ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2023

Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā Latviju distanču slēpošanā pārstāvēs seši sportisti

IMG-20230118-WA0002.jpg

Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF), kas sāksies Sapadā (Itālija) nākamo pirmdien un norisināsies līdz 27.janvārim, piedalīsies seši Latvijas jaunie distanču slēpotāji, kuru vidū būs arī divi orientieristi. Uz Sapadu ir devušies Ritvars Ļepeškins, Odo Audris Vītoliņš, Jēkabs Skolnieks, Adriāna Šuminska, Adriāna Osmane un Linda Kaparkalēja.

Tā kā aizliegumu dēļ 2021.gadā Somijā paredzētais EJZOF nevarēja notikt, to pārcēla gadu vēlāk uz 2022.gadu. Tādēļ līdz šim reizi divos gados notiekošais festivāls šoreiz notiks otro gadu pēc kārtas. Pērn EJZOF Latvijai bija augstām vietām bagāts un arī vēsturisks. Tajā Lauris Kaparkalējs izcīnīja Latvijas pirmo zeltu distanču slēpošanā, kļūstot par uzvarētāju sprintā. Tā bija arī mūsu valsts otrā medaļa EJZOF, jo 2009.gadā bronzu arī sprintā izcīnīja cits madonietis Rinalds Kostjukovs. Turklāt Kaparkalējam arī ļoti augstā 8.vieta brīvā stila distancē. Pagājušajā gadā atzīstamu rezultātu sasniedza arī rīdziniece Samanta Krampe un Edijs Eiduks (Vecbebri), kuriem sprintā attiecīgi 16. un 20.vieta. 

Šī gada EJZOF var piedalīties 2005. un 2006.gadā dzimušie slēpotāji. Latvijas atlase notika nesen, pretendentiem sacenšoties divās disciplīnās – sprintā klasikā un vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu. Katrā dzimumā atlasīja trīs labākos, ņemot vērā punktu summu par abiem startiem kopā. Punktus rēķināja pēc FIS punktu aprēķināšanas sistēmas. Par cik sprintā zaudētās sekundes rezultējas krietni lielākos punktos nekā distancē, tad tieši rezultāts sprintā šoreiz bija noteicošais faktors.

Atlasē uzvarēja orientierists Ritvars Ļepeškins no Madonas, esot pārliecinoši labākajam sprintā un otrajam distancē. Otrs orientierists Odo Audris Vītoliņš no Ogres uzrādīja otro rezultātu sprintā un trešo distancē, bet ar to pietika, lai ieņemtu otro vietu. Abi pēc EJZOF janvāra beigās uzsāks startus Eiropas jauniešu čempionātā ziemas orientēšanās sportā, kas notiks Madonā. Viens no vadošajiem V18 grupas distanču slēpotājiem Jēkabs Skolnieks bija labākais distancē, bet ar trešo rezultātu sprintā kopvērtējumā kvalificējās kā trešais labākais. Vēl viens medaļnieks Latvijas čempionātos slēpošanā Pēteris Lukstiņš ieņēma 4.vietu.

Meitenēm abos startos labākā bija krāslaviete Adriāna Šuminska, kurai tikai nedaudz piekāpās rīdziniece Adriāna Osmane, kuras 4.vieta distancē nepatraucēja ieņemt otro vietu arī kopvērtējumā, līdzīgā cīņā apsteidzot madonieti Lindu Kaparkalēju.

EJZOF programmā paredzētas trīs individuālās disciplīnas un jauktā stafete. Individuālajās disciplīnās noskaidros labākos vidējās distancēs gan klasikā, gan brīvajā stilā, kā arī sprintā klasiskajā stilā. Vītoliņš pērn ieguva 4.vietu un Lepeškins 6.vietu Eiropas jauniešu čempionātā ziemas orientēšanās, bet pārējiem tā būs debija šāda mēroga sacensībās ziemā.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv