ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

27 • 07 • 2016

Slidsolī LČ rollerslēpošanā dominē Madonas BJSS

Otrajā sacensību dienā Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā Cēsu Olimpiskā centra Priekuļu Slēpošanas un biatlona trasē vidējā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu dominēja Daiņa Vuškāna un Jāņa Šikas trenētie slēpotāji no Madonas BJSS, kuri no sešām jauniešu grupām izcīnīja četras uzvaras, kamēr Cēsu pilsētas sporta skola (CPSS) un SS „Arkādija” katra tika pie vienas pirmās vietas. Savukārt pirmajā dienā divus augstākos panākumus guvušajiem Krievijas kluba „Himki” slēpotājiem šoreiz tikai viena neoficiālā uzvara, jo dalībnieks, kaut augstākā, tomēr nestartēja savā grupā.

Pēc pārliecinošās uzvaras sestdien klasiskajā stilā V14 grupā Jegors Godarevs no Krievijas bija izlēmis meklēt līdzvērtīgāku konkurenci vecākajā V16 grupā (2000./2001.g.) 5km distancē (2x2,5km). Taču spēcīgais slēpotājs no „Himki” kluba to diemžēl neatrada pie gadu un divus vecākajiem mūsu puišiem. Ja pēc pirmā apļa viņam līdzi turēja vienīgi Niks Saulītis un nedaudz arī Ilvars Bisenieks (abi Madonas BJSS), piekāpjoties attiecīgi 6 un 11 sekundes, tad finišā izpaudās Krievijas pārstāvja pārākums, apsteidzot labāko no mūsējiem N.Saulīti par 39 sekundēm. Taču, tā kā saskaņā ar nolikumu grupas mainīt nedrīkstēja, tad Godareva uzvara par oficiālu netika uzskatīta un pirmā vieta pienācās madonietim Saulītim, kuram otrajā aplī tuvojās pirmās dienas uzvarētājs Reinis Upens (CPSS), taču šoreiz Niks neizlaida līderpozīcijas no rokām. Savukārt uz trešo vietu pakāpās no Latvijas pārstāvjiem visātrāk otro apli veikušais Kirils Matjuhins (Daugavpils), bet Ilvaram Biseniekam nācās samierināties ar 4.vietu. Meitenēm šajā grupā 2,5km distancē rezultāti pamainījās viskrasāk no visām grupām, jo sestdien dubultuzvaru SS „Arkādija” nodrošinājušās abas Katrīnas svētdien netika pat trijniekā, Rudus ieņemot ceturto, bet Karsai tikai septīto vietu. Tas daļēji skaidrojams ar to, ka abas drošības labad, neesot pārliecinātas par savām spējām noturēties straujajā nobraucienā, piebremzēja. Tikmēr pārliecinoši pirmā bija Ilzes Cekules audzēkne Evelīna Rama (CPSS), kura vienīgā šajā grupā kāpa uz pjedestāla abas dienas, jo klasiskajā stilā sestdien ieņēma trešo vietu. Kaut arī cīņā par otro vietu ar Faustu Repečkaiti pēdējos distances metros deficītu deldēja Elizabete Paura, tomēr madonietei līdz lietuvietei beigās pietrūka 3,7 sekundes.

V14 grupā (2002./2003.g.) 2.5km vēlreiz labākā statusu latviešu vidū apliecināja Uvis Akmentiņš (Madonas BJSS), kurš izšķirošo pārsvaru guva kāpumā. Otro dienu pēc kārtas madonietis otro vietu mūsējo vidū atvēlēja SS „Arkādija” pārstāvim, kurš šoreiz bija Bruno Krampe. Izpalika SS „Arkādija” slēpotāju duelis, jo nestartēja klasikā trešo vietu ieguvušais Gustavs Lukstiņš, kurš bija devies iz sacensībā Igaunijā. 

Tikmēr ļoti labi nostartēja trešās vietas ieguvējs Arvis Jekimovs no CPSS, kuram gandrīz tāpat kā ziemā Priekuļos brīvajā stilā tikai trīs sekundes pietrūka līdz Bruno. Meitenēm 2km distancē Samanta Krampe (SS „Arkādija”) Krievijas slēpotāju Mariju Kopilovu pārspēja vēl pārliecinošāk kā sestdien, veicot distanci 15 sekundes ātrāk, jo krievietei ne tik viegli klājās ar braukšanu kāpumā. Tikmēr par trešo vietu izvērtās spraiga spēkošanās starp trim Latvijas slēpotājām. Vēl kādus 300 metrus pirms finiša divas sekundes priekšā pārējām bija Signe Miķelsone, taču cēsnieci un aiz viņas esošo savu komandas biedreni Līvu Šahno apsteidza vēlāk no visām startējusī Kima Krūmiņa (Madonas BJSS), kura finišā Miķelsoni pārspēja par 0,8 sekundēm.

V12 grupā (2004.g. un jaunāki) 2km atkal neviens neko nespēja likt pretī Silvestram Švaukstam (Madonas BJSS), kurš tāpat kā komandas biedrs Akmentiņš tika pie divām uzvarām. Šoreiz izpalika abu cēsnieku P.Radziņa un R.Bišera duelis, jo Pēteris brīvā stila solī bija krietni ātrāks, ka pat uz trešo vietu nobīdīja Maksimu Bessonovu, apmainoties ar Krievijas slēpotāju vietām pēc sestdienas klasikas. Beigās trijniekam tuvojās Gustavs Sināts, bet tomēr madoniešiem divas godalgotas vietas šajā grupā nesanāca, jo Gustavam pietrūka trīs sekunžu. Meitenēm 1km abas latviešu meitenes Lība Igaune un Marta Upmale metās ar jaunu sparu duelēties savā starpā, ka sestdienas klasikas uzvarētāju Sofiju Žarkihu no Krievijas atstāja tikai trešajā vietā. Madonietei Lībai izdevās revanšēties cēsniecei Martai un izcīnīt uzvaru, bet trešā no mūsējām bija 4.vietu ieguvusī Solvita Maļina.

V40 grupā 10km Uldim Lapsam atkal nācās samierināties ar otro vietu, jo atkal viņu apsteidza kāds no vairākus gadus jaunākiem konkurentiem, taču šoreiz tas nebija Mārtiņš Niklass, kurš svētdien lieliski tika galā ar uzticētajiem komentētāja pienākumiem, bet gan cēsnieks Ivo Caune. Sievietēm 5km dalībnieču skaits bija nedaudz sarucis. Vēlreiz uz augstākā pakāpiena varēja kāpt daugavpiliete Ļubova Pavļukova, kurai slidsolī daudz tuvāk bija cēsniece Žanete Leimane.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Rīgas domes portāls
28 • 07 • 2016 / 17:00
Ivar,S12 grupas aprakstā ir neprecizitātes;)
S12
29 • 07 • 2016 / 12:27
2 nedēļas pagājušas bet bildes no LČ joprojām nav. Akmens laikmets?

03 • 08 • 2016 / 09:10
Kas ar LČ nolikumu notiek-sākumā rakstīts,ka 13.08 būs C vid.distance,bet beigās tabulā rakstīts ir F?? Kas tad būs 13jā-slida vai klasika???
nolikums?
03 • 08 • 2016 / 15:22
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv