ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

09 • 08 • 2016

Otrajā dienā PK posmā Zviedrijā nedaudz labāk sanāca

Sestdien Pasaules kausa otrajā posmā rollerslēpošanā Zviedrijas ciematā Sollefteo vidējā distancē klasiskajā stilā ar masu startu dominēja zviedri, kas izcīnīja uzvaras visās četrās grupās – pieaugušajiem un junioriem. No Latvijas pārstāvjiem pieaugušo grupā sievietēm 16,2km distancē no 11 dalībniecēm 8.vietā finišēja Inga Dauškāne, bet juniorēm 12,2km 13 dalībnieču vidū 11.vietā ierindojās Kitija Auziņa. Pārējiem diviem Latvijas pārstāvjiem – I.Briedim un P.Bergfeldei – sanāca diemžēl ieņemt stabilu pēdējo vietu.

Juniorēm 12,km distancē jau pirmajā puskilometrā ar vadošajām saikni bija pazaudējusi Kitija Auziņa, atrazdamies netālu no līderēm tūdaļ aiz desmitnieka. Ar katru nākamo kilometru madonietes deficīts nedaudz un vienmērīgi pieauga, pusdistancē (6,1km) atrodoties tajā pašā 11.vietā (+1:47) un nepilnus 200m aiz desmitajā vietā slēpojošās zviedrietes Jūlijas Angelsjē. Distances otrajā pusē Auziņas temps strauji kritās, taču uztraukties par to, ka nāksies atkrist kādu vietu zemāk, nevajadzēja, jo no divām aizmugurē esošajām dalībniecēm viena bija 4 gadus jaunākā itāliete (15 gadi), bet otra Paula Bergfelde. Beigās Kitija finišēja tajā pašā 11.vietā (+5:52), un no desmitnieka viņu šķīra aptuveni 40 sekundes, jo līdzīgi kā mūsējā pārstāve “noplīsa” arī krieviete Burceva, kas noslēdza desmitnieku. Visu goda pjedestālu aizņēma zviedrietes, uzvaru svinot 19 gadus vecajai Moai Olsonai, kura šogad ziemā pasaules junioru čempionātā 10km slidsolī ieņēma 35.vietu. 

Sievietēm 16,2km līdzīgi kā Kitija arī Inga Dauškāne pēc pirmajiem 2km no līderēm atpalika pusminūti, bet pēc 6km – nedaudz mazāk par divām minūtēm, 11 dalībnieču konkurencē turoties piecu rollerslēpotāju grupiņā no 6.-10.vietai. Atšķirībā no madonietes junioru grupā, kur viņa brauca vienatnē, gulbenietei, braucot kopā ar divām itālietēm un divām krievietēm, temps saglabājās tāds pats, un viņa no līderēm atpalika ar katru kilometru pakāpeniski. Pēc divām trešdaļām distances visas piecas turējās vēl kopā, bet pirms pēdējā kilometra sāka pamazām atrauties pēc divu gadu pārtraukuma sacensību apritē atgriezusies krieviete Jektova, kamēr viena itāliete un otra krieviete atpalika, šķietot, ka Inga ieņems 7.vietu. Taču pēdējā puskilometrā pērnā juniore Lisa Bolcana mūsu pārstāvi noķēra un kā labākus rezultātus sprintā uzrādoša finiša spurtā Ingu pārspēja, atstājot SBK “Cēsis” slēpotāju 8.vietā (+5:24). Ar vairāk nekā minūtes pārsvaru pirmo vietu ieguva pēdējos divus gadus reti sacensībās startējusī zviedriete Brita Norgrena-Hansena, kura PK posmos sprintā ir bijusi četras reizes finālā, bet pirms desmit gadiem Olimpiskajās spēlēs Turīnā 10km klasikā ieņēma 11.vietu.

Vīriešiem 20,2km distancē jau pašā sākuma bija skaidrs, ka Ingmaram Briedim ļoti grūti klāsies. Lai arī kā Ingmars censtos, neatpaliekot no vadošajiem tik strauji un daudz kā mūsu meitenes, tomēr siguldietis pēc pirmajiem 2km bija vienīgais no 15 startējušajiem, kas bija atkritis no pamatgrupas. Līdz ar to visu distanci, ja neskaita pirmos pāris simts metrus, mūsu pārstāvim bija jāveic vienatnē, jo pamatgrupa sadalījās tikai pusdistancē – ap desmito kilometru, kad no tās atkrita sprinta uzvarētājs Emanuels Bekis un kad Ingmars zaudēja divas ar pusi minūtes. Grūtākā daļa sanāca pēc 15km, kad temps strauji kritās un no ļoti pieklājīgām nepilnām četrām minūtēm nākamajos 5km deficīts dubultojās, finišā nedaudz pārsniedzot astoņas minūtes. Visu pjedestālu atkal aizņēma mājinieki. Pirmais finišēja pirms gada Madonā klasiskā stila distancē uzvarējušais zviedrs Robins Norums, bet pazīstamais Jorgens Brinks, kas trīs reizes ir uzvarējis Vasaloppet, palika sekundi aiz trijnieka. Šajā nedēļas nogalē Madonā viņu neredzēsim diemžēl.

1
Foto: fis-ski.com

Ivars Bācis

2 Komentāri

Rigas domes sporta portāls
09 • 08 • 2016 / 17:57
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv