ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

01 • 09 • 2020

Madonā noskaidroti Latvijas čempioni 200m sprintā rollerslēpošanā

118617371_193561278793462_2719209217896903869_o.jpg

Pagājušajā nedēļas nogalē Madonā notikušajā Latvijas čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā, kur dalībniekiem bija jāsacenšas rollerslēpošanā tradicionālajā 200m sprintā brīvajā stilā, pieaugušo grupā uzvaras laurus plūca cēsnieks Artūrs Brants un madoniete Kitija Auziņa.

Pagājušajā piektdienā Madonā kopā ar Pasaules kausa otro posmu norisinājās arī otrais posms Latvijas čempionātam, kur dalībnieki Madonas pilsētas Raiņa ielā sacentās specifiskajā 200m sprintā brīvajā stilā pret kalnu. Dienas vidū labākos noskaidroja jaunāko grupu pārstāvji no SV10 līdz SV16 grupām, bet vēlāk pēcpusdienā, sacenšoties Pasaules Kausa posma ietvaros ar citu valstu pārstāvjiem (izņemot pieaugušo grupu dāmām, kur nebija citu valstu pārstāvju – aut.piez.), ātrākie tika uzzināti arī vecākajās jauniešu SV18 un pieaugušo grupās.

Vīriešiem Pasaules kausā pusfināla astotniekā no 12 dalībniekiem, kas pārstāvēja četras valstis – Norvēģiju, Vāciju, Latviju un Lietuvu, iekļuva šobrīd abi labākie Latvijas 200m sprinta meistari Raimo Vīgants un Artūrs Brants. Lai arī Raimo kvalifikācijā uzrādīja 4. laiku un varēja iekļūt finālā, tomēr lielā vēlme ļoti labi nostartēt savās mājās radīja pirmsstarta nervozitāti, kas noveda pie pāragra starta, un, tā kā madonietim jau bija viens brīdinājums jeb dzeltenā kartīte iepriekš no citām sacensībām, tad divkārtējs junioru kausa sprinta uzvarētājs turpat Raiņa ielā 2015. un 2018. gadā, saskaņā ar FIS noteikumiem tika diskvalificēts un palika vispār bez rezultāta, un līdz ar to arī medaļas Latvijas čempionātā.

Līdz ar pirmo vietu Latvijas čempionātā varēja iegūt savulaik labus rezultātus Pasaules Kausa posmos rollerslēpošanas sprintā sasniegušais Brants, kurš kvalifikācijā Raimo zaudēja vairāk nekā sekundi un savā pusfināla braucienā finišēja noslēdzošajā ceturtajā vietā, Pasaules Kausa posmā ieņemot 7.vietu. Par sudraba medaļu varēja priecāties aiz pusfināla robežās palikušais madonietis Ilvars Bisenieks, bet trijnieku noslēdza ceturtdaļfinālā A.Brantam sīvu pretestību izrādījušais novadnieks Reinis Upens un rīdzinieks Edgars Bernāns, kuri abi kopējā ieskaitē dalīja 9.-10.vietu.

Sievietēm, kur sacentās tikai piecas dalībnieces un visas no Latvijas, jau pēc kvalifikācijas bija skaidrs, ka finālā būs gaidāma spraiga cīņa starp Kitiju Auziņu un Patrīciju Eiduku no Vecbebriem, jo kvalifikācijā abas šķīra nepilnas divas sekundes desmitdaļas, Auziņai esot nedaudz ātrākai. Finālā abas brauca kopā plecs pie pleca līdz pat pašiem pēdējiem metriem, kad, Auziņai esot pavisam nedaudz priekšā, pagājušajā ziemā vēsturiskus panākumus guvusī Eiduka, kurai šāda veida sprintos rollerslēpošanā ir ļoti minimāla pieredze, nedaudz saminstinājās, ar ko pietika, lai uzvarētājas liktenis būtu izšķirts. Šādos sprintos pieredzējusī Auziņa pārliecinoši veica visus 200m un pamatoti finišēja pirmā ar pusmetra pārsvaru. Tikai Latvijā treniņus aizvadošā Kitija apzinājās, ka šādā īsā 200m sprintā viņai ir iespēja pārspēt Patrīciju, un madoniete to izmantoja, pēc finiša arī neslēpjot lielo prieku par uzvaru. Trešo vietu ieguva tikai 2003.gadā dzimusī un pirmo gadu uz S18 grupu pārgājusī cēsniece Signe Miķelsone, kura būtu varējusi pacīnīties par trešo vietu arī mūsu meiteņu vidū junioru konkurencē.

Junioru konkurencē pārsteigumi pasaules kausā nenotika, un pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs pasaules čempionātā rollerslēpošanas sprintā Niks Saulītis uzrādīja labāko laiku kvalifikācijā un arī finišēja pirmais finālā, tiekot šosezon gan pie pirmās godalgotās vietas pasaules kausa posmos, gan pie Latvijas čempionāta medaļas. Lai arī atbilstoši pasaules kausa noteikumiem 2000. gadā dzimušie, kas pēc LSF noteikumiem ir junioru grupā, startēja pie pieaugušajiem, medaļas V20 grupā sadalīja starp junioru konkurencē startējušajiem. Taču pie pieaugušajiem startējušie 2000.gadā dzimušie Bisenieks un Upens tik un tā Saulīti nebūtu pārspējuši, ko arī apliecina kvalifikācijā uzrādītie laiki. Pasaules kausā junioriem trešo vietu ieguvušais madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš finālā pārspēja lietuvieti Edvīnu Šimonuti un bez Nika piekāpās arī igaunim Stīvam Vahi, nopelnīja zelta medaļu V18 grupā. Tieši aiz fināla četrinieka palikušais Edijs Eiduks (Aizkraukles SS), kurš ceturtdaļfinālā finišēja gandrīz kā būtu uzvarējis finālā, tāpat kā māsa Patrīcija ieguva sudraba medaļu, kas viņam šogad pirmā, jo pirms mēneša Priekuļos nestartēja. Lai arī aiz Edija sesto vietu ieguva lielisku sniegumu demonstrējošais V16 grupas līderis madonietis Silvestrs Švauksts, kurš startēja dienas pirmajā pusē un izcīnīja uzvaru V16 grupā, tomēr bronzas medaļa V18 grupā tika arī pusfinālu sasniegušajam un kopējā ieskaitē 7.vietu ieņēmušajam rīdziniekam Bruno Krampem, kurš vēl atgūstas no gūtās rokas traumas.

Juniorēm 10 dalībnieču konkurencē nepārspēta palika vāciete Merle Rihtere, kura bija ātrāka arī par visām pieaugušo grupas dalībniecēm. Lai arī kvalifikācijā samērā stabilu otro laiku uzrādīja madoniete Līva Šahno, tomēr finālā cīņā par otro vietu kopējā ieskaitē un zeltu Latvijas čempionātā S18 grupā viņu pārspēja ļoti labi finālbraucienu aizvadījusī rīdziniece Samanta Krampe, kura kvalifikācijā bija tikai ceturtā, palaižot priekšā arī citu madonieti Kimu Krūmiņu. Līdz ar to Samanta nopelnīja jau trešo uzvaru šī gada Latvijas čempionātos rollerslēpošanā. Tikmēr vadošā sava vecuma biatloniste un regulāri slēpošana sacensībās startējošā Šahno, kura aizvadīja teicami nākamās divas dienas un izcīnīja aiz vācietes otro vietu 16km brīvajā stilā ar masu startu un 10km klasikā, savu kontu papildināja ar otro sudrabu. Kima Krūmiņa, kas noslēdza fināla četrinieku, valsts čempionātā tika pie bronzas medaļas.    

S16 grupā ātrākā bija cēsniece Estere Volfa, kurai tāpat kā S14 grupas uzvarētājai madonietei Lindai Kaparkalējai tas bija otrais augstākais panākums šovasar. V14 grupā pirmo uzvaru savai Siguldas Sporta skolai nopelnīja Bruno Bilans.  V12 grupā savu favorīta statusu pārliecinoši apstiprināja Rūdolfs Raudziņš no CPSS, tāpat kā viņa komandas biedrene Amēlija Zaķe šajā pašā vecuma grupā. Visjaunākajiem dalībniekiem (S un V10 grupās) uzvaras laurus plūca madonieši, puišiem no mūsējiem labākajam pirmo reizi esot Martinam Aramam, bet meitenēm jau trešo reizi konkurentēm cerības neatstājot Sabīnei Grudulei.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv