ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 01 • 2023

Pēc vairāku gadu pārtraukuma LČ distanču slēpošanā atkal sāksies Priekuļos

Šajā nedēļas nogalē, 14. un 15.janvārī, Latvijas Slēpošanas federācija rīkos Latvijas čempionāta pirmo posmu distanču slēpošanā, kas pēc piecu gadu pārtraukuma atkal sāksies Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā un jau kārtējo reizi būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā, pulcējot dalībniekus arī no citām valstīm.

Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā FIS statusā, kas no 2011.gada daudzus gadus tika rīkots Priekuļos Olimpiskā centra Cēsis kompleksā, pēdējos gados bija pārcelts uz Madonu, kur bija vairāk sniega janvāra vidū. Šogad kopš 2017.gada Priekuļu trasē atkal varēs sākties Latvijas čempionāts slēpošanā, uzņemot pirmo no kopumā trim posmiem. Taču sākotnēji pirmais posms bija plānots Siguldā, taču sakarā ar silto laiku pēdējās dienās un sniega nepietiekamību šī gada Latvijas čempionāta sākums ir pārcelts uz Priekuļiem.

Sacensības kā aprasti paredzētas divas dienas – sestdien un svētdien, taču šoreiz būs citādāka programma, proti, nebūs ierastās vidējās distances klasikā pirmo un slidsolī otro dienu. Šogad pirmajā dienā jeb sestdien ir paredzēts sprints brīvajā stilā, bet svētdien slēpotāji noskaidros labākos vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu. Abas dienas pirmie sacensības uzsāks FIS grupas – pieaugušie un juniori, bet dienas otrajā pusē sacentīsies jauniešu grupas pārstāvji.

Ja sieviešu konkurencē nebūs pārstāvēta mūsu līdere Patrīcija Eiduka, kura Latvijas čempionātos nav startējusi kopš 2019.gada un tagad atgūst spēkus pēc sekmīgā un panākumiem bagātā “Tour de ski”, tad vīriešiem būs vadošais valsts slēpotājs, jo ir pieteicies olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs sprintā Raimo Vīgants.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv