ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

09 • 02 • 2023

LČ 2. posms slēpošanā arī norisināsies Priekuļos, piedaloties Igaunijas līderēm

Šajā nedēļas nogalē, 11. un 12. februārī, Latvijas Slēpošanas federācija rīkos Latvijas čempionāta otro posmu distanču slēpošanā, kas būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā un kas tāpat kā pirmais posms norisināsies Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā. Dalībnieku vidū būs arī Igaunijas spēcīgākās distanču slēpotājas.

Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā FIS statusā tika rīkots Priekuļos Olimpiskā centra “Cēsis” kompleksā, janvāra vidū, bet tagad četras nedēļas vēlāk turpat notiks arī otrais posms.  

Latvijas čempionāta otrajam posmam arī paredzētas divas sacensību dienas – sestdien un svētdien. Atšķirībā no pirmā posma, kur bija sprints slidsolī un distance klasikā, šoreiz būs Priekuļiem ierastā distance brīvajā stilā jeb slidsolī, kā arī klasikā. Taču būs arī atšķirības, proti, pirmkārt, pirmajā dienā būs slidsolis, nevis klasika kā ierasts, un, otrkārt, otrajā dienā distance būs ar kopēju jeb masu startu, nevis ar intervāla startu kā citkārt.

FIS grupām pirmajā dienā būs 5km sievietēm un 10km vīriešiem, bet otrajā par 5km vairāk, t.i., 10km sievietēm un 15km vīriešiem. Abas dienas tāpat kā pirmajā posmā pirmie sacensības uzsāks FIS grupas – pieaugušie, juniori un vecākā jauniešu U18 grupa, bet dienas otrajā pusē sacentīsies jaunākās jauniešu grupas pārstāvji un veterāni.

No šobrīd reģistrētajiem dalībniekiem latviešu vidū jāizceļ Lauris Kaparkalējs un Kitija Auziņa, kuri pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja sprinta sacensībās pret kalnu, bet pirmajā LČ posmā izcīnīja sudrabus un zeltu. Plāno startēt nupat Madonā Eiropas čempionāta jauniešiem četras zelta medaļas izcīnījušais Ritvars Ļepeškins. Savukārt konkurenci sastādīs un favorītes sieviešu konkurencē būs dvīņu māsas Kāsiku, kuras atzīstami startēja pagājušajā gadā olimpiskajās spēlēs Pekinā un nupat uzradīja ļoti atzīstamus rezultātus pasaules U23 čempionātā Kanādā. Kaidi Kāsiku visos trijos startos iekļuva Top15, 10km slidsolī pat labāko desmitniekā, bet Keidi Kāsiku abās distancēs bija labāko piecpadsmit vidū.

Jauniešiem gaidāmas spraigas cīņas, it īpaši dažās grupās.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv