ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 01 • 2015

Un tomēr - sniegs!

Lai arī totālā atkusnī, lai arī daudzviet lietum līstot — kārtējā Sniega diena Latvijā tomēr notika. Sportiski visdaudzveidīgāk — Siguldas Laurenčos, vissniegaināk un ģimeniskāk — Cēsu Olimpiskajā biatlona centrā Priekuļos, visniknāk — Uzvaras parkā Rīgā, visjautrāk... Jebkurā citā skolā vai pašvaldībā, kura vien to iedrošinājās sarīkot.

Sporta un aktīvās atpūtas centrs Laurenčos ne tikai, pateicoties savām tehnoloģiskajām iespējām, jau novembra beigās atklāja slēpošanas sezonu, bet arī noorganizēja šoziem Latvijā pirmo masu slēpojumu. Kā jau tradicionālajam Siguldas slēpojumam pieklājas, elitei tas bija 16 km garš un risinājās pa 4 km garu apli, tātad lielākoties pa dabīgo sniegu. Uzvarēja pieredzējusī Laima Klauža un jaunais talsinieks Gints Lūsis. Pēc spējām un vecuma bija pieejamas arī cita garuma distances, no diviem apļiem pa stadionu sākot.

Priekuļos bija iespējams apgūt pirmās praktiskās iemaņas biatlonā. Bet ne tikai — galvenais akcents tika likts uz dažādām ģimeniskām aktivitātēm, bet finālā notika grandiozs sniega futbola mačs starp Cēsu un Priekuļu komandām. Uzvarētājs joprojām nav zināms, jo spēle beidzās ar rezultātu 5:5.

Asas cīņas pēcpusdienas tumsā risinājās Uzvaras parkā par Pārdaugavas kausu sprintā. Kungu finālā Jānis Paipals tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidza jauno valsts čempionu 10 km brīvā stila distancē biatlonistu Oskaru Muižnieku. Dāmu konkurencē uzvarēja BMX meistare Vineta Pētersone.

Autori: DAINIS CAUNE
Avots: SPORTO.LV  

1 Komentāri


28 • 01 • 2015 / 08:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv