ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

10 • 03 • 2016

Cīņa par godalgām skolu ieskaitē “S! Fischer” skolēnu čempionātā slēpošanā

Saistītā informācija

Rīt Siguldas sporta aun aktīvās atpūta trasē norisināsies noslēdzošais ceturtais posms “S! Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā, kas pulcēs ap divsimt vai pat vairāk skolēnu vecumā no 9 līdz 19 gadiem, kas dažādās vecuma grupās mēros no 600m līdz 4,8km distanci brīvajā stilā. Cīņa par kopvērtējuma trijnieku notiek katrā vecuma grupā, kā arī kopvērtējumā, kur uzvarētajs jau faktiski ir zināms, bet tai pat laikā norisinās ļoti līdzīga cīņa par pārējām divām godalgotajām vietām, lai iegūtu atbalstītāja “Fischer” balvas.

 Komandu ieskaitē jau ar pirmajiem posmiem stabilā vadībā izvirzījās Madonas 1.vidusskola, kuras kontā ir 23 118 punkti un kurai vienīgajai vienā posmā ir izdevies iegūt virs 7000 punktiem, to paveicot visos līdzšinējos trijos posmos, turklāt pat virs 7500. Madonieši no 1.vsk. ir par 2900 punktiem priekšā tuvākajiem sekotājiem, un, tā kā šādu pārsvaru nav iespējams sadeldēt, tad var teikt, ka viņi jau nodrošinājuši uzvaru kopvērtējumā, lai iegūtu “Fischer balvu slēpoānas inventāru 1500 euro apmērā. Tiesa, ir nosacījums, ka šai Madonas skolai ir jāpiedalās rītdien, jo izlaist pēdējo posmu viņi nevar, jo tad gan ne tikai zaudēs līderpozīcijas, bet tiks nobīdīti uz piekto vietu, jo pārējās komandas sešiniekā vidēji iegūst no 6300-6800 punktiem posmā.

Vēl viena komanda, kurai ir izdevies pa šiem trim posmiem iekrāt vairāk nekā 20 000 punktus, ir otrajā vietā esošā Siguldas valsts ģimnāzija, kurai pietiktos ar trešā posma rezultāta atkārtošanu, lai justos samērā droši par pozīcijas saglabāšanu. No siguldiešiem 281 punktu atpaliek trešajā vietā atrodošā Lejasciema vidusskola, kurai tieši 2.posms ar slidsoļa distanci ir bijis līdz šim veiksmīgākais. Nedaudz mazāk par 300 punktu deficītu, lai tiktu trijniekā, ir jāsadeldē Madonas valsts ģimnāzijai. Kaut arī mazāk izredžu, jo 700-800 punktu deficītu ir ļoti sarežģīti atspēlēt, tomēr divas mājinieku komandas – Siguldas pilsētas vidusskola un Laurenču sākumskola, kuriem kopā ar madoniešiem, kuriem Smecersilā arī ir sniega pilna trase, ir labvēlīgākās iespējas patrenēties ikdienā, mēģinās pakāpties kādu vietu uz augšu, lai gan Laurenču sākumskolai, kā jau pēc nosaukuma var saprast, startē tikai jaunāko grupu pārstāvji.

Individuālajā kopvērtējumā vēl nevar neko simtprocentīgi apgalvot, jo arī ir nosacījums, ka skaita visus četrus posmus. Vismaz pusē no desmit grupām ir ļoti stabili līderi, kuriem pat nevajag uzvarēt un būt trijniekā pēdējā posmā, lai triumfētu kopvērtējumā, taču vairākās grupās uzvarētāji noskaidrosies tieši rīt. Visspraigākā cīņa un intriga solās būt divās puišu grupās – V14 un V16, un nevis starp diviem, bet pat vairākiem pretendentiem. Lai labi slīd slēpes un uzvar stiprākais!

Ivars Bācis

Cīņa par godalgām skolu ieskaitē “S! Fischer” skolēnu čempionātā slēpošanā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv