ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

16 • 02 • 2016

Jauniešiem LČ brīvā stila distancē SS “Arkādija” dominance (2.daļa)

S14 grupā 3km, kā jau to varēja gaidīt, pārliecinoši uzvarēja Samanta Krampe no SS “Arkādija”, kas kopumā šai ģimenei deva četras pirmās vietas Latvijas čempionātā nedēļas nogalē “Smecersila” trasē. Ar šādu slēpošanas ātruma viņa uzvarētu S16 grupā, ko jau pierādīja ar sprinta rezultātu vienādā trasē sestdien, nosprintojot 1km par vairāk nekā 20 sekundēm ātrāk nekā vecākās grupas konkurentes, un būtu liels “drauds” arī S18 grupas meitenēm. Otro dienu pēc kārtas otro vietu izcīnīja Kima Krūmiņa, par ko madonietei savā mājas trasē liels prieks, jo pēc palikšanas abas reizes 5.vietā pirmajā posmā Priekuļos Kima ir atgriezusies tur, kur bija pagājušajā sezonā. Tikmēr pirmo reizi šosezon, bet trešo reizi karjerā trijniekā tika cita madoniete Līva Šahno, bet, otrajā dienā nestartējot Kristīnei Brunerei, siguldiešu godu centās aizstāvēt 4.vietas ieguvēja Sindija Turauksa, kurai tas ir līdz šim absolūti labākais rezultāts Latvijas čempionātos, jo līdz šim divu sezonu laikā viņa augstāk par 10.vietu nebija tikusi. Tikmēr neveiksmīgs posms sanāca pēdējos divos gados strauji progresējušajai Signei Miķelsonei no CPSS. Sestdien sprintā viņa palika sestā, bet svētdien, nokavējot startu un zaudējot daudz laika, viņa no 22.pozōcijas pēc pirmā apļa augstāk par 10.vietu beigās nevarēja pakāpties. Zīmīgi, ka līdz Madonas posmam cēsniece, sākot no 2015.gada janvāra, visos līdzšinējos septiņos startos LČ bija trijniekā, pārsvarā otrajā vietā, piekāpjoties tikai S.Krampei. 

Puišiem V12 grupā 3km, atkārtojot savu panākumu gada pirmajā startā, uzvaru svinēja Gustavs Staņa no SS “Arkādija”, stabilā otrajā veitā atstājot savu vārda brāli Sinātu no Madonas, bet tikmēr līdzīgajā duelī par trešo vietu sprinta uzvarētājs Rihards Berkolds par 0,3 sekundēm bija ātrāks nekā madonietis Silvestrs Švauksts, sagādājot Gulbenei vienīgo godalgu otro dienu pēc kārtas. Turpat pavisam blakus trijniekam, paturpinot Madonas BJSS plejādi, bija arī Ritvars Raize un Bruno Bīrītis. Raize vēl 200m pirms finiša atradās trešajā pozīcijā, bet finiša taisnē, neskatoties uz izmisīgo cīņu ar piesnigušo virsmu, smalkajam madonietim sanāca pazaudēt dažas vērtīgās sekundes.

S12 grupā 2km distancē Lība Igaune, atkārtojot panākumu Priekuļos, parūpējās par madoniešu godu un sagādāja vienīgo uzvaru mājiniekiem no pēcpusdienā startējušajām grupām. Trešo reizi pēc kārtas trijniekā tika Karīna Bernāne, bet iegūtā otrā vieta ir Fischer Ziemas skolēnu čempionāta līderei labākais sasniegums Latvijas čempionātos. Pavisam maz viņai piekāpās un trijnieku noslēdza pārliecinošā sprinta uzvarētāja Solvita Maļina, kurai sekunde pietrūka, lai atkārtotu pirmajā posmā brīvā stila distancē sasniegto. Tikmēr otro reizi sezonā ar 4vietu nācās samierināties Martai Upmalei no CPSS, bet par to viņa nebēdāja, jo trijnieks bija pusminūtes attālumā, bet uz papēžiem mina 5.vietas ieguvēja Katrīna Bērziņa, kas tagad pārstāv Maļuhins team.

S40 grupā savu pārākumu nodemonstrēja pieredzējusī Ļubova Pavļukova, kas aiz sevis atstāja par septiņiem gadiem vecākās māsas Žaneti Leimani un Elitu Zālīti. S50 grupā startēja vienīgā dalībniece Dzidra Šivre. Vīriešiem V40 grupā atkal nepārspēts bija talsinieks Mareks Birkentāls, bet šoreiz šajā trasē neko lieku nenoslēpoja un otro vietu ieguva Daumants Putnis, kamēr pa vidu palaida Lietuvas pārstāvi Vjačelsavu Rumjancevu un trešo vietu Latvijas čempionātā nopelnīja talsinieks Gatis Neimanis. V50 konkurentu joprojām nav Staņislavam Monskim, bet par otro vietu līdzīga cīņa norisinājās līdz 6km, kad Antis Zunda no Gulbenes novada sāka arvien vairāk attālināties no Jāņa Neimaņa un kārtējo reizi LČ pārspēja talsinieku. Tikmēr pašā vecākajā grupā jaunpienācējs un jaunākais šīs grupas pārstāvis Leons Šeskens tika pie kārtējās uzvaras, otrajā vietā atstājot par 7 gadiem vecāku Andri Daini, bet stabila trešā vieta Jurijam Stoļarovam.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Cik zināms, sezonas laikā klubus nevar mainīt. Šeit Oļegs uzsver savu identitāti, aizmirstot to, kas par viņa nometnēm maksā.Nezolīdi, viņa stilā

16 • 02 • 2016 / 22:00
JZOS Raimo malacis,bet Patrīcija ir nodzīta biatlonā un rezultāts vājš.Nu nevar lekt visur.
Uldis
17 • 02 • 2016 / 10:47
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv