ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2017

Mūsējiem Skandināvijas kausā klasikā tālākas vietas nekā sprintā

Madonā „Smeceres sila” trasē notiekošajā Skandināvijas kausa trešajā posmā distanču slēpošanā uzvaru sievietēm 5km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu izcīnīja pasaules kausa posma 5.vietas ieguvēja skiatlonā Marija Nordstrēma no Zviedrijas, bet vīriešiem 10km distancē spraigā cīņā beigās līdz pirmajai vietai aizsniedzās pirms mēneša pasaules kausa posmā 2.vietu ieguvušais Daniels Stoks no Norvēģijas. Latvijas pārstāvju vidū dāmām atkal labākā bija Patrīcija Eiduka, kura 68 dalībnieču vidū ieņēma 53.vietu (+2:18), bet vīriešiem pēc Raimo Vīganta diskvalifikācijas atkal augstākajā vietā no latviešiem bija sezonas beigās sagurušais Oskars Muižnieks, kurš noslēpoja 46 sekundes lēnāk nekā Raimo un vairāk nekā piecas minūtes piekāpās uzvarētājam, ierindojoties 140 dalībnieku vidū 125.vietā.

Otrajā sacensību dienā Skandināvijas kausā Madonā dalībnieki sacentās vidējās distancēs klasiskajā stilā ar intervāla startu, vīriešiem veicot 10km, bet sievietēm šajos siltajos laika apstākļos slēpojot uz pusi mazāk. Sievietēm startēja 68, bet vīriešiem 140 slēpotāji, pārstāvot 10 valstis. Latvijas slēpotājiem šodien ļoti spēcīgajā konkurencē klājās vēl grūtāk nekā piektdien sprintā, jo sieviešu konkurencē neviena šoreiz neiekļuva piecdesmitniekā, bet vīriešiem atkal neviens nepārvarēja simtnieka barjeru, ierindojoties pāris desmitus tālākās vietās nekā sprintā. Sievietēm atkal dominēja zviedrietes, aizņemot visu goda pjedestālu, tāpat kā vīriešiem to paveica norvēģi.

Pirms sacensībām bija skaidrs, ka šodien četrdesmitniekā sievietēm neredzēsim nevienu no mūsējām, jo sprintā 38.vietu ieguvusī Patrīcija Eiduka pēc ranga bija 47., tikai kādus 13-14 FIS punktus aiz četrdesmitnieka, taču priekš Latvijas augstais reitings Patrīcijai (117 FIS punkti) ir sasniegts, pateicoties FIS sacensībām Latvijā un Lietuvā, un neatspoguļo reāli viņas varējumu. Līdz ar to slēpotājai no Vecbebriem bija drīzāk jādomā par iekļūšanu piecdesmitniekā, no kura 17 gadus vecā slēpotāja nebija tālu, bet pavisam tuvu arī nebija, finišējot 53.vietā, līdz top50 pietrūkstot 20 sekundēm. Lai arī vieta ir patāla, tomēr zaudētais laiks – 2:18, nav tik ļoti daudz priekš vadošās Latvijas slēpotājas, taču pati sportiste ar savu startu nebija diez o apmierināta. Uzrādījusi otro laiku no mūsējām pēc pusdistances jeb 2,5km otro pozīciju šoreiz saglabāja arī līdz finišam krāslaviete Natālija Kovaļova, kura ieņēma 59.vietu (+3:37), uzrādot punktu ziņā savu otro labāko rezultātu distancēs Skandināvijas kausā – 259 FIS punkti. Trešo vietu Latvijas pārstāvju vidū šoreiz ieguva uzreiz divas pārstāves – Inga Paškovska un Laima Klauža, kuras uzrādīja vienādu laiku, zaudējot Kovaļovai 7 sekundes un ierindojoties dalītā 61.vietā.

Vīriešiem otro dienu pēc kārtas ātrākais bija Raimo Vīgants, taču atkal viņu piemeklēja neveiksme. Ja vakar sprintā viņš nokrita dažus metrus pirms finiša, tad šodien viņa nūjas nedaudz pārsniedza atļauto limitu. Taču tāpat uzrādītais 120.laiks un zaudēšana vadošajiem četras ar pusi minūtes nav tas labākais, ko varētu sagaidīt no nu jau 18 gadus vecā Madonas talanta, taču jāņem vērā, ka sezonas iet uz beigām, un ir uzkrājies nogurums. Līdzīgi ir arī ar Oskaru Muižnieku, kurš jūtas saguris un ir tālu no tās formas, ko rādīja kaut vai pirms trim nedēļām Vietalvā. Arī slidsoļu slēpju izvēle šajā mīkstajā sniegā nebija gluži pareizs lēmums. Beigās viņam 125.vieta (+5:14). Toties ļoti labi slīdēja, un apmierināts ar savu sniegumu un iegūto 127.vietu ir Ingmārs Briedis, kurš „iztukšotajam” Muižniekam šoreiz zaudēja nieka 12 sekundes, bet pirms trim nedēļām Vietalvā atpalika šajā pašā distancē vairāk nekā 4 minūtes.

Sievietēm pēc pirmā apļa nedaudz priekšā izvirzījās pasaules čempionāta U23 grupas 5.vetas ieguvēja un pasaules kausā klasiskā stila distancē 9.vietu ieguvusī zviedriete Sofija Henriksone, bet beigās viņu par 5,6 sekundēm apsteidza Nordstrēma. Trijnieku noslēdza pasaules kausā sprintā labāko sešiniekā tikusī zviedriete Linna Semskāra, šoreiz labākajai norvēģietei Lovisai Hemdālai paliekot 4.vietā. Vīriešiem līdz pat pēdējā apļa sākumam jeb 7,5km vadībā turējās savulaik šajā distancē 2.vietu Eiropas jaunatnes olimpiskajā festivālā ieguvušais Magnus Stensos, bet beigās viņu apsteidza Daniels Stoks, bet tajā pašā trešajā vietā tāpat kā pirms mēneša pasaules kausā skiatlonā ierindojās Matias Rundgrēns.

17101298_10209844723008295_943640956_o.jpg
Maria Nordstrem, FIS Skandināvijas kauss 2017, Smeceres Sils, Madona, 2017.gada 4.marts. Foto: Jānis Vīksna

Svētdien Skandināvijas kauss Madonā noslēgsies ar iedzīšanu brīvajā stilā, ņemot vērā pirmajās divās dienās uzrādītos rezultātus.

Autors: Ivars Bācis


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv