ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

02 • 11 • 2022

Pēc gada pārtraukuma Pļaviņās aizvadīts slēpotāju kross

Pagājušajā nedēļas nogalē slēpošanas un biatlona trasē “Jankas” Pļaviņās pēc gada pārtraukuma norisinājās Aizkraukles novada domes un Latvijas slēpošanas federācijas rīkotais tradicionālais slēpotāju kross, kas pulcēja vairāk nekā 130 dalībnieku.  Labākos laikus uzrādīja un slavenā trenera Imanta Vītola ceļojošos kausus ieguva Edijs Eiduks no Vecbebriem un Adriana Šuminska no Krāslavas sporta skolas.

Pagājušajā gadā aizliegumu dēļ slēpotāju kross nenotika, tāpēc šogad pēc gada pārtraukuma slēpotāji un citu sporta veida pārstāvji varēja tikties Pļaviņās, lai sacenstos krosā. Pēdējos gados šīs sacensības bija norisinājušās slēpošanas un biatlona trasē “Jankas”, kas piedāvāja interesantu un kalnainu trasi, un tur notika arī šogad. Dažādās vecuma grupās, ieskaitot arī veterānus, kopumā sacentās 138 skriešanas cienītāji un sportisti, kuru vidū bija arī vairāki savu grupu vadošie distanču slēpotāji Latvijā.

Pārliecinoši labākais 5km krosā vīriešiem bija vadošās distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas brālis – 19 gadus vecais Edijs (Team Eiduki), kurš atzīstamus rezultātus skriešanā jau bija parādījis Latvijas čempionātā rollerslēpošanas disciplīnā duatlonā, kā arī populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks”. Viens no diviem labākajiem mūsu junioru slēpotājiem startēja pie pieaugušajiem, uzrādot ātrāko laiku (21:05,9) un izcīnot uzvaru. Otro vietu ieguva jēkabpilietis Renārs Vasiļjevs, kas distancē pavadīja divas ar pusi minūtes ilgāk nekā Eiduks.

Trešo ātrāko laiku 5km uzrādīja V18 grupas uzvarētājs Gvido Eizāns (27:51,3), kurš spraigā cīņā par pirmo vietu savā grupā par četrām sekundēm apsteidza krāslavieti Artēmiju Kozačuku. Tikai pāris sekundes lēnāks par abiem V18 grupas jauniešiem bija V40 grupas pirmās vietas ieguvējs Jānis Skujiņš, kura vispusīgie bērni guva panākumus jauniešu grupās. Medaļnieks slēpošanā un triatlonā Valts Skujiņš sīvā cīņā ar komandas biedru no “Arkādijas” Rūdolfu Brici uzvarēja V12 grupā 1km distancē, bet zelta medaļu ieguvēja riteņbraukšanā Kate Skujiņa S14 grupā finišēja otrā aiz olimpieša biatlonā Edgara Piksona meitas Esteres Piksones.

Sievietēm labāko laiku 3km uzrādīja S18 grupas uzvarētāja Adriāna Šuminska (15:41,1). Ilonas Vanagas audzēkne gan šovasar rollerslēpošanā, gan pagājušā ziemas sezonā  bija tikusi pie panākumiem slēpošanā, turpinot Krāslavas Sporta skolas audzēkņu labos rezultātus krosā. Septiņas sekundes ilgāk trasē pavadīja rīdziniece Adriāna Osmane (SS “Arkādija”), kura nopelnīja otro vietu un kura jau ziemā bija tikusi pie godalgotām vietām. Trijnieku noslēdza un arī 16 minūtēs iekļāvās Latvijas izlases trenera un olimpieša Roberta Slotiņa māsa Elizabete no Mazsalacas. Pieaugušo grupā sievietēm uzvarēja Eva Žilde-Rudzīte (16:30,7).

V16 grupā puišiem 3km dubultuzvara “Arkādijai”, pārliecinoši labāko laiku uzrādot tikai uz triatlonu pārgājušajam Mikam Meijeram, bet otro vietu iegūstot Pēterim Lukstiņam. Meitenēm šajā vecumā 2km arī pārliecinoša uzvarētāja – mājiniece no Aizkraukles Sporta skolas Luīze Jakovļeva. V14 grupā 2km konkurentiem cerības neatstāja viens no vadošajiem slēpotājiem Ginters Bērziņš (Madonas BJSS).

S12 grupā, kur sacentās 17 dalībnieces, 1km Dārta Ruļuka sīvā cīņā par uzvaru par divām sekundēm apsteidza rīdzinieci Helēnu Meri. Jaunākajā grupā S un V10, kur sacentās gandrīz 30 dalībnieki katrā, uzvarētāju godā tika madoniete Patrīcija Kraukle un cēsnieks Otto Gaiss.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv