ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2017

Pāri par 200 dalībnieku Fischer skolēnu čempionāta 2.posmā slēpošanā

Saistītā informācija

Piektdien Siguldā „Fischer slēpošanas centrā” tika aizvadīts otrais posms „S! - FISCHER Ziemas skolēnu čempionātam”, kas desmit vecuma grupās pulcēja pāri par divsimt slēpotājiem – 239 dalībniekus. Bija pārstāvji no Vidzemes, Kurzemes, Latgales un arī Rīgas. Otrajā posmā bija jāveic vidējā distance brīvajā stilā ar intervāla startu, izņemot pašu jaunāko grupu – S10 un V10, kas kā parasti sacentās klasiskajā stilā.

Puišiem V18 grupā (1998./99.g.), kur bija jāveic visgarākā distance – 4,8km, izvērtās ļoti spraiga un aizraujoša cīņa, tiesa, par otro vietu, jo pārliecinošu uzvaru ar pusminūtes pārsvaru svinēja siguldietis Kristaps Kārkliņš. Toties trīs madoniešu starpā, kurus šķīra tikai pussekunde, pēdējā aplī Niks Pļaviņš tomēr par 0,1 sekundi apsteidza Didzi Avotiņu, bet Reinim Cīrulim nācās samierināties ar 4.vietu, līdz trijniekam pietrūkstot tikai 0,4 sekundēm. Tikmēr pirmā posma uzvarētājs sprintā Linards Cvetkovs no Lejasciema bija pāris sekunžu attālumā no trijnieka, ierindojoties 5.vietā. Meitenēm pirmo vietu ieguvusī Paula Bergfelde no Rīgas savas konkurentes 3,6km apsteidza vairāk nekā par minūti. Līdzīgajā cīņā par otro vietu Madarai Zaķei no Priekuļiem beigās tomēr izdevās nosargāt otro vietu, par divām sekundēm apsteidzot madonieti Karīnu Pētersoni.

V16 grupā (2000./2001.g.) 3,6km puišiem 16 dalībnieku vidū uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā aplī, kuru visātrāk veica madonietis Kalvis Krīgers, aiz sevis desmit sekundes atstājot ļoti līdzīgi – ar divu sekunžu starpību – par otro vietu cīnījušos talsiniekus Renāru Birkentālu un Akselu Bresmi, kamēr pirmā posma sprinta uzvarētājs Niks Saulītis no sākotnējās otrās vietas beigās atkrita uz ceturto, sešām sekundēm pietrūkstot līdz godalgai. Arī meitenēm šajā grupā 3,6km uzvarētāja nebija skaidra līdz pat pašām beigām, kur Elizabete Paura no Madonas 1.vsk. tomēr par 6 sekundēm apsteidza savu komandas biedreni no ģimnāzijas, bet līdere pēc pirmā apļa, ziemas orientieriste Monika Badune beigās tomēr finišēja trešā.

V14 grupā (2002./2003.g.) 2,4km 30 dalībniek konkurencē savu pārākumu apliecināja madonietis Uvis Akmentiņš, bet progresu apliecināja siguldieši Sandijs Suhanovs un Rainers Paeglis, kuri aiz pjedestāla atstāja čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Lauri Kaparkalēju no Madonas un kuru starpā šoreiz virsroku ņēma Sandijs, kurš izcīnīja otro vietu. Meitenēm 1,2km atkal četras favorītes ieņēma pirmās četras vietas, tikai šoreiz sarindojoties pilnīgi savādākā secībā, sprinta otrās vietas ieguvējai Sindijai Turauskai šoreiz paliekot aiz pjedestāla. Sprinta trešās vietas ieguvēja siguldiete Kristīne Brunere apliecināja savu meistarību distancē un izcīnīja pirmo vietu, sprinta uzvarētāju Kimu Krūmiņu apsteidzot par 6 sekundēm un atstājot madonieti otrajā vietā. Tikmēr 4.vietas rūgtumu sprintā ar trešo vietu kompensēja madoniete Līva Šahno, kurai tikai 2,3 sekundes pietrūka līdz gadu vecākajai skolas biedrenei Kimai no Madonas 1.vsk.

V12 grupā (2004./2005.g.), kur sacentās 34 slēpotāji, 1,2km visātrāk veica madonietis Silvestrs Švauksts, aiz kura otrais finišēja Gulbenes novada pārstāvis Rihards Berkolds, tādējādi abiem līderiem samainoties vietām ar pirmo posmu. Četru puišu cīņā par trešo vietu, visus šķirot tikai 2 sekundēm, Pastendes pamatskolas audzēknis Kristians Kārlsbergs pārspēja un aiz pjedestāla atstāja vairāku Madonas 1vsk. Skolēnus ar Raineru Upenieku priekšgalā. Meitenēm 600m distancē, nestartējot galvenajai favorītei Lībai Igaunei no Madonas, uzvarēja cēsniece Elza Bleidele. Estere Volfa, sīvā cīņā pasteidzot trešās vietas ieguvēju no Krāslavas Līgu Volku, nodrošināja Cēsu 1.pamatskolai dubultuzvaru, kamēr rīdziniecei no Ziepniekkalna Martai Bukšai otro posmu pēc kārtas līdz trijniekam pietrūka pussekunde.

Jaunākajā V10 grupā (2006.g. un jaunāki) puišiem 600m klasikā sacentās vairāk nekā 50 dalībnieki, atkal uzvaru svinēja siguldietis Dāvis Kalniņš, bet vēlreiz otrais finišēja Rihards Radziņš no Rīgas Teikas vsk. Tikmēr Madonas 1.vsk. pirmo godalgu šajā grupā nopelnīja Bruno Lielbārdis, aiz trijnieka atstājot savus skolas biedrus. Meitenēm atkal nepārspēta palika madoniete Linda Kaparkalēja, kurai uz papēžiem mina otrās vietas ieguvēja un skolas biedrene Madara Veckalniņa. No abām divdesmit sekundes atpalika un ar vienādu laiku trešo vietu dalīja klanu slēpotāja Laura Ciagune un Kate Iesalniece no Madonas, kurai sprintā līdz trijniekam bija pietrūkušas 0,02 sekundes.

No Igaunijas slēpošanas centra Otepē,

Ivars Bācis

2 Komentāri

Paldies, Ivar, par Tavu sirsnīgo un profesionālo entuziasmu slēpošanas svētku sajūtas radīšanā, visu cienu Tev.
30 • 01 • 2017 / 20:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv