ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 11 • 2015

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

Ceturtdien, 5. novembrī Siguldas „Lidojošā slēpotāja” busiņš atkal mēroja ceļu uz Vācijas pilsētiņu Bad Freienwaldi, lai piedalītos tradicionālajās starptautiskajās sacensībās tramplīnlēkšanā un dIvcīņā (slēpošanai izmantoja skrituļslēpes vai skrituļslidas).

Nākošās dienas rīta pusē jau Elizabete Stankēviča un Līga Bērziņa pēc brokastīm un apmešanās vietas sņemšanas ar nepacietību gaidīja, kad varēs izmēģināt nupat saņemto jauno tramplīnlēkšanas inventāru. Meitenēm augot bija jāatjauno viss ekipējums, jo auguma un svara dēļ pēc noteikumiem bija arī jāmaina slēpju garums. Pirmie lēcieni pēc ilgāka pārtraukuma lēkšanā bija pavāji. Pēc garā ceļa tas bija sagaidāms un meitenes nonāca tuvu līdz raudāšanai. Otrās dienas pirmssacīkšu treniņā vēl nekas nevēstīja, kā meitenes varēs cīnīties sacensībās.

Sacensībām sākoties, pēc iesildīšamās meitenēm vēlreiz tika doti norādījumi par treniņos pieļauto kļūdu labošanu. Ar bažām gaidījām mūsu meiteņu startu, jo sacensībās bez mums vēl piedalījās trīs klubi no Polijas, divi klubi no Igaunijas, Ukrainas un vairāki klubi no Vācijas.

Pirmā no mūsējām startēja Līga, kura izpildīja ļoti labu lēcienu (pēc lēciena atzina, ka mazliet esot sabijusies no augstuma) aizlecot uz 60 m jaudas tramplīna 51 m un sasniedzot savu labāko attālumu savas lēkšanas karjerā. Elizabete pietiekami labā stilā aizlidoja 52 m (viņas rekords gan uz 90 m tramplīna Otepē ir 66,5 m). Tālāk par Elizabeti aizlēca tikai viena Polijas un viena Igaunijas lēcēja. Otrajā lēcienu sērijā Līga, mazliet nokavējot atlēcienu, aizlēca 48 m kopvērtējumā ieņemot 5. vietu. Elizabete, arī mazliet nokavējot atlēcienu (sāka jau krēslot), otro lēciena daļu veica ar 52 m attālumu un skaistu lidojumu, ieņemot 3. vietu – tādejādi izcīnot bronzas medaļu.

Nākošajā dienā ar skrituļslidām bija jāveic 5 km (1 km garš aplis). Pēc divcīņas lēkšanas Elizabete aiz polietes un divām igaunietēm startēja ceturtā, zaudējot priekšā startējošajai igaunietei tikai piecas desmitdaļas no punkta. Nedaudz aiz Elizabetes startēja Līga. Pēc agrāko startu statistikas Elizabetei labākajā gadījumā cerējām uz otru bronzas medaļu. Iepriekš pirms starta pārrunājām ar treneri par taktikas pielietošanu sacensībās, jo nevar nekad pateikt, kā jūtas pats sportists. Elizabete, strauji uzsākot startu, uzreiz panāca igaunieti, kura pēc iepriekšējiem startiem bija labāka par Elizabeti. Tā, divatā cīnoties, viņas panāca priekšā esošo otru igaunieti. Kā jau minēju, iepriekš izstrādāto taktiku ļoti prasmīgi „nospēlēja” Elizabete un finišā par vairākiem metriem uzvarēja abas igaunietes, ieņemot otro vietu aiz Polijas pārstāves, kurai pēc lēkšanas bija liels pārsvars. Izrādijās, ka Elizabetes laiks 5 km bija labākais no visām meitenēm. Ņemot zēnu rezultātus, pat par 1 gadu vecākus par Elizabeti, tad gandrīz no 30 dalībniekiem Elizabetei bija 6. labākais rezultāts. Līga, paliekot vienatnē aiz pārējām favorītēm un cīnoties ar spēcīgo pretvēju, nespēja sevi parādīt pilnībā.

Pateicoties šādām sacensībām, varam priecāties par mūsu meiteņu veikumu. Ar katru startu jūtama meiteņu izaugsme un izpratne par šo skaisto sporta veidu. Kārtējo reizi gribu pateikt, ka mūsu valsts, kura izcīna augstas vietas, ir vienīgā Eiropā, kurā nav sava normāla treniņu tramplīna. Varbūt kāds izdzirdēs un palīdzēs?

Redzēja un aprakstīja: T.Pāvuliņš

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

Siguldas tramplīnlēcējiem Labi panākumi sacensībās tramplīnlēkšanā un divcīņā Vācijā

4 Komentāri

Baigie malači!

11 • 11 • 2015 / 21:33
Kurš meitenēm to inventāru atjaunoja?

12 • 11 • 2015 / 13:14
Meitenēm inventāru palīdzēja atjaunot LAD par Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem

15 • 11 • 2015 / 23:17
malači, kuri veido šos projektus cilvēku vajadzībām un priekam

17 • 11 • 2015 / 10:56
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv