ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 03 • 2016

SS “Arkādijas” jauniešu slēpotājiem Krampēm panākumi Igaunijā

Latvijas jauniešu grupas slēpotāji un SS “Arkādija” pārstāvji Bruno un Samanta Krampes izcīnījuši godalgotas vietas Igaunijas lielākā slēpošanas seriāla noslēdzošajā piektajā posmā, kas norisinājās Hānjā, Samantai uzvarot 5km klasiskajā stilā ar masu startu U13 grupā meitenēm 23 dalībnieču konkurencē, bet Bruno iegūstot 3.vietu 10km šā paša vecuma grupā puišiem 25 dalībnieku vidū.

Uz noslēdzošo posmu ziemeļu kaimiņu lielākajās un prestižākajās vairāku posmu sacensībās “Swedbank kauss” bija devušies divi SS “Arkādija” slēpotāji un vienas ģimenes pārstāvji – Bruno un Samanta Krampes. Tāpat kā pirmajā un ceturtajā posmā, kur viņi piedalījās, arī šoreiz brālis un māsa iepriecināja ar labiem rezultātiem un godalgu izcīnīšanām, sacenšoties ar spēcīgākajiem sava vecuma konkurentiem no Igaunijas.

Pēdējais piektais posms norisinājās Igaunijas dienvidaustrumu pilsētiņā Hānjā (netālu no Viru pilsētas), kur vajadzēja sacensties klasiskā stila distancē ar masu startu. 5km meitenēm un 10km puišiem priekš U13 grupas jeb 2003.gada dzimušajiem ir pietiekami gara distance. No 23 dalībniecēm Samanta cīnījās ar savu ierasto konkurenti Lauru Lēnu no Igaunijas. SS “Arkādijas” pārstāve neatstāja izšķirošo notikumu kārtošanu finiša sprintā un jau labu gabalu iepriekš bija izvirzījusies vadībā ar vairāk nekā desmit sekunžu pārsvaru (15 sekundes). Šādu pārsvaru viņa arī atveda finišā, 5km veicot 16:03,3 un tiekot pie otrās uzvaras šajā sezonā. Tikmēr Samantas brālis sīvi cīnījās par otro vietu ar Iki Melnitsu. Bruno 10km veica 30:27,4 un igaunim beigās piekāpās par 2 sekundēm, ierindojoties trešajā vietā. Līdz ar to Bruno visos trijos startos trešā vieta. Tikmēr pārliecinoši pirmais bija igauņu “milzis” Kaspars Lē, kurš tuvākos konkurentus apsteidza par 1:45 un tika pie piektās uzvaras šosezon. 

Tā kā kopvērtējumā tika skaitīti četri labākie rezultāti no pieciem posmiem, tad mūsējie nebija izredžu tikt trijniekā, jo bija piedalījušies tikai trijos posmos un šeit punktu piešķiršanas sistēma ir savādāka nekā pasaules kausa posmos, jo uzvarētājs saņem 36, otrā vieta 32, trešā vieta 29 utt. Taču ar ļoti labajiem rezultātiem šajos trijos posmos, “arkādieši” aizsniedzās līdz sestajai (Samanta) un astotajai vietai (Bruno). Pēc uzrādītajiem rezultātiem atsevišķos posmos viņi pierādīja, ka māsai bija pa spēkam uzvarēt kopvērtējumā (2 uzvaras un viena otrā vieta), bet brālim pacīnīties par trijnieku (pēc pasaules kausa punktu piešķiršanas sistēmas arī ar trijiem startiem Samanta iegūtu kopvērtējumā otro vietu, bet Bruno tomēr nākot samierināties ar 5.vietu – aut.piez.).

Patīkami, ka vismaz ir daži jaunieši, kas ar saviem rezultātiem priecē un dod pamatu noslogotajā laikā veltīt uzmanību arī distanču slēpošanai.

Samanta_1_Swdb_V.jpg

Ivars Bācis

7 Komentāri

Rīgas domes sporta portāls
30 • 03 • 2016 / 12:47
Malači Hermaņa ielas slēpotāji!

30 • 03 • 2016 / 16:52
Tikmēr LSS šefotāju LOK asamblejā uz zoba pavelk LOK ģenerālsekrekārs... Daudzi federāciju vadītāji smīkņā.

30 • 03 • 2016 / 16:57
par ko pavelk uz zoba?
***
30 • 03 • 2016 / 17:55
pavelk, nepavelk. kāda tam nozīme.

30 • 03 • 2016 / 21:51
Malači vecāki !!!

31 • 03 • 2016 / 09:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv