ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 11 • 2016

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem Šveicē

No nākamā gada 3. līdz 10.martam Šveices kalnu ciematā Klosterā norisināsies pasaules kauss jeb neoficiālais pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem, piesaistot vairāku distanču slēpotāju interesei gan Latvijā, gan arī citur pasaulē. Šveicē pasaules čempionāts veterāniem norisināsies jau otro reizi, un 2017.gada martā ietvers vairāk nekā 30 startus dažādās distancēs brīvajā stilā un klasikā vairākām veterānu vecuma grupām, pa kurām visām kopā pulcēsies vairāk nekā 1000 dalībnieku. Līdz ar to ir garantēta gan intriga, gan arī aizraujošas un tajā pašā laikā izklaidējošas sacensības.

Kopš 1980.gada Pasaules kauss veterāniem notiek katru gadu, pulcējot vienkopus vadošos veterānu grupas distanču slēpotājus no 30 valstīm, kuriem šis Pasaules kauss atbilst pasaules čempionātam. Tādējādi neoficiāli šīs sacensības tiek dēvētas arī par pasaules čempionātu veterāniem. Šveicē šāda mēroga sacensības veterāniem iepriekš ir rīkotas vienu reizi, kad šajā skaistajā Alpu zemes ciematā Grindelvaldā pasaules labākie veterānu slēpotāji pulcējās 1999.gadā.

Šīs sacensības ir domātas dažāda līmeņa slēpotājiem – gan kādreizējiem pasaules vadošajiem slēpotājiem, gan ambicioziem tautas slēpojumu dalībniekiem, kā arī pieredzējušiem hobijslēpotājiem. Atļauts startēt ir jebkuram, kurš dzimis 1986.gadā vai iepriekš. Dalībniekiem būs jāsacenšas šādās distancēs: īsajās, vidēja garuma un garajās. Turklāt dalībnieki varēs izvēlēties, kādā slēpošanas tehnikā – brīvajā stilā vai klasikā - katru garuma distanci veikt. Pēdējā diena, kad var piereģistrēties, ir 2017.gada 31.janvāris. Kā jau iepriekšējos gadus, arī šoreiz uz pasaules čempionātu plāno doties vairāki Latvijas veterānu slēpotāji, daļa no kuriem atkal cīnīsies par godalgām.

Klostera ir distanču slēpošanas paradīze un ideāla brīvdienu pavadīšanas vieta, kas atrodas 1200 metru virs jūras līmeņa aptuveni 10km no labi zināmās pasaules kausa posmu norises vietas Davosas.. Klostera ir vieta, kur allaž ziemā ir sniegs, un tajā ir izveidota distanču slēpošanas trašu tīkls, kurā ir vairāk nekā 100km klasiskajā stilā un 46km brīvajā stilā iebrauktas dažāda grūtības trases.

Distanču slēpošanas līdzjutēji ir pamanījuši, ka katru gadu decembra vidū pasaules labākie distanču slēpotāji tiekas Davosā, kur norisinās Pasaules kausa posms distanču slēpošanā. Pēdējos gados Klosterā ir notikušas Šveices čempionāta posmi, distanču slēpošanas Kontinentālā kausa posmi, kā arī pasaules kausa posmu noslēgumu slēpotājiem ar fiziskiem vai vizuāliem trūkumiem. Šā gada martā Šveices veterānu čempionāts norisinājās tajās trasēs, kur 2017.gadā notiks pasaules čempionāts veterāniem.

Ivars Bācis
pēc Anda Puidas sniegtās informācijas

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem Šveicē

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv