ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2017

Latvijas jauniešu slēpotājiem atkal uzvaras un godalgotas vietas Igaunijā

Saistītā informācija

Sestdien Igaunijas lielāko distanču slēpošanas sacensību jauniešiem un junioriem “Swedbank kauss” trešajā posmā, kas norisinājās Valgehobusemē, panākumus atkal guvuši daži Latvijas jaunie distanču slēpotāji no Rīgas SS „Arkādija”. Vidējā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu U14 grupā 25 dalībnieču konkurencē uzvaru izcīnīja Samanta Krampe, bet puišiem šajā vecuma grupā nepārspēts 32 slēpotāju vidū palika Gustavs Lukstiņš, bet Pēteris Lukstiņš U11 grupā ieguva trešo vietu, kamēr Bruno Krampe un siguldietis Sandijs Suhanovs noslēdza sešinieku U14 grupā.

Nedēļu pēc Latvijas čempionāta pirmā posma vairāki mūsu jauniešu grupas slēpotāji devās uz trešo posmu lielākajām Igaunijas vairāku posmu distanču slēpošanas sacensībām “Swedbank kauss”, kas tika aizvadīts Valgehobusemē trasē, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Tallinas, turklāt vēl uz austrumu pusi. Līdz ar to šoreiz bija jāveic nedaudz tālāks ceļš, un tāpēc šīs prestižās mūsu ziemeļu kaimiņu sacensības apmeklēja mazāks skaits mūsu Latvijas jauniešu grupu slēpotāju nekā iepriekšējās reizes. Uz Igauniju bija devušies Rīgas SS “Arkādija” un Siguldas sporta skolas pārstāvji, iztiekot bez Madonas BJSS un Cēsu pilsētas SS.

Lai arī igauņi izceļas ar meistarību un tradīcijām klasiskajā stilā, tomēr jau trešais posms pēc kārtas šajā sezonā tika aizvadīts brīvajā stilā, dalībniekiem sacenšoties vidējās distancēs, kaut arī dažām grupām tās jau var saukt par sprinta distancēm, jo, piemēram, meitenēm U14 grupā (2003.g.) bija jāslēpo 1,7km. Un tieši šajā grupā pārliecinošā līdere savā vecuma grupā Latvijā Samanta Krampe nodrošināja uzvaru otro posmu pēc kārtas. Rīdziniece bija vienīgā, kas 1,7km no 25 slēpotājām veica ātrāk par četrām minūtēm (3:57), par 7 sekundēm apsteidzot ļoti sīvi par otro vietu cīnījušās igaunietes Tinisoni un Fasteri.

Puišiem bija divas reizes garāka distance – 3,4km, kur ļoti līdzīga cīņa izvērtās starp pagājušās un šīs sezonas līderi Kasparu Lē no Igaunijas un divas uzvaras pagājušā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā izcīnījušo Gustavu Lukstiņu. Abus, kas vienīgie distanci veica ātrāk par 9 minūtēm, finišā šķīra trīs sekundes, uzvaru svinot mūsu slēpotājam Gustavam, kurš pārtrauca igauņa Lē uzvaras gājienu šosezon. Tikmēr duelī par 5.vietu rīdzinieks Bruno Krampe revanšējās Sandijam Suhanovam par zaudējumu pagājušo svētdien Latvijas čempionātā, apsteidzot Siguldas spora skolas pārstāvi par 9 sekundēm, bet kluba biedram no SS „Arkādija” Lukstiņam zaudējot 41 sekundi.

Lai arī uzvaras vairs Latvijas slēpotājiem neizdevās izcīnīt, tomēr ar to mūsējo gājiens pēc godalgām nebeidzās, jo arkādietis un Gustava brālis Pēteris Lukstiņš, kurš Latvijas čempionātā pirms nedēļas klasikā izcīnīja bronzu, piekāpās par 29 un 9 sekundēm diviem igauņiem un visplašāk pārstāvētājā grupā, kurā sacentās 67 slēpotāji, izcīnīja 3.vietu, nodrošinot Latvijai trešo, bet savai ģimenei otro godalgoto vietu.

Ivars Bācis 

2 Komentāri

23 • 01 • 2017 / 15:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv