ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

09 • 01 • 2017

Mainīta LČ 1.posma un FIS sacensību norises vieta

Sacensību norises vieta ir mainījusies! Sacensības notiks sporta centrā "Mailes", Vietalvā.

Precizēta informācija atrodama atjaunotajā sacensību programmā.

Nākošo sestdien un svētdien, 14. un 15.janvārī, Latvijas Slēpošanas federācija sporta centrā "Mailes", Vietalvā rīkos Latvijas čempionāta pirmo posmu distanču slēpošanā, kas jau septīto gadu pēc kārtas būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā un pulcēs dalībniekus arī no citām valstīm. Dalību pieteikuši spēcīgākie Igaunijas izlases slēpotāji, lietuvieši, kā arī mūsējie ar šobrīd “Tour de ski” atzīstami startējošo Induli Bikši priekšgalā.  Sacensību programmā ir vidējā distance ar intervāla startu gan klasiskajā stilā, gan brīvajā stilā. Tikmēr šajā nedēļas nogalē Madonā norisināsies Lietuva čempionāts un FIS sacensības, kurā piedalīsies arī liela daļa Latvijas slēpotāju un kur spēcīgāka konkurence gaidāma vīriešiem. Daļai mūsējo, kas pērn startēja U16 grupā, šīs būs pirmās FIS sacensības.

Ar pirmo posmu tiks atklāta Latvija čempionātu sezona, bet ne starptautisko sacensību sezona Latvijā, jo otro gadu pēc kārtas nedēļu pirms mums savu nacionālo čempionātu FIS statusā Madonā rīko Lietuva. Bet organizatoriskos darbus lielākoties paveic madonieši ar Gunāru Ikaunieku priekšgalā. Līdz ar to vairāki Latvijas pieaugušo un junioru grupas slēpotāji izmēģinās spēkus cīņā ar dienvidu un ziemeļu kaimiņiem – lietuviešiem, igauņiem un baltkrieviem. Lielākai daļai tās būs pirmās sacensības šajā sezonā, bet dažiem jau kārtējās. 

Savukārt janvāra vidū Latvijas čempionātā un FIS sacensībās gaidāms vairāku regulāro pasaules kausa dalībnieku no Igaunijas pieplūdums, jo pie mums atbrauks pasaules čempionāta 7.vietas ieguvējs Aivars Rehemā, astoņas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Algo Kerps, kā arī pasaules U23 čempionātā trīs reizes sešiniekā tikušais Karels Tamjarvs. Rehemā un Tamjarvs, kā arī vairāki citi igauņi ir startējuši arī iepriekšējos gados, un brauc vēl, jo Latvijā sacensības tiek rīkotas augstā līmenī, pateicoties saliedētai un kompetentai organizatoru komandai. Būs arī liela daļa vadošo lietuviešu, pa kādam pārstāvim no citām valstīm, kā arī, protams, kuplā skaitā pašmāju slēpotāji. No „Tour de ski” būs atgriezies Indulis Bikše (šobrīd mēs vēl nezinām, vai Indulim izdosies tikt līdz pēdējam posmam un „pacīnīties” ar Alpe Cermis kalnu, bet to novēlam – aut.piez.), kurš pagājušajā gadā uzvarēja slidsolī visus spēcīgos igauņus un mēģinās to atkārtot arī šogad. Tāpat arī pārējie mūsējie centīsies sevi parādīt no labākās puses.

Tāpat arī jauniešu grupās solās būt interesantas cīņas. Dažu grupu pagājušās sezonas līderi ir pārgājuši pie vecākiem, kur mēģinās iekarot savu vietu, bet citi ir palikuši tajās pašās un turpinās spraigās savstarpējās cīņas. 

Kā parasti pirmajā dienā slēpotāji sacenšas klasiskajā stilā, bet svētdien ir paredzēts slidsolis. FIS grupām sievietēm abas dienas jāveic 5km, bet vīriešiem 10km. Jauniešu grupām būs īsākas distances no 1-2,5km, bet senioru grupām uz pusi īsākas nekā FIS, tātad 5km vīriešiem un 2,5km sievietēm.

Ivars Bācis

8 Komentāri

Cik man izskatās šis posms būs jāatceļ vai kaut kur jāpārceļ, kur ir sagatavota trase! Cik zinu, Priekuļos vēl nekas nav sagatavots, un spriežot pēc viņu nemākulīgās darbības, neko prātīgu arī nesagatavos, ja līdz šim viņi neko nav sagatavojuši un vietējiem slēpot gribētējiem jābrauc slēpot uz Siguldu!
07 • 01 • 2017 / 20:40
Vai tad tik traki?
08 • 01 • 2017 / 13:26
Ja sekojāt līdzi Priekuļos notika sniega pūšana un bija saplīsis retraks, Šodien stadions bija izlīdzināts un turpinājās sniega stumšana 1.2 aplim, Paralēli stadionā notika starta koridora sniega ražošana. Pieredze nāk ar laiku, Viss būs bumbās, jo slēpot pa galdu nav māksla. lai pacīnās pa miltiem, sava veida trenniņš nākamiem startiem. Studentu kalnā arī notika sniega ražošana.
08 • 01 • 2017 / 21:36
Priekuļos viss ir ļoti normāli - daudzreiz biju pagājušogad un šogad arī paspēju - vēl decembra sākumā. Ko darīt,ka šogad sniegs krīt uz Rietumiem no Siguldas nevis kā parasti? Labi jau, ka vispār krīt - rīdzinieki var izvēlēties - Sigulda, Ogre, Biķernieki, Uzvaras parks un kepka vēl.
09 • 01 • 2017 / 18:00
Tautas maču rīkotāji laikam padevušies globālās sasilšanas priekšā. Nez Alūksnē vispār nekādu maču (arī) šogad nebūs?
09 • 01 • 2017 / 18:15
Atgādinājums FIS grupu dalībniekiem (S, S20, S18, V, V20, V18)
par klaisiskā stila nūju garumu 14.01. startā. http://www.infoski.lv/files/guidelinesequipmentcc_poles_english.pdf
11 • 01 • 2017 / 10:23
Vai man vienīgajai nav iespējams atvērt programmu?
11 • 01 • 2017 / 20:24
Atkārtošanai tiem, kas 14.01. startē klasikā: https://goo.gl/CrJi3Q
13 • 01 • 2017 / 19:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv