ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

10 • 03 • 2022

Šajā nedēļas nogalē uz Madonu pārceltais Latvijas čempionāta 3.posms distanču slēpošanā

274329423_501180041364916_8466626030058089292_n.jpg

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13.martā, Madonas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies Latvijas čempionāta trešais posms distanču slēpošanā, kas būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem. Šis vienlaicīgi būs arī šī gada noslēdzošais posms.

Sākotnēji trešā posma norise kā dažreiz citus gadus bija paredzēta divās Latvijas pilsētās, sestdien sacenšoties Priekuļos (kā alternatīva tika pieteikta arī Sigulda), bet svētdien Alūksnē. Taču sakarā ar ne tik ziemīgiem laikapstākļiem pēdējās divās nedēļās, kā arī, ņemot vērā sniega daudzumu un kvalitāti trasē, tika pieņemts lēmums pārcelt noslēdzoša posma norisi uz “Smeceres sila” trasi Madonā, kur janvāra vidū tika aizvadīts šī gada pirmais posms.

Tāpat kā janvārī arī tagad pirmajā sacensību dienā būs sprints. Tikai šoreiz ātrākos slēpotājus noskaidros brīvajā stilā, nevis klasikā. Otrajā dienā jeb svētdien ir paredzēta distance klasiskajā stilā ar kopēju startu. Tā būs vienīgā masu starta distance šajā gadā, turklāt arī garākā, vīriešiem veicot 30km, bet sievietēm uz pusi mazāk. Jauniešu un vecākajām veterānu grupām nebūs tik daudz jāslēpo, bet arī viņiem būs pamatā sezonas garākās distances.

Savukārt pirmajā dienā jeb sestdien jaunieši un veterānu grupas slēpotāji sprinta vietā noskaidros labākās sporta skolas un komandas stafetēs. Katrā komandā būs trīs dalībnieki, un visiem būs jāslēpo vienā stilā, proti, brīvajā stilā jeb slidsolī. 

Pieaugušo un junioru grupas slēpotājiem būs iespējas pēc dažu gadu pārtraukuma sacensties garākā distancē. Pirms trim gadiem arī noslēdzošajā posmā, kas norisinājās biatlona un slēpošanas centrā “Cēsis”, bija masu starta distance, vīriešiem veicot 20km, bet sievietēm 15km. Tādas pašas distances, tikai klasiskajā stilā, bija arī 2018.gada martā. Sievietēm tajos gados dominēja Patrīcija Eiduka, bet vīriešiem uzvaras svinēja Indulis Bikše. Šoreiz Eiduku tāpat kā iepriekšējos divos posmos šajā gadā diemžēl neredzēsim Latvijas čempionātā, jo pasaules U23 čempionāta sudraba medaļas ieguvēja kopā ar labāko Latvijas slēpotāju un olimpiskajās spēlēs divdesmitniekā tikušo Raimo Vīgantu startēs Pasaules kausa posmā Falunā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv