ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2016

“Apkārt Alaukstam” gaida sniegu un slēpotājus

Latvijā masveidīgākais tautas slēpojums “Apkārt Alaukstam” šogad paies jubilejas zīmē, šī būs 25.reize, kad slēpotāji no visas Latvijas pulcēsies Vecpiebalgā, Alauksta ezera krastā, lai draudzīgā pulkā dotos distancē. Protams, notiks cīņa par vietām, bet lielākais uzsvars likts uz jauku laika pavadīšanu fiziskajās aktivitātēs.

Tiek lēsts, ka kopumā pa šiem gadiem slēpojumos piedalījušies vairāk kā tūkstoši interesentu, bet četri - Aivis Cīrulis, Ilmārs Glāzers, Nils Johansons un Ilmārs Jukevics – startējuši visos 24 slēpojumos, un šogad var sasniegt 25.reizi.

Tiek meklēti risinājumi

Jubilejas slēpojumu tā rīkotāji – sporta klubs “Alauksts” -  gaida ar divējādām jūtām. Ir prieks, ka sasniegta tik apaļa jubileja, taču bažas rada Vecpiebalgā joprojām valdošais sniega trūkums. Šogad kaut kā izveidojies, ka sniegs ir Kurzemē, Rīgā, bet Vecpiebalga palikusi apdalīta. Lai arī zeme balta, sniega kārta ir pārāk plāna, lai izveidotu trasi, kas izturētu slēpotāju simtus un tūkstošus.

Sporta kluba “Alauksts” pārstāvis Uvis Avens saka, ka slēpojums būs jebkurā gadījumā. Ja sniega nebūs tik daudz, lai brauktu pa laukiem un pļavām, nāksies slēpot apkārt Alaukstam pa Alaukstu. 

“Ja visapkārt valda ziema, mūs vada pārliecība, ka slēpojumam jānotiek! Joprojām vēl dzīva cerība, ka sasnigs tik daudz, lai izveidotu trasi pa ierasto maršrutu. Ja ne, slēposim pa ezeru, jo ledus ir pietiekami biezs, sniega uz ezera ir pietiekami. Iespējams, kādā vietā izmetīsim kādu loku pa krastu, lai kaut nedaudz būtu reljefs, bet šobrīd sakām, ka slēpojums būs,” pārliecināts U. Avens. 

Tikmēr turpinās aktīvs darbs pie slēpojuma rīkošanas, lai jubilejas reize būtu īpašāka. Sacensības ienāk modernās tehnoloģijas, paredzēta elektroniskā laika fiksēšana, būs fotofinišs gadījumā, ja rodas problēmas ar labākā noteikšanu, citi nepieciešami uzlabojumi, lai viss noritētu dinamiskāk. 

“Esam padomājuši, lai 25.slēpojums paliktu atmiņā ikvienam dalībniekam. Pirmie simts finišētāji Tautas maratona 22 km distancē saņems īpašu piemiņas suvenīru – jubilejas slēpīti ar slēpojuma logo, ko izgatavos Jaunpiebalgas uzņēmums “Wenden Furniture”.

Arī Vecpiebalgas novada pašvaldība solījusi sniegt savu atbalstu, novērtējot šo vērienīgo sporta pasākumu. Plānots, ka ikviens finišējušais dalībnieks saņems īpašu porcelāna medaļu, kas apliecinās viņa dalību jubilejas sacensībās,” stāsta U. Avens.

Sacensības un karnevāls

Arī 25. slēpošanas maratonā “Apkārt Alaukstam” dalībnieki varēs izvēlēties sev piemērotāko distanci. Vai tradicionālo “Sportland” Tautas maratona distanci 22 kilometru garumā, vai 7 km “Verners DE” Veselības maratona distanci. Startēšana šajā distancē nav sacensības uz rezultātu, drīzāk kā iespēja pierādīt sevi, kā radošu veselīga un aktīva dzīves veida piekritēju. To var saukt arī par karnevāla distanci, jo īpaša žūrija vērtēs un izvēlēsies apbalvošanai atraktīvākos dalībniekus, vērtējot tērpu, slēpošanas stilu, slēpju dizainu, komandas noformējumu. Te ir īstā vieta izdomai. Protams, neizpaliks sāncensība, jo šajā distancē tiks apbalvoti trīs ātrākie vīri un trīs ātrākās dāmas. 

Taču galvenais uzsvars tiek likts uz tradicionālo “Apkārt Alaukstam” distanci 22 km garumā. Te pie balvām tiks krietni vairāk dalībnieku. Pirmo trīs vietu ieguvēji un ieguvējas absolūtajā vērtējumā saņems naudas balvas, bet pie balvām tiks arī trīs ātrākie atsevišķās vecuma grupās, kuru ir ļoti daudz. U. Avens informē, ka vērtīgu balvu var iegūt ne tikai ātrākie grupās vai absolūtajā vērtējumā. Turpinot tradīciju, arī šogad ieguvēji būs tie, kuri ieņems 101., 201., 301., 401., 501., 601., 701., 801., 901., 1001.vietu. Katrs no viņiem saņems “MADSHUS” dāvanu karti 110 eiro vērtībā. Pie nosacījuma, ja būs uz vietas apbalvošanas brīdī.

Protams, savas distances būs arī vismazākajiem slēpotājiem, kuri sacentīsies četrās vecuma grupās zēnu un meiteņu konkurencē. Slēpojuma rīkotāji sola, ka labāko apbalvošana notiks tūlīt pēc pēdējās bērnu grupas finiša, lai mazajiem censoņiem nav jāgaida līdz lielajai apbalvošanai. 

“Turpināsim arī ierasto slēpojuma tradīciju – balvu izlozi, kurā piedalās visi finišējušie. Balvu sagādātas daudz un dažādas, arī “Atomic” slēpes un galvenā balva - atbalstītāja “Verners DE” dāvātā veļas mašīna. Mums svarīgs ikviens dalībnieks, tāpēc ceram, ka katrs aizbrauks mājās ja ne ar kādu balvu, tad noteikti ar pozitīvām emocijām,” saka U. Avens. 

Piemiņas medaļas saņems arī tie slēpojuma dalībnieki, kuri sekmīgi finišējuši 10, 15,  20 un arī 25 reizes 

Slēpošanas maratonam “Apkārt Alaukstam” var pieteikties sacensību mājas lapā www.alauksts.lv vai “Sportland” veikalos visā Latvijā. 

“Apkārt Alaukstam” gaida sniegu un slēpotājus

1 Komentāri

manis šogad nebūs vairāk līdz decembrim..

visus jautājumus manā vietā risinās lietus.

Lai mums veicās!!!
sniegs
25 • 01 • 2016 / 14:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv