu iepriekš. Katrā komandā startēja divi dalībnieki, kuri katrs mainoties sprinta apli veica trīs reizes.

Vīriešiem favorīta statusu apliecināja madonieši – šī gada pieaugušo sprinta čempions Lauris Kaparkalējs un junioru čempions Silvestrs Švauksts, kuri pagājušajā gadā bija otrie, piekāpjoties citiem madoniešiem Raimo Vīgantam un Nikam Saulītim, kuri diemžēl šogad nebija dalībnieku vidū. Jau pašā sākumā šogad pasaules junioru čempionātā trīsdesmitniekā sprintā iekļuvušais Švauksts izveidoja pārsvaru, kas kopā ar komandas biedru un pirmo latvieti Pasaules kausa posmos sprintā četrdesmitniekā Kaparkalēju tika palielināts.

Otrie finišēja labākie jaunieši V18 grupā Bruno Bilans un Kristaps Paio no Siguldas sporta skolas, kuriem izpalika gaidītais spraigais finiša duelis ar sīvajiem konkurentiem no Talsiem, ar kuriem plecs pie pleca tika noslēpoti pirmo četri posmi. Piektā posma sākumā salūza nūja talsiniekam Valteram Bresmem, kurš līdz ar to zaudēja 45 sekundes, un tādējādi pagājušā gada V14 grupas līderis Rihards Lozbers mierīgi slēpoja pretī otrajai vietai. Pietrūka arī Igaunijā startējušo arkādiešu Jēkaba Skolnieka un Dāvja Kalniņa, kuri arī cīnītos par uzvaru V18 grupā un otro vietu kopējā ieskaitē.

Talsinieku liksta ļāva uz trešo vietu kopējā ieskaitē pakāpties pagājušā gada 4. vietas ieguvējiem Aleksandram Ļūlem un Bruno Krampem no SS “Arkādija”, kuriem otrā vieta pieaugušo konkurencē. Piektie finišēja bronzas medaļnieki V18 grupā Ernests Solovjovs un Olivers Bresme no Talsu novada Sporta skolas, netālu aiz viņiem interesantajā duelī par trešo vietu pieaugušo ieskaitē brāļi Indriķis un Ēriks Circeni apsteidza dažādu paaudžu duetu no Gulbenes/Lejasciema ar Jāni Ģērmani un Dāvi Endi sastāvā.

Ja pagājušajā gadā sievietēm startēja tikai trīs komandas, kuras šķīra lielas atstarpes, tad šogad bija jau par divām vairāk, turklāt starp madonietēm un cēsniecēm solījās interesants duelis par uzaru. Līdzvērtīga cīņa norisinājās līdz vidum, bet pēdējos trijos posmos madonietes, pateicoties galvenokārt pēdējo divu gadu Latvijas čempionātu uzvarētājas Kitijas Auziņas pūlēm, palielināja pārsvaru un svinēja uzvaru, tādējādi arī šī gada S18 grupas sprinta čempionei un vienīgajai latvietei Jaunatnes olimpisko spēļu trīsdesmitniekā sprintā Lindai Kaparkalējai tiekot pie zelta pieaugušo grupā.

Jaunās biatlonistes Elza Bleidele, kura pasaules jauniešu čempionātā biatlonā izcīnīja ļoti augsto 7. vietu, un Estere Volfa šogad aizvadīja pirmo startu slēpošanā un tika pie sudraba. Trešās finišēja labākās S18 grupas pārstāves Dārta Šķēle un Madara Veckalniņa no Madonas BJSS, bet aiz viņām trešās vietas ieguvējas pieaugušo konkurencē krāslavietes Adriāna Šuminska un Evija Radivinska. Daugavpilietēm Jekaterinai Ščolokai un Viktorijai Vagelei sudrabs S18 grupā, bet trešās jaunietēm bija māsas Naprejenko no Cēsīm.

Veterānu grupās pirmās vietas Smiltenes māsām Elitai Zālītei un Žanetei Leimanei un “Rollertour”” pārstāvjiem Uģim Dančauskim un Marisam Zariņam. V16 grupā beigās līderpozīcijas nosargāja daugavpilieši Māris Lazdāns un Gļebs Zilis, bet meitenēm šajā vecumā pārliecinoši pirmās bija madonietes Lāsma Beķere un Alise Plāte.

V14 grupā dominēja arkādieši Rūdolfs Bricis un Valts Skujiņš, un arī meitenēm šajā vecumā beigās samērā droša uzvara madonietēm Lienei Riekstiņai un Sabīnei Grudulei. Noslēgums izvērtās ļoti aizraujošs, jo pašā jaunākajā grupā gan puišiem, gan meitenēm bija ļoti spraigas cīņās par uzvaru un godalgu sadali. V12 puišiem uzvarēja brāļi Martins un Ralfs Lūši no Talsiem, bet meitenēm Herta Butkus pēdējā posmā izvirzīja vadībā Siguldas Sporta skolu, kopā ar Agnesi Dārziņu izcīnot pirmo vietu.

Latvijas čempionāts noslēgsies svētdien “Smeceres sila” trasē ar brīvā stila distanci ar masu startu.

Autors: Ivars Bācis

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv