ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

16 • 01 • 2016

Jauniešiem LČ 1.posmā slēpošanā klasiskajā stilā visvairāk uzvaras SS „Arkādija”

Sestdien Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, kas norisinās Priekuļu Slēpošanas un biatlona trasē, pirmajā dienā klasiskajā stilā no astoņām jauniešu grupām pusē – četrās grupās – uzvaras svinēja rīdzinieki no SS „Arkādija”, kamēr trīs pirmās vietas tika Madonas BJSS, bet vienu augstāko panākumu guva Cēsu pilsētas SS (CPSS).

Vecākajā jauniešu grupā S un V18 (1998./1999.g.), kuri startēja rīta pusē FIS sacensībās, uzvaras izcīnīja pirmo sezonu šajā grupā pārnākušie Raimo Vīgants (Madonas BJSS) un Vineta Pētersone (CPSS), kuriem trešās vietas elites grupā valsts čempionātā. Ja Raimo 10km uzvara nāca ļoti pārliecinoši, tad Vineta 5km vēl pēc pusdistances atradās 8 sekundes aiz pagājušā gada uzvarētājas 5km FIS klasikā Kristas Razgales, bet, pareizi sadalot spēkus, otrajā aplī viņa apsteidza vairākas konkurentes no vecākām grupām un arī savu komandas biedreni Razgali, pārsvaram sasniedzot pat pusminūti. Netālu bija trešās vietas ieguvēja Ieva Pūce no Madonas. Puišiem 2. un 3.vietas ieguvēji Alvis Šķēps un Kristaps Indriksons, kuri otro gadu ir šajā grupā, atpalika no Raimo vairākas minūtes. Tikmēr mazajā konkurencē junioriem ātrākie bija Ralfs Eiduks (Aizkraukles SS) un Kitija Auziņa (Madonas BJSS).

V16 grupā (2000./2001.g.) pagājušā gada uzvarētājs V14 grupā madonietis Niks Saulītis, neskatoties uz jaunpienācēja statusu, bija favorīts un arī izcīnīja uzvaru 5km, līdz ar to cēsniekam Reinim Upenam otro gadu pēc kārtas 2.vieta. Madonai vēl vienu godalgu šajā grupā nodrošināja trešo vietu ieguvušais Kalvis Krīgeris. Meitenēm šajā grupā izpaudās SS „Arkādija” dominance, aizņemot visu goda pjedestālu. Pārliecinoša uzvara Laurai Kvālei, kurai pērn pussekunde pietrūka līdz 3.vietai un kura aiz sevis atstāja abas jaunpienācējas – progresējušo Katrīnu Rudus, kura 2015.gadā S14 grupā bija tikai piektā, un pērn jaunākajā grupā 3.vietu ieguvušo Patrīciju Kaminsku.

V14 grupā (2002./2003.g.) „otrgadniekam” Uvim Akmentiņam (Madonas BJSS) tikai daļēji izdevās „atvairīt” abu jauno arkādiešu uzbrukumu, jo formā esošo Bruno Krampi, kurš visātrāk veica 2,5km, viņš palaida priekšā, bet apsteidza trešo vietu ieguvušo Gustavu Lukstiņu. Līdz ar to sanāca ļoti līdzīgi kā 2014.gadā, tikai tad arkādieši bija mainītās lomās. Otro uzvaru Krampes ģimenei nodrošināja Samanta (SS „Arkādija”), kura S14 grupā 2km tālu aiz sevis atstāja tuvākās konkurentes Signi Miķelsoni (CPSS) un Kristīni Bruneri (Siguldas SS).

Pašā jaunākā grupā U12 jeb S un V12 (2004.g. un jaunāki) pēc pēdējo gadu dominējošo SS „Arkādija” slēpotāju un arī citu sporta skolu pārstāvju pāriešanas uz U14 grupu pavērās iespējas tikt pie godalgām iepriekš tālākās vietās palikušajiem. Meitenēm 1km uzvarēja madoniete Lība Igaune, bet ļoti blīvajos rezultātos no otrās līdz piektajai vietai nedaudz ātrākas par konkurentēm bija divas CPSS pārstāves – Marta Upmale un Elza Bleidele, kura ir ļoti labus rezultātus sasniegusi arī kalnu slēpošanā savā vecuma grupā. Puišiem, kuriem bija jāveic uz pusi garāka distance – 2km, sava kluba biedra un vārda brāļa uzvaru Priekuļos pēdējos divos gados šajā grupā turpināja Gustavs Staņa no SS „Arkādija”, kas ļoti sīvā cīņā pārspēja madonieti Silvestru Švaukstu. Trijnieku noslēdza vēl viens Madonas BJSS pārstāvis Gustavs Sināts.

V40 grupā 5km tāpat kā pērn nepārspēts bija talsinieks Mareks Birkentāls, bet šoreiz par vienu pozīciju zemāk – trešajā vietā – ierindojās vēl viens no Talsu novada Gatis Neimanis, jo otro vietu izcīnīja iepriekšējos gadus Priekuļu posmu rīkotājs un FIS tehniskais delegāts Mārtiņš Niklass, kura vārda brālis un pagājušā gada trešās vietas ieguvējs Mārtiņš Lukstiņš otrajā aplī piedzīvoja nepatīkamu kritienu. Dāmām šajā grupā 2,5km distancē bija tikai viena dalībniece Ieva Mauliņa, bet S50 grupā daudz jaunākā Inguna Eglīte apsteidza Zinaīdu Rācenāju. V50 grupā 5km pārliecinoša uzvara Staņislavam Monskim, kurš aiz sevis atstāja Ivaru Sedlenieku un Pāvelu Kirilovski, bet vecākajā grupā V60 nepārspēts palika Leons Seškens, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu Andris Dainis apsteidza pagājušā gada uzvarētāju Aivaru Gabliku.

Ivars Bācis

Raksts precizēts 17.01.2016 plkst. 20:07

3 Komentāri

Rigas domes sporta portāls
18 • 01 • 2016 / 11:04
kad bus gatavi foto bildes ?

18 • 01 • 2016 / 17:57
paldies par foto bildes.

21 • 01 • 2016 / 13:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv