ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2017

25 reize "Apkārt Alaukstam", šogad varētu sanāk!

Saistītā informācija

25 reize "Apkārt Alaukstam", šogad varētu sanāk! Šādu pārliecību pauž Latvijā populārākā tautas slēpojuma rīkotājs, sporta kluba "Alauksts" pārstāvis Uvis Avens.

"Sniega sega distancē apmēram 30 cm biezumā, trase ir piebraukta, piesalusi, ceram, ka līdz slēpojumam vēl uznāks dabīgais sniegs, vajadzības gadījumā to vēl papildu pievedīsim un uzbērsim, bet ļoti ceram, ka šogad beidzot šo jubilejas - 25.slēpojumu varētu noorganizēt," tā U.Avens.

Rīkotāji atgādina, ka visi dalībnieki, kuri reģistrējās sacensībām 2016.gadā, kuras sniega trūkuma dēļ nenotika, automātiski pārcelti uz šī gada slēpojumu.

25. A/S "Latvijas valsts meži" slēpošanas maratonā "Apkārt Alaukstam" dalībnieki varēs izvēlēties sev piemērotāko distanci. Vai startēt "Sportland" Tautas maratona distancē 22 kilometru garumā, "Burusports" bērnu slēpojumā vai 7 km "DELFI" Veselības maratona distancē. Rīkotāji norāda, ka startēšana veselības distancē nav sacensības uz rezultātu, bet iespēja pierādīt sevi, kā radošu veselīga un aktīva dzīves veida piekritēju: "Apbalvosim atraktīvākos dalībniekus, vērtējot tērpu, slēpošanas stilu, slēpju dizainu, komandas noformējumu. Te ir īstā vieta izdomai, un oriģinālu tērpu vai slēpošanas stila radīšanai laika vēl pietiek. Protams, neizpaliks sāncensība, jo šajā distancē "DELFI" apbalvos trīs ātrākos vīrus un trīs ātrākās dāmas."

Taču kā jau ierasts, galvenais uzsvars likts uz "Sportland" tradicionālo "Apkārt Alaukstam" distanci 22 km garumā, kurā pie balvām tiks krietni vairāk dalībnieku. Pirmo trīs vietu ieguvēji un ieguvējas absolūtajā vērtējumā saņems naudas balvas (1.vieta 250 eiro, 2.vieta -150 eiro, 3. vieta 100 eiro), bet pie balvām tiks arī trīs ātrākie atsevišķās vecuma grupās, kuru ir ļoti daudz.

U. Avens informē, ka, turpinot tradīciju, arī šogad ieguvēji būs tie, kuri finišā ieņems 101., 201., 301., 401., 501., 601., 701., 801., 901., 1001.vietu, jo katrs no viņiem saņems "MADSHUS" dāvanu karti 110 eiro vērtībā. Pie nosacījuma, ja būs uz vietas apbalvošanas brīdī.

"Esam padomājuši, lai 25. "Latvijas valsts meži" Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" paliktu atmiņā ikvienam dalībniekam, jo katrs finišējušais 22 km distancē saņems īpašu piemiņas suvenīru.

Savas distances būs arī vismazākajiem slēpotājiem, kuri sacentīsies piecās vecuma grupās zēnu un meiteņu konkurencē. Slēpojuma rīkotāji sola, ka labāko apbalvošana notiks tūlīt pēc pēdējās bērnu grupas finiša, lai mazajiem censoņiem nav jāgaida līdz lielajai apbalvošanai.

Turpināsies vēl kāda tradīcija, un piemiņas medaļas saņems tie slēpojuma dalībnieki, kuri sekmīgi finišējuši 10, 15, 20 un arī 25 reizes

Ja par tradīcijām, tad jāteic, ka pie balvām iespējas tikt vai ikvienam, jo arī šogad notiks balvu izloze, kurā piedalās visi finišējušie. Balvās dažādi lauku labumi, maize, medus, kā arī divas "Verners DE" specbalvas - ledusskapis un cepeškrāsns.

"Esam padomājuši, lai slēpojuma dalībnieki un līdzjutēji varētu iepazīties ar Piebalgā, ražotām precēm, būs Vecpiebalgā ievākts medus, zāļu tējas, gaļas izstrādājumi, maize un citi garšīgi lauku labumi.

Jāmin vēl kāds nozīmīgs jaunums.  "Šogad izveidojām sadarbību ar labdarības organizāciju "Gaišie Spārni", un ziedosim vienu eiro no dalībnieka, slēpju iegādei maznodrošinātiem bērniem un bērnu namiem Vidzemes reģionā. Dalībnieki varēs ziedot slēpes, zābakus, citu ekipējumu īpašajā ziedošanas punktā, kas darbosies slēpojuma laikā. Ja ģimenē ir slēpes (arī zābaki, nūjas), kas vairs netiek lietotas, vai arī esat gatavi iegādāties slēpes ziedošanai, nodod tās varēs slēpojuma laikā. Jau iepriekš pateicamies par jūsu atbalstu," saka U. Avens.

Slēpošanas maratonam “Apkārt Alaukstam” var pieteikties sacensību mājas lapā www.alauksts.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv