ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

09 • 03 • 2016

Latvijas tramplīnlēcēja Igaunijas čempionātā 2.vietā

Igaunijas čempionātā tramplīnlēkšanā, kas norisinājās Otepē, sieviešu konkurencē ar četrām igauņu jaunietēm otro vietu ieguva 14 gadus vecā “Ogres stils” pārstāve Šarlote Šķēle, kas labākajā mēģinājumā no K-90 tramplīna aizlēca 65 metrus un divu lēcienu summā uzvarētājai Trīnu Hausenbergai piekāpās par 30,5 punktiem. Vīriešu konkurencē, kas bija nesalīdzināmi spēcīgāka un arī lielāka, pārliecinoši triumfēja savulaik pasaules kausa posmā 6.vietu ieguvušais Kārels Nurmsalu. 

Igaunijas pazīstamajā slēpošanas centrā Otepē norisinājās Igaunijas čempionāts tramplīnlēkšanā. Sievietēm sacentās tikai piecas dalībnieces, kur četrām igaunietēm konkurenci sastādīja arī Latvijas pārstāvē Šarlote Šķēle. Tā kā vecākajai dalībniecei Sandrai Sillastei bija tikai 16 gadi, tad to faktiski var saukt par jauniešu čempionātu, jo sacentās tikai jauniešu vecuma trmaplīnlēcējas. Vīriešiem gan bija krietni savādāk, jo, pirmkārt, jau dalībnieku skaits bija trīs reizes lielāks – 15 tramplīnlēcēji, otrkārt, jaunieši veidoja tikai trešdaļu no dalībniekiem, un, treškārt, vairāki bija lielākus vai mazākus panākumus starptautiskajā arēnā guvušie tramplīnlēcēji un ziemeļu divcīņnieki. 

Pēc dalībnieču sastāva bija skaidrs, ka Šarlote cīnīsies par uzvaru ar iguānu labāko tramplīnlēcēju, pusotru gadu jaunāko Trīnu Hausenbergu, kuru ogrēniete februāra beigās uz tā paša tramplīna bija sīvā cīņā apsteigusi Ziemeļvalstu čempionātā. Taču šoreiz duelis izpalika. Ja Šarlote nostartēja gandrīz identiski kā Ziemeļvalstu čempionātā, aizlecot attiecīgi 63m un 65m, tad Hausenberga šoreiz rādīja labāku sniegumu, aizlecot vidēji par 5 metriem tālāk katrā mēģinājumā nekā mūsu tramplīnlēcēja un arī par stilu nopelnot par pāris ballēm vairāk (tiesāja tikai igauņi, kas mūsu pārstāvei lika par balli vai pusballi zemākas atzīmes, bet tam šoreiz nebūt nebija izšķiroša nozīme – aut.piez.). Tuvāk Šarlotei nekā mūsu pārstāve uzvarētājai bija trešās vietas ieguvēja Annemarija Bendi, kura no ogrēnietes atpalika 9,5 punktus, aizlecot 61m abos mēģinājumos. 

Vīriešiem abos mēģinājumos vistālāk aizlēca Kārels Nurmsalu. Savulaik 9 reizes PK posmos desmitniekā tikušais igaunis, kura kontā ir arī bronza junioru čempionātā gan tramplīnlēkšanā, gan ziemeļu divcīņā, pirmajā mēģinājumā no K-90 tramplīna aizlēca 99,5m, bet otrajā pārsniedza simts robežu – 101m, vidēji nopelnot 17 un 18 balles par stilu un divu lēcienu summā par 24 punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju Marti Nommi, kurš PK posmos ir pāris reizes ticis 50-niekā. Trijnieku noslēdz igauņu jaunā cerība, 15 gadus vecais Kevins Malcevs, kuram padevās 90m tāli lēcieni. Tikmēr tikai 9.vietā palika divas reizes PK posmos ziemeļu divcīņā trīsdesmitniekā dēļ labās tramplīnlēkšanas tikušais Karls Augusts Tīrmā, aizlecot nedaudz virs 80m.

Ivars Bācis

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
Šarlote Šķēle

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
Aelita Krasiļščikova kopā ar treneri Modri Krūzi

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
Ralfs Aupe

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
Alise Krasiļščikova

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
no kreisās puses Stella Troska (EST), Alise Krasiļščikova (LAT), Helēna Mailīte (LAT), Karolina Roomets (EST), Kate Malēvica (LAT), Kamila Aleksa Krustiņa (LAT), Elise Lisete Lepp (EST)

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
pirmais no kreisās Sandis Kauliņš

Latvijas tramplīnlēcēji startē Igaunijā
pirmā no kreisās Aelita Krasiļščikova

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv