ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

10 • 08 • 2019

Raimo Vīgants elites grupā izcīna vēsturisku medaļu Latvijai Pasaules čempionātā rollerslēpošanā

Pirmo reizi Madonā norisinās pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kas pulcē teju 170 dalībnieku no 15 pasaules valstīm. Vakar norisinājās spraigas cīņas sprinta distancē, savukārt šodien norisinājās masu starts brīvajā stilā. Sīvā konkurencē, 20 kilometru distancē pilsētas ielās, pirmo gadu pieaugušo grupā startējošais madonietis Raimo Vīgants, izcīnīja Latvijai pirmo bronzas godalgu elitē. 

Atgādinām, ka vakar tika aizvadīta 200 metru sprinta distance Madonas ielās, kurā lielisku rezultātu junioru grupā, izcīnot bronzas medaļu, uzrādīja madonietis Niks Saulītis. 

Raimo Vīgants, latviešu rollerslēpotājs un trešās vietas ieguvējs elites grupā: “Uz šodienu es biju maksimāli noskaņojies – visu distances laiku es centos neatpalikt no līderiem, lai gan pēdējie apļi bija mokoši, jo mēroties spēkiem ar tik augsta līmeņa sportistiem, ir grūti, bet darbs ir jāizdara līdz galam! Esmu apmierināts ar savu sniegumu, jo pirmo gadu startēju vīru elites grupā, un man sākotnējais mērķis bija tikt desmitniekā, bet ar pareizi izvēlētu stratēģiju un spēku sadalījumu, kā arī, pavisam noteikti milzīgo atbalstu no līdzjutējiem, man izdevās izcīnīt godalgu!”

Agris Lungevičs, Madonas novada domes priekšsēdētājs:“Milzīgs gandarījums par mūsu sportistiem, kuri šajā pasaules čempionātā ir izdarījuši teju neiespējamo. Spraigās cīņās trasē, apsteidzot aukstākā kaluma Krievijas, Norvēģijas, Zviedrijas un citu valstu sportistus. Esmu pārliecināts, ka mūsējiem trasē palīdzēja kuplais līdzjutēju atbalsts, kas uz Madonas ielām, Latvijas sportistiem traucoties garām, neapsīka un palika arvien skaļāks. Latvija ir parādījusi, ka mēs konkurējam ar labākajiem tādos tehniskajos sporta veidos kā rollerslēpošana. Mums patiesi ir lieliska jaunā paaudze, un esmu pārliecināts, ka mūsu rollerslēpotāji liks par sevi manīt arī distanču slēpošanā ziemā. Latvija var!”

Labākie uzrādītie rezultāti masu startu disciplīnā:

Junioru grupa - sievietes:
1. Kristīna Kuskova (Krievija), 2. Anastasija Faleva Anastasiya (Krievija), 3. Arīna Bilinko (Krievija) 

Elites grupa - sievietes:
1. Linna Soemskara (Zviedrija), 2. Alēna Pročazkova (Slovākija), 3. Sandra Sčuetzova (Čehija)

Junioru grupa - vīrieši:
1. Aleksandrs Grigorijevs (Krievija), 2. Johans Ekbergs (Zviedrija), 3. Dimitrijs Karakosovs (Krievija)

Elites grupa - virieši

1. Viktors Gustafsons (Zviedrija), 2. Mateo Tanels (Itālija), 3. Raimo Vīgants (Latvija)

Pasaules čempionāts rollerslēpošanā Madonā turpināsies līdz pat svētdienai. Sacensību noslēdzošajā dienā, 11. augustā, no plkst. 9.00 “Smeceres sila” trasē paredzēta komandu sprinta stafete. Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama Madonas novada pašvaldības mājaslapā, kā arī: https://madona2019.lv/

AgrisLungevicsRaimoVigantsGuntisKeveris.jpg

IMG_2-2.jpg

IMG_2.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv