ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

29 • 08 • 2020

Latvieši izcīna trīs no četrām zelta medaļām Pasaules kausā rollerslēpošanā

Roll2-15-min.jpg

Madonā norisinās otrā no trīs Pasaules kausa sacensību dienām distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā. PK posms pulcē mazāk ārvalstu dalībnieku nekā iepriekšējos gados, tajā pašā laikā rekordliels skaits latviešu rollerslēpotāju. Vakar norisinājās spraigas cīņas sprinta distancē, savukārt šodien - masu starts brīvajā stilā, kas Latvijas sportistiem atnesa trīs no četrām zelta medaļām.

 

Zeltu starp elites grupā startējošajām sievietēm kā pirmā šodien atnesa Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka. Junioru grupā madoniete Līva Šahno izcīnīja otro vietu, nespējot apdzīt vācieti, vakardienas uzvarētāju sprinta distancē, Merli Rihteri.

 

Savukārt, vīru konkurencē junioru grupā pirmā vieta Laurim Kaparkalējam, kas atkārtoja savu aizgājušās nedēļas nogales Otepē uzrādīto rezultātu, gūstot nu jau otro zelta medaļu šī gada PK posmos un noturot līdera pozīcijas PK kopvērtējumā. Arī Raimo Vīgantam izdodas apsteigt divus norvēģus, Latvijai atnesot trešo zelta medaļu, šodien notiekošajā masu starta disciplīnā. 

 

Raimo Vīgants, zelta medaļas ieguvējs elites grupā: „Šī diena trasē bija ļoti lietaina un spraiga, taču priecājos, ka izvēloties pareizo taktiku, kā rezultātā, izdevās izcīnīt uzvaru pār norvēģiem. Šodien biju maksimāli noskaņojies. Atrodoties trasē ne mirkli nevarēja atslābt, jo cīņa ar konkurentiem bija ļoti sīva. Manuprāt, masu starti tāpēc ir tik interesanti, jo finiša rezultāts nav paredzams līdz pat pēdējām sekundēm. Nevar zināt to, kā konkurenti sadalījuši spēkus, un vai spēs fināla taisnē kāpināt ātrumu. Protams, ka priecājos arī par to, ka neraugoties uz vakardienas neveiksmi sprintā, šodien izdevās uzrādīt sniegumu, ar ko esmu apmierināts.”

 

Lauris Kaparkalējs, zelta medaļas ieguvējs ieguvējs junioru vīriešu grupā: „Esmu gandarīts, ka sacensības ir iesākušās tik veiksmīgi! Šodien, atšķirībā no vakardienas, mēģināju vairāk piedomāt pie tā, kuros brīžos  taupīt spēkus. Godīgi sakot, kamēr atrados trasē daudz nedomāju par to, ka izcīnīšu zeltu. Konkurentu temps trasē bija ļoti labs, taču priecājos, ka trases otrajā pusē tempu paātrināju, jo tas palīdzēja noturēties līdera pozīcijā. Paldies atbalstītājiem, kas neraugoties sliktajiem laikapstākļiem atradās trases malā un mudināja nezaudēt ātrumu - sajūtas ir fantastiskas, zinot, ka dzimtajā pilsētā ar savu sniegumu izdevās iepriecināt madoniešus un citus sporta fanus.” 

 

Labākie uzrādītie rezultāti masu startu disciplīnā:

 

Junioru grupa - sievietes:

1. Merle Richter (Vācija)  2. Līva Šahno (Latvija), 3. Samanta Krampe (Latvija)

 

Elites grupa - sievietes:

1. Patrīcija Eiduka (Latvija) 2. Johanna Udras (Igaunija), 3. Kitija Auziņa (Latvija)

 

Junioru grupa - vīrieši:

1. Lauris Kaparkalējs (Latvija), 2. Niks Saulītis (Latvija) 3. Edijs Eiduks (Latvija)

 

Elites grupa - virieši

1. Raimo Vīgants (Latvija), 2. Patrick Fossum Kristoffersen (Norvēģija), 3. Amund Korsaeth (Norvēģija)

 

Atgādinām, ka vakar tika aizvadīta 200 metru sprinta distance Madonas ielās, kurā lielisku rezultātu junioru grupā, izcīnot zelta medaļu, uzrādīja madonietis Niks Saulītis.

 

Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā turpināsies līdz pat svētdienai. Sacensību noslēdzošajā dienā, 30. augustā,  no plkst. 9:00 sporta bāzes „Smeceres sils” trasē tiks aizvadīta noslēdzošā disciplīna - individuālais starts klasiskajā stilā.

 

Papildu informācija par pasākumu pieejama: https://madona2020.lv/, kā arī Facebook: https://www.facebook.com/smeceressils

Papildu informācija:

Gita Sauka

sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. 28326828

e-pasts: [email protected]

Atbalstītāji Footer.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv