ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 02 • 2016

Jauniešiem LČ brīvā stila distancē SS “Arkādija” dominance (1.daļa)

Svētdien Latvijas Slēpošanas savienības sadarbībā ar biedrības “A Madona” rīkotajā čempionātā distanču slēpošanā otrajā posmā pēcpusdienā sasnigušajā trasē sacentās jauniešu grupas, kurām nāca klāt sestdien sprintā nestartējušie veterānu grupu pārstāvji, noskaidrojot labākos vidēja garuma brīvā stila distancē ar intervālu startu. Distanču garumi bija līdzīgi kā pirms mēneša Priekuļos pirmā posma otrajā dienā, tikai šoreiz bija jāslēpo nedaudz garāka distance.

Laika apstākļi ar pastāvīgu snigšanu ietekmēja rezultātus, jo daži nebija trāpījuši ar smēri, līdz ar to atradās tālāk nekā ierasts. No sešām jauniešu grupām – U12 līdz U16 – četrās pirmo vietu izcīnīja SS “Arkādija” slēpotāji, bet pa vienai uzvarai tika Daugavpilij un beidzot arī mājiniekiem madoniešiem. Ja pieskaita vēl U18 grupu, tad Madonai sanāk divas uzvaras un bešā nepaliek arī Cēsis. Kopumā ņemot, gan jauniešiem, gan veterāniem pārsvarā bija tie paši uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji, kas parasti, taču bija arī tādi, kas šogad trijniekā iekļuva pirmo reizi.

S18 grupā 10km uzvarēja Ieva Pūce. Kaut arī madoniete nav tādā formā kā iepriekšējās sezonas, tomēr viņas pārliecinošā uzvara nav pārsteigums, jo otrās vietas ieguvēja Vineta Pētersone no CPSS, kas citus gadus bija stabili priekšā, šobrīd godalgotu vietu “izvelk” uz sportiskās bāzes pamata, jo kopš LČ 1.posma nebija slēpojusi. Katrīna Pāvula ar stabilu trešo rezultātu sarūpēja “Arkādijai” kādu godalgu arī visvecākajā jauniešu grupā, jo pārējās viņas konkurentes nebija trijnieka tuvumā. Tikmēr juniorēm visātrāk noslēpoja parasti beigu galā esošā Anna Konovalova, kura pamazām progresē un pirmo reizi ieguva zem 300 FIS punktiem. Viņa pusminūti zaudēja jaunākās grupas uzvarētājai Pūcei, bet par 2:30 (!) apsteidza savas grupas otrās vietas ieguvēju Kitiju Auziņu. Kaut ko tādu nevarēja paredzēt pat vēl pagājušajā gadā, kad Kitija bija strauji zaudējusi savu 2013. un iepriekšējo gadu ātrumu. Taču šajā reizē ietekmējošais faktors bija ne tikai mazāks trenēšanās laiks mācību dēļ, bet arī slēpju neslīdēšana, tāpēc labi, ka grūtajos apstākļos noslēpoja līdz finišam. 

Puišiem aiz gadu jaunākajiem diviem Lietuvas slēpotājiem V18 grupā 15km labākais bija Alvis Šķēps. Cīņā par otro vietu pēc trešdaļas distances savas pozīcijas par labu vienmērīgi slēpojošajam tukumniekam Kārlim Fogelim “atdeva” pagurt sākušais cēsnieks Dzintars Daļeckis. Tikmēr junioriem aiz abiem baltkrievu Čičikoviem (Alehs un Uladzislavs) un lietuvieša Kļisavičusa ierindojās mūsu labākais pārstāvis šajā grupā un otrs labākais elites ieskaitē Ralfs Eiduks no Kokneses novada. Vēlreiz otrā vieta tika krāslavietim Ojāram Vangam, bet trijnieku noslēdza daugavpilietis Pāvels Pancerko.

V16 grupā 10km līdzīgi par uzvaru cīnījās Reinis Upens no CPSS un gadu jaunākais Kirils Matjuhins no Daugavpils BJSS. Līdz pusdistancei līderpozīcijās bija Reinis, bet tad vadību pārņēma Kirils un izcīnīja uzvaru, cēsnieku apsteidzot tikai par 4,5 sekundēm. Tā Kirilam, kas pamatā trenējas biatlonā un vēl dažos citos sporta veidos, bija tikai otrā medaļa Latvijas čempionātos slēpošanā un pirmā uzvara. Starp citu, pirms gada otrajā posmā Vietalvā, kur daugavpilietis debitēja Latvijas čempionātos slēpošanā, K.Matjuhins ierindojās vien tikai 10.vietā. Tikmēr Reinis bija tuvu, lai pirmo reizi vienā nedēļas nogalē izcīnītu divas uzvaras, bet nedaudz pietrūka. Trešo rezultātu uzrādīja Lietuva slēpotājs Maksims Fomins, bet no latviešiem trešais bija madonietis Niks Saulītis, bet tikai astotais palika pirmā posma 2.vietas ieguvējs Ilvars Bisenieks.

S16 grupā 5km distancē pie ceturtās uzvaras šosezon tika rīdziniece Laura Kvāle no SS “Arkādija”, kurai šoreiz ļoti tuvu bija komandas biedrene Katrīna Rudus. Pēdējā aplī spēki gāja mazumā Patrīcijai Kaminskai, kura atkrita no 3. un uz 6.vietu un līdz ar to izpalika “Arkādijas” pilns pjedestāls, toties uz trešo pozīciju izvirzījās daugavpiliete Inese Golubeva, kas tikai par 3 sekundēm apsteidza 4.vietā ierindojušos cēsniece Rebeku Raisku. Lai arī šosezon šajā grupā sāk dominēt “Arkādija”, tomēr meitenēm vēl ir jāpieliek ātrumā, lai neuzrādītu lēnākus laikus par savu trīs gadus jaunāko komandas biedreni no S14 grupas un lai nākošajās sezonās nebūtu tukšums junioros, bet gan veidotos konkurētspējīgas slēpotājas.

V14 grupā 5km pirmo kilometru pilnīgi vienādā ātrumā noslēpoja Bruno Krampe no SS “Arkādija” un Uvis Akmentiņš no Madonas BJSS, bet turpinājumā Bruno izvirzījās vadībā un savu pārsvaru pamazām palielināja, izcīnot trešo uzvaru šosezon (kārtējais nopelns arī labi slēpes sagatavojušajam J.Hermanim – aut.piez.) un atstājot otrajā vietā Priekuļu posma uzvarētāju brīvajā stilā Akmentiņu, kuram šoreiz neslīdēja tik labi kā pirms četrām nedēļām un kuram nācās krietni panervozēt, jo pēc 3km it kā stabilā otrā vieta varēja arī nesanākt, jo pavisam tuvu, ka tuvāk vairs nevar, pietuvojās Aizkraukles SS pārstāvis un kuplās ģimenes jaunākais pārstāvis Edijs Eiduks, izcīnot pirmo godalgu šajā gadā un ierindojoties savā ierastajā trešajā vietā kā pagājušajā gadā. Pavājāk noslēpoja sestdienas pārliecinošais sprinta uzvarētājs Alens Losevs no Lietuvas, paliekot šoreiz uzreiz aiz pjedestāla un apsteidzot Priekuļos otro vietu ieguvušo Gustavu Lukstiņu, kurš vēl nebija pilnībā atjaunojies pēc slimošanas. Sešinieku noslēdza tramplīnlēcējs un ziemeļu divcīņnieks Markus Vinogradovs.

Par pārējām grupām nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Kad būs foto no jauniešu startiem?
***
16 • 02 • 2016 / 19:44
Visiem vecumā Sv20 ir mācības. Ne tikai Kitijai. Šeit vajag planot savejo laiku pareizi. Anda arī mācījas LSPA ,bet visu laiku bija pirma un bija laiks trenēties. Viņa māca sporta zinātnes , tapat ir sporta stundas. Kaut kadi treniņi viņai ir. Pirma meitene macās RTU inžienier zinātnes , kas ir daudz sarežģitakais un mācities tur vajag daudz vairāk,bet kaut ka atros laiku treniņiem un progresē. Slepes arī neslidoja vieisem - to var redzet salīdzinot ar pagajušgad rezultātiem Vietalvā.Loti daudz cilvēkus izstājas.
Gaidīsim nakamo posmu un nakāmus rezultātus.
Komentators
17 • 02 • 2016 / 09:20
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv