ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 02 • 2016

Kopvērtējums Fischer Ziemas skolēnu čempionātā pēc 2.posma

Pagājušo piektdien Siguldā rudenīgos laika apstākļos tika aizvadīts Fischer Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms, līdz ar to var sākt ieskicēt pirmās kopvērtējuma iezīmes. Ja individuāli pusē no grupām bija citi uzvarētāji, padarot interesantāku cīņu par pirmo vietu kopvērtējumā, tad komandu ieskaitē starp skolām nekas nemainījās, jo Madonas 1.vidusskola turpināja dominēt un spēra platu soli pretī galvenajai balvai no “Fischer”, taču par pārējām godalgām un atbalstītāju balvām gan ir līdzīga spēkošanās un blīvi rezultāti starp piecām skolām.

Komandu ieskaitē no kopumā desmit grupām tie ņemti vērā labāko četru grupu rezultāti. Pirmajā posmā 15.janvārī savu favorīta statusa apliecināja Madonas 1.vidusskola, kas ieguva 7758punktus un izvirzījās pārliecinošā vadībā, vienīgajiem pārsniedzot 7000 punktu robežu. Arī otrajā posmā 29.janvārī bija līdzīgi, jo madonieši no 1.vsk. ieguva gandrīz par simts punktiem vairāk un atkal bija vienīgi virs septiņiem tūkstošiem punktu, pa diviem posmiem nopelnot 15 603 punktus un sperot platu soli pretī pagājušā gada panākuma atkārtojumam un tikšanai bija galvenās balvas – “Fischer” slēpošanas inventāra 1500 EUR apmērā. Tuvākos konkurentus madonieši pēc diviem posmiem apsteidz par vairāk nekā 2200 punktiem. Lielāko pienesumu savas komandas labā devuši S12 (Līva Šahno un Lība Igaune), V12 (Lauris Kaparkalējs ar S.Švaukstu un G.Sinātu) un S14 (Kima Krūmiņa un E.Paura) grupas pārstāvji.

Ja pirmās vietas liktenis faktiski jau ir izšķirts (ja nu vienīgi madonieši no 1.vsk. uz kādu posmu neatbrauc vai arī atbrauc krietni vājākā sastāvā, tad tikai tas var dot citiem iespēju apsteigt – aut.piez.), tad cīņa par pārējām godalgām, kuru ieguvēji arī saņems sacensību atbalstītāju balvas, norit pilnā sparā. Patiesībā pēc otrā posma šī cīņa ir palikusi vēl spraigāka, jo uz pārējām divām godalgām reāli pretendē vēl piecas komandas, kuras šķir piecsimt punkti, turklāt trīs no tām ir mājinieki siguldieši. 

Otro vietu saglabā Siguldas Valsts ģimnāzija, kuras kontā ir 13 332 punkti un kuras galvenie vilcēji ir puiši no vecākajām grupām: abi Kristapi – Kārkliņš ar Nežbortu, kā arī Dāvis Rūķītis. No Siguldas ģimnāzistiem tikai 44 punktus atpaliek Lejasciema vidusskolas komanda, kas, pateicoties labajiem rezultātiem otrajā posmā, it īpaši Linarda Cvetkova, Leonarda Kaspara un Galvānu ģimenes atvasēm Gustavam un Elizabetei, atrodas trešajā pozīcijā. Vēl viena komanda, kas ieguvusi virs 13 000 punktiem ir ceturtajā vietā esošā Siguldas pilsētas vidusskola, kura pēc pirmā posma bija vēl trešajā vietā un kuras rindās abos posmos visvairāk izcēlušies Kristīne Brunere, Helvijs Kārkliņš un Sandijs Suhānovs. Kaut arī vēl nav savākuši 13 000 punktus, bet tuvu trijniekam ir arī vistuvāk trasei atrodošā Laurenču sākumskola ar naskākajiem Kristu un Sindiju Turauskiem sastāvā, kā arī sešinieku noslēdzošā Madonas valsts ģimnāzija, kuri nav tik kupli pārstāvēti kā šīs pašas pilsēta 1.vsk. pārstāvji un kuru rindās nozīmīgāko lomu spēlē Niks Saulītis un Angelīna Vavilova.

Individuālajā kopvērtējumā dažās grupās jau ir iezīmējušies izteiktāki līderi, citās situācija ir ļoti līdzīga. Tā kā kopvērtējumā individuālajā ieskaitē tāpat kā komandām tiek ņemti vērā visu četru posmu rezultāti, tad daudz notikumu vēl priekšā.

Nākošais posms būs nākošo piektdien, 12.februārī, un notiks turpat, kur iepriekšējie – Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas trasē.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv