ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 09 • 2016

Madonas BJSS visvairāk uzvaras LČ rollerslēpošanas sprintā jauniešiem

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas trasē notikušajā Latvijas atklātā čempionāta trešajā posmā rollerslēpošanā sprintā brīvajā stilā visvairāk uzvaras sešās jauniešu grupās izcīnīja Madonas BJSS, jo Daiņa Vuškāna audzēkņi nopelnīja trīs pirmās vietas. Tikmēr pa vienai uzvarai SS “Arkādija”, Cēsu pilsētas sporta skolai (CPSS) un arī lietuviešiem.

Latvijas atklātā čempionāta trešajā posmā rollerslēpošanā bija pārstāvētas divas valstis, jo bez pašmāju sportistiem startēja arī daži lietuvieši, trijās grupās sastādot mūsējiem ļoti nopietnu konkurenci.  Lai arī lietuviešu nebija daudz un mūsējie lielākoties dominēja, tomēr vienā grupā Latvijas pārstāvjiem nācās atzīt dienvidu kaimiņu pārākumu. Un šī grupa bija V16, kur arī iepriekšējos posmos Latvijas pārstāvjiem bija sarežģīti tikt pie pirmās vietas, jo savu pārākumu demonstrēja jaunākās grupas pārstāvis Jegors Goderevs no Krievijas. Šoreiz mūsējiem kāju priekšā uzvarai pielika lietuvietis Pauļus Januškēvičus, kurš bija ātrākais arī kvalifikācijā 1,2km sprintā. Finālā sprintā otrajā daļā lietuvietim līdzi turēja tikai cēsnieks Reinis Upens, kurš finišēja otrais un bija labākais no mūsējiem. Otrajā duelī par trešo vietu abu madoniešu starpā Niks Saulītis apsteidza Ilvaru Bisenieku.

Meitenēm S16 vienīgajā pēc kvalifikācijas nebija pusfināla, jo uz starta izgāja tikai četras dalībnieces, tādējādi, neatkarīgi no kvalifikācijā uzrādītajiem laikiem, visām četrām tiekot finālā. Arī meitenēm 2001./2002.g. dzimušo grupā Lietuva varēja tikt pie otrās uzvaras, jo kvalifikācijā un finālā pirmajā kilometrā savu pārākumu demonstrēja Fausta Repečkaite, taču kādus 300m līdz finišam, atrodoties pārliecinošā vadībā, kādus 50 metrus priekšā pārējām, lietuviete krita (arī pirms mēneša Madonā Repečkaite piedzīvoja neveiksmi sprintā, kur finālā bija ātrākā, tomēr par koridora līnijas šķērsošanu viņu diskvalificēja – aut.piez.). Lai arī Fausta piecēlās un turpināja finālu, abas cēsnieces Evelīna Rama un Rebeka Raiska viņu bija noķērušas, un lietuvietei vairs pēc piedzīvotā nebija tādas dukas kā iepriekš, tādējādi viņa nevarēja aizbraukt prom no mūsējām, un finiša taisnē visas trīs iebrauca kopā, uzvarētāju noskaidrojot aizraujošā finiša spurtā. Šajā cīņā, kur visas trīs šķīra tikai 0,16 sekundes, pirmā finiša līniju šķērsoja Evelīna Rama, bet Rebeku Raisku tomēr par pāris centimetriem apsteidza Repečakaite. Augustā Madonā negaidīti pie otrās vietas tikusī Agnija Nagle šoreiz ierindojās atbilstošajā ceturtajā vietā.

V14 grupā turpināja dominēt Uvis Akmentiņš no Madonas BJSS un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tādējādi ieņemot pirmo vietu mūsu pārstāvju vidū visos startos šīs vasaras Latvijas čempionāta posmos rollerslēpošanā. Ļoti spraiga izvērtās cīņa par otro vietu, kuru ar pareizu taktisku pieeju gan pusfinālā, gan finālā ieguva Bruno Krampe no SS “Arkādija”, pārspējot par 0,02 sekundēm par sevi ātrāko lietuvieti Edvīnu Šimonuti. Bruno taisnajā gabalā pirms pēdējā pagrieziena uz finiša taisni ieņēma otro pozīciju priekšā lietuvietim un arī nosedza iekšējo malu, un, lai gan Šimonutis finiša taisnē bija ātrāks un gandrīz apsteidza mūsējo, tomēr iepriekš pareizi pielietotā taktika ļāva nosargāt otro vietu. Fināla četriniekā iekļuva un to noslēdza Edijs Eiduks (Aizkraukles Sporta skola), kurš nevarēja neko likt pretī pirmajiem trim, jo pārāk daudz spēka un emocijas bija izliktas aizraujošajā pusfināla cīņā, kur viņš par pārdesmit centimetriem apsteidza emocijas par netikšanu finālā izrādījušo cēsnieku Arvi Jekimovu.

Meitenēm šajā grupā cīņa izvērtās par otro vietu, jo kvalifikācijā, pusfinālā un finālā savu pārākumu, tiekot pie pirmās vietas visos startos, nodemonstrēja Samanta Krampe SS ”Arkādija”. Un arī par otro vietu cīņa bija tikai daļēja, jo finišā otrās vietas ieguvēja Signe Miķelsone (CPSS) par divām sekundēm bija priekšā madonietei Līvai Šahno., kura ceturtajā vietā atstāja savu komandas biedreni un trešo ātrāko kvalifikācijā Kimu Krūmiņu, kurai finālā bija gājuši mazumā spēki.

Puišiem jaunākajā V12 grupā pēc ne tik sekmīgās kvalifikācijas turpinājumā pusfinālā un finālā kongruentiem cerības nedeva Silvestrs Švauksts no Madonas BJSS, tiekot pie kārtējās uzvaras. Madonai dubultuzvaru ar stabilu otro vietu nodrošināja Rainers Upenieks, bet cīņā par trešo vietu Pēteris Lukstiņš atkārtoja pusfināla sižetu un līdzīgā cīņā apsteidza savu konkurentu, kurš šoreiz bija cēsnieks Patriks Monahans, tiekot pie savas pirmās medaļas Latvijas čempionātā un brāļa prombūtnē savai ģimenei sarūpējot godalgotu vietu. Meitenēm jau pēc kvalifikācijas bija skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies ierastās konkurentes – Lība Igaune (Madonas BJSS) un Marta Upmale (CPSS). Cēsniece Upmale madonietei Igaunei sīvu pretestību izrādīja līdz pat finiša taisnei, kur ātrāka bija Lība. Abām vadošajām un augumā raženākajām konkurentēm finālā tuvu bija arī trešās vietas ieguvēja Madara Veckalniņa (Madonas BJSS), kurai trijniekā iekļūt un ceturtajā vietā atstāt rīdzinieci Ulriku Garisoni palīdzēja tieši finālā veiktais visātrākais brauciens.

Ceturtais posms 1.oktobrī Daugavpilī nenotiks.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Rigas domes portāls
20 • 09 • 2016 / 10:54
Kàpèc raksta autoram liekas,ka visi ir D.Vuškāna audzèkńi?

21 • 09 • 2016 / 21:47
Edruva
26 • 09 • 2016 / 10:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv