ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2017

SS „Arkādija” slēpotāji izcīna uzvaru un trešo vietu Igaunijā

Saistītā informācija

Vakar otrajā posmā Igaunijas lielākajās distanču slēpošanas sacensībās jauniešiem un junioriem Swedbank kauss, kas norisinājās Joulumā, lieliski nostartējuši Latvijas slēpotāji no Rīgas SS „Arkādija”. 600m sprintā brīvajā stilā meitenēm U14 (2003.g.) grupā 25 dalībnieču konkurencē uzvaru svinēja Samanta Krampe, bet puišiem šajā vecuma grupā trešo vietu 30 slēpotāju vidū ieguva Gustavs Lukstiņš. Tikmēr sešiniekā savās vecuma grupās iekļuva rīdzinieki Pēteris Lukstiņš un Bruno Krampe, kā arī cēsniece Madara Upmale.

Lieliski pirms Ziemassvētkiem Latvijas slēpotāji bija nostartējuši lielāko un spēcīgāko Igaunijas slēpošanās sacensību „Swedbank kauss” pirmajā posmā, un tāpat turpināja uzrādīt ļoti labus rezultātus arī otrajā posmā. 18.decembrī uzvaras izcīnījuši juniori Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants šoreiz nepiedalījās, jo tajā dienā startēja FIS sacensībās Madonā, uzrādot punktu rekordus sprintā. Tāpat uz Joulumā nebija aizbraukuši otro un trešo vietu izcīnījuši Edijs Eiduks un Kitija Auziņa, bet mūsējie bez godalgām mājās nebrauca arī šoreiz, jo labāko vidū iekļuva citi perspektīvie Latvijas jaunie slēpotāji.

Pēc 4.vietas iegūšanas un viens sekundes pietrūkšanas līdz trijniekam pirmajā posmā brīvajā stila sasparojusies bija Samanta Krampe, kura šoreiz priekšā nepalaida nevienu konkurenti un izcīnīja uzvaru, par 2,7 sekundēm apsteidzot un otrajā vietā atstājot pagājušā posma uzvarētāju Mirjamu Fasteri. Rīdziniecei nedaudz paveicās, jo igaunieti tīrajā laikā bija par 0,3 sekundēm ātrāka, taču pāragri startēja un saņēma 3 sekunžu sodu. Puišiem kā parasti savu meistarību apliecināja garākais un spēcīgākais slēpotājs Kaspars Lē, kuram 3,4 sekundes piekāpās pirmo posmu izlaidušais un trešo laiku uzrādījušais Gustavs Lukstiņš. Vēlreiz sesto vietu ieguva Samantas brālis Bruno Krampe, kurš kluba biedram Gustavam piekāpās par 6 sekundēm. Vēl no 30 slēpotājiem desmitniekā iekļuva un 9.vietā ierindojās madonietis Lauris Kaparkalējs (+12 s).

Puišiem V11 grupā (2006.g.) 4.vietu no 54 slēpotājiem izcīnīja Gustava brālis Pēteris Lukstiņš no SS „Arkādija” (+10 s), bet līdz trijniekam un trešajai godalgai Latvijai pietrūka daudz – sešas sekundes. Desmitais bija cēsnieks Rūdolfs Raudziņš (+20 s), bet meitenēm šajā grupā no 53 dalībniecēm 9.laiku uzrādīja Madara Veckalniņa no Madonas BJSS. Meitenēm S12 grupā (2005.g.) sesto vietu (+5,4 s) no 24 dalībniecēm ieguva Marta Upamale, bet desmitnieku noslēdza viņas komandas biedrene no Cēsu pilsētas SS Estere Volfa. Puišiem labākais no Latvijas bija 12.vietā ierindojušais Emīls Zaķis, kuram līdz desmitniekam pietrūka 3 sekunžu. Desmitniekā no vairāk kā 20 konkurentiem tika un 7.laiku uzrādīja madonietis Silvestrs Švauksts. Tādu pašu vietu, tikai V15 grupā (2002.g.), ieņēma cits madonietis Uvis Akmentiņš.

Nākošajā nedēļas nogalē, cerams, viņi varēs sacensties Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas sakotēji ir paredzēts Priekuļu trasē, bet kur pagaidām pietiekoši sapūsts sniegs čempionāta norisei.

Ivars Bācis

3 Komentāri

09 • 01 • 2017 / 10:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv