ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2016

Tramplīnlēcēju nometne Slovēnijā

Latvijas tramplīnlēcēji, Markuss Vinogradovs, Kristaps Nežborts, Līga Bērziņa un Elizabete Stankeviča no sporta kluba „SK LIDOJOŠAIS SLĒPOTĀJS” ir atgriezušies no veiksmīgas FIS nometnes Slovēnijā Planicā. Markuss Vinogradovs, kuram šī nometne bija īpaši veiksmīga, iemēģināja K120 tramplīnu, pa kuru tika uzstādīts arī paša personīgais rekords 96m, pa šo tramplīnu treniņlecienus aizvadīja arī Kristaps Nežborts. Šie puiši leca arī pa K90 jaudas tramplīnu, kur rezultāti arīdzan bija ļoti augsti, kas svārstījās no 80-90m. Jāpiemin, ka šo K90 tramplīnu iemēģināja arī Līga Bērziņa.

Atpakaļceļā no nometnes Slovēnijā, mūsu tramplīnlēcēji, ņēma dalību Polijā notiekošajās tramplīnlēkšanas sacensības LOTOS CUP, kas bija jau otrais posms, arī pirmajā posmā mūsu tramplīnlēcēji tur startēja. Mūsu tramplīnlēcēji piedalījās arī Ziemeļu divcīņā, kur rezultāti bija visaugstākie. Līgai Bērziņai sacensības notika pa K40 tramplīnu. Pēc pirmās dienas lekšanas  sacensībām  Līga Bērziņa ierindojās 13. Vietā, no 23 sportistu dalības, jāpiemin, ka Līga bija vienīgā meitene, jo bija jāstartē kopā ar puišiem. Priekša bija vēl distanču slēpošana, (ziemeļu divcīņa sastāv no lekšanas un distanču slēpošanas), kur Līgai ļoti augsts rezultāts 3. Vieta. Pateicoties augstajam rezultātam distanču slēpošanā, Līga ziemeļu divcīņā izcīnīja 4. Vietu.

 Markusam Vinogradovam sacensības notika pa K60 tramplīnu. Markuss pēc pirmās dienas ziemeļu divcīņā lekšanas sacensībām ierindojās augstajā 2. Vietā, aizlecot 62m, tālu lecienu, Markusam grupā bija vēl 21 konkurents. Jāpiemin, ka Markuss ir ļoti spēcīgs arī distanču slēpošanā, tieši tas viņam ļāva nosargāt 2. Vietu arī kopvērtējumā.

Kristaps Nežborts startēja pa K90 tramplīnu. Kristapa lecieni svārstījās no 60-70 metriem. Kristaps ziemeļu divcīņā ierindojās 7. Vietā, jāpiemin, ka Kristaps startēja pieaugušo grupā.

Matīss Melders

skijump1.jpg

skijump2.jpg

skijump3.jpg


5 Komentāri

Arvien jautrāk :) Mums te viens tāds Ivars jau ir
Gundars Patmalnieks
03 • 02 • 2016 / 17:21
Ko Tu ar to gribēji pateikt?
Gundaram
04 • 02 • 2016 / 11:37
Gunčam Menģelē sniegs nokusis...
GP
04 • 02 • 2016 / 22:10
Raksts par tramplīnlēkšanu distanču sadaļā, jo savas nav, bet toties ir biatlons.
Un ar ko nodarbojas valdē par snb atbildīgais?
Un vai slēpošanas savienībā pats svarīgākais sporta veids ir kalnu slēpošana vai tomēr rūp visi sporta veidi, kas ir paspārnē?
Ķeksis
04 • 02 • 2016 / 22:16
A jūs to rakstu arī izlasiet ! 2 latviešu literārajā valodā rakstītus teikumus atradu.
Tramplīnlēcēju priekšā cepuri nost ! Atceros, pirms gadiem septiņiem Latvijas Avīzē rakstīju , ka latviešiem uzbūvēt tramplīnu, un sarīkot starptautiskas sacensības būtu tas pats, kas uzbūvēt raķeti, un aizlidot uz Marsu...
Un tomēr, nekādā gadījumā nevajadzētu atbalstīt uzskatu, ka jauniešiem, kuri nodarbojas ar sportu, nevajag mācīties skolā. Un vēl pietaisīt masu medijus
Gundars Patmalnieks
05 • 02 • 2016 / 10:39
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv