ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

29 • 08 • 2022

Ar masu startu Madonas ielās noslēdzas Pasaules junioru čempionāts un PK rollerslēpošanā

FB2.jpeg

Šodien Madonā ar masu sprintu brīvajā stilā noslēdzās Pasaules junioru čempionāts un Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Šodien pa Madonas ielām sportisti 12 valstu konkurencē mēroja, attiecīgi, 15 un 20 kilometrus. PČ ieskaitē Latvija bez medaļām, bet PK ieskaitē, sieviešu elites grupā mājiniecei Kitijai Auziņai izdevās iegūt bronzas godalgu.

Junioru meiteņu grupā sevi spēcīgi parādīja pašreizējā kopvērtējuma līdere itāliete Anna Marija Gidi, sudraba medaļa zviedrietei Ebbai Johansonei, bet bronzas medaļa Kazahstānas sportistei Marijai Geraščenko. Astoņnieku noslēdza rīdziniece Samanta Krampe, aiz viņas Elza Bleidele, bet 11. Linda Kaparaklēja.

Elites sieviešu grupā medaļas tika sadalītas starp Itālijas, Zviedrijas un Latvijas sportistēm, uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Elisa Sordello, sudrabs - zviedrietei Jaklīnei Loknerei, bet mājinieku ovāciju pavadīta bronzas medaļu izcīnīja Kitija Auziņa. Ceturtā vieta – Annijai Keitai Sabulei, sestā – Esterei Volfai.

Kitija Auziņa, bronzas medaļas ieguvēja masu starta distancē: “PK rollerslēpošanā, kas Madonā šogad notika jau astoto gadu pēc kārtas, ir padarījis to par teju tradīciju, un arī šodien vietējie un pilsētas viesi, ar skaļām ovācijām uzmundrināja sportistus, kas šajā karstajā dienā spēkiem mēroties bija devušies Madonas ielās. Augusta beigām netipiskais karstums tik tiešām bija izaicinājums gan vakardienas 200 metru sprinta distancē, gan šodienas masu startā. Esmu apmierināta ar aizvadīto posmu, kā arī, ir liels prieks par mūsu jaunajiem sportistiem, kas uz šīm sacensībām bija labi sagatavojušies un spēja konkurēt pietiekami lielā konkurencē.”

Junioru puišu grupā visātrākie 20 kilometru masu startā izrādījās divi zviedri Malte Juterdāls un šī brīža PK kopvērtējuma līderis Antons Grāns, savukārt, bronza itālim Džovanni Lorenzeti. Labāko astoņniekā izdevās iekļūt arī vienam latvietim – Sandijam Suhanovam, 11. finišēja Jēkabs Skolnieks, 13. Rainers Paeglis, bet vakardienas pasaules junioru čempionam 200M sprinta distancē Laurim Kaparkalējam, kritiens pēdējā aplī nozīmēja atkrišanu uz 14. vietu.

Elites puišu grupā PK ieskaitē viss pjedestāls itāļiem, kā ceturtais finišēja madonietis Raimo Vīgants, kuram līdz godalgotajām vietām trūka pavisam nedaudz. Divpadsmitniekā iekļuva arī Niks Saulītis (8.vieta) un Bruno Krampe (12.vieta).

Mārtiņš Niklass, FIS rollerslēpošanas apakškomitejas vadītājs: "Arī šogad Madonā aizvadīts no organizatoriskās puses veiksmīgs pasaules līmeņa sporta pasākums četru dienu garumā. Kopumā vērtējot sacensību norisi, Latvijas izlases sportisti ir godam pārstāvējuši mūsu valsti, visās vecuma grupās konkurējot ar tādām slēpošanas lielvalstīm kā Norvēģija, Itālija un Zviedrija. Ar katru gadu PK ieskaitē piedalās arvien jaunas valstis, šogad Madonā uzņēmām 12 delegācijas, tostarp sportistus no Kazahstānas, Ķīnas Taipejas, domāju, kā nākošajos gados dalībvalstu skaits augs.”

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad aizvadīts jau astotais Pasaules kausa posms, kas vienlaicīgi bija arī Pasaules čempionāts junioriem.

Pasaules kausu sezona šogad noslēgsies Itālijā no 9. līdz 11.septembrim.

Papildu informācija:
Gita Sauka,
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. +371 28326828
E-pasts: [email protected] 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv