ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2018

Aizvadīts „S!-Fischer 2018” Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms

Saistītā informācija

Piektdien, 9.februārī, Fischer Slēpošanas centrā tika aizvadīts otrais „S!-Fischer 2018” Ziemas skolēnu čempionāts, kurā dalībniekiem bija sevi jāpierāda šķēršļu un veiklības distancē, slēpojot brīvajā stilā. Šķēršļu un veiklības distance ir jaunums ne tikai šajās sacensībās, bet Latvijā kopumā.Otrajā posmā startēja 270 dalībnieki, pārstāvot 34 Latvijas skolas, no visiem Latvijas reģioniem – Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas.

Šķēršļu un veiklības distancē slēpotājiem bija jāparāda sava fiziskā sagatavotība un koordinācija, pārvarot „līklocīti”, „labirintu”, slaloma nobraucienus gan lejup, gan augšup, slēpošanu atmuguriski, kā arī „mogulu” jeb sniega pumpas un citus šķēršļus. Šādus elementus mēdz izmantot distanču slēpošanas treniņu procesos, un šāda veida sacensības gūst aizvien lielāku popularitāti jauno slēpotāju vidū gan pasaulē, gan tepat pie mūsu ziemeļu kaimiņiem Igaunijā, jo tās attīsta jauno distanču slēpotāju koordināciju, slēpošanas tehniku un veiklību.

Sacensībās dalībniekiem bija jāveic viens aplis – jaunākajām grupām 300 metru distance, pārējām grupām – 700 metri ar diviem kāpumiem.

Izcilus un ļoti labus rezultātu uzrādīja vairāki skolēni no Madonas pilsētas vidusskolas, Madonas Valsts ģimnāzijas, Laurenču sākumskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Lejasciema vidusskolas, Spāres internātpamatskolas, Pļaviņu Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Rīgas Ziepniekkalna sākumskolas.

Lieliskus rezultātus uzrādīja vairāki Siguldas novada skolēni, izcīnot godalgotas vietas. Augstāko, pirmo, vietu, ieguva Heidija Ciagune no Laurenču sākumskolas S-10 grupā un Bruno Bilāns no Laurenču sākumskolas V-12 grupā.

Godpilno otro vietu izcīnīja Keita Marcinkeviča no Laurenču sākumskolas S-10 grupā, Amanda Miltiņa no Siguldas Valsts ģimnāzijas S-14 grupā, Kristīne Brunere no Siguldas Valsts ģimnāzijas S-16 grupā un Viesturs Veits no Siguldas Valsts ģimnāzijas V-18 grupā.

Trešo vietu izcīnīja Karla Jansone no Laurenču sākumskolas S-10 grupā, Laura Ciagune no Laurenču sākumskolas S-12 grupā, Jēkabs Vītols no Siguldas Valsts ģimnāzijas V-18 grupā.

Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot  spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū. „S!-Fischer 2018” Ziemas skolēnu čempionātā kopumā ir četri posmi, kuros Latvijas skolēni cīnās par galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no Fischer Latvia.

„S!-Fischer 2018” Ziemas skolēnu čempionāta trešais posms notiks 1.martā, kur dalībniekiem būs jāveic distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Sacensību rīkotājs ir Fischer Slēpošanas centrs un Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Fischer Latvia.

Avots: sigulda.lv

3 Komentāri

Siguldiešu zināšanai-pirmās šāda veida sacensības Latvijā notika~ 2012g.vai 2013g.,precīzi neatceros.
Tās notika Priekuļos un organizēja Mārtiņš Niklass,viņš arī var pastāstīt sīkāk.
14 • 02 • 2018 / 09:16
Paldies par informāciju, Juri! Neatradām šādu informāciju nekur, tāpēc nospriedām, ka varētu būt pirmā reize.
14 • 02 • 2018 / 09:56
Kļūda rakstā - nākamais posms paredzēts 23. februārī.
14 • 02 • 2018 / 11:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv