ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

26 • 03 • 2015

Trīs SS „Arkādija” slēpotāji kopvērtējumā trijniekā „Swedbank kausā” Igaunijā

Nedēļas nogalē prestižajās Igaunijas distanču slēpošanas sacensībās „Swedbank kauss” piektajā posmā, kas norisinājās Tehvandi centrā Otepē, divas godalgas izcīnīja Latvijas jaunie distanču slēpotāji no SS „Arkādija”. Samanta Krampe ieņēma otro vietu 3km klasikā S12 grupā, bet viņas brālis Bruno Krampe bija otrs ātrākais divas reizes garākā distancē tajā pašā grupā puišiem. Sezonas kopvērtējumā Samanta sīvā cīņā tomēr izcīnīja uzvaru pār igaunieti Lauru Lēni, bet puišiem Bruno Krampe ar Gustavu Lukstiņu ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu, piekāpjoties igaunim Kasparam Lē.

Pirms dažām dienām Igaunijā noslēdzās prestižais un Igaunijas labākos slēpotājus pulcējošais ikgadējais piecu posmu distanču slēpošanas seriāls „Swedbank kauss”, kas ar pirmo posmu sākās decembrī pirms Ziemassvētkiem un ilga četru mēnešu garumā, ietverot dažāda garuma distances, abus slēpojumu stilus, kā arī vienā posmā slēpošanas krosu. Arī noslēdzošajā posmā neiztika bez Latvijas pārstāvju dalības, tiesa, šoreiz uz Igauniju bija devušies nedaudz mazāk mūsējo nekā citas reizes.

Piektais posms notika slavenajā Tehvandi sporta centrā Otepē. Dalībnieki pirmo reizi sezonā sacentās masu startā, katrai grupai noteikto distanci veicot klasiskajā stilā. Mūsu valsti pārstāvēja divi klubi – SS „Arkādija” un Cēsu pilsētas sporta skola (CPSS), labākos panākumus tāpat kā iepriekšējos posmos gūstot SS „Arkādijas” slēpotājiem. Meitenēm S12 grupā (2003.g.) šoreiz pārliecinošu uzvaru 21 dalībnieces vidū izcīnīja igauniete Laura Lēna, kas par pusminūti apsteidza Samantu Krampi. Tā kā Samanta bija uzvarējusi trīs reizes, bet igauņu Laura divas, tad sezonas kopvērtējumā, kur vērā ņēma četrus labāko rezultātus, pirmā bija Samanta. Noslēdzošajā posmā 10.vietā ierindojusī un Samantai Krampei minūti zaudējusī Signe Miķelsone no CPSS sezonas kopvērtējumā ieguva astoto vietu.

Puišiem V12 grupā 6km saviem 25 konkurentiem nekādas cerības neatstāja mājinieku „milzis” Kaspars Lē, kurš pašā sākuma daļā aizslēpoja prom no visiem un nodrošināja divu minūšu pārsvaru. Abu arkādiešu starpā labāks šoreiz bija sezonas otrajā pusē labākus rezultātus uzrādošais Bruno Krampe, kurš finišēja otrajā vietā, bet piecpadsmit sekundes vēlāk piektajā pozīcijā finišā ieslēpoja Gustavs Lukstiņš. Abi V12 grupas līderi Latvijā ieņēma godalgotas vietas arī sezonas kopvērtējumā – Bruno otro vietu, bet Gustavs trešo. Desmitniekā kopvērtējumā S16 grupā iekļuva arī Vineta Pētersone (CPSS), kurai 9.vieta, bet tikai trīs starti. Tikai divas reizes piedalījušais un abas reizes trijniekā iekļuvušais (1. un 3.vieta) Raimo Vīgants no Madonas BJSS kopvērtējumā ieņēma 13.vietu.

5 Komentāri

Sportacentrs.com
26 • 03 • 2015 / 18:36
Arkādieši(un daži no CPSS) malači,brauc un cīnās līdz galam,nevis pamet pusratā:)) Ir labi,ka tepat netālu ir tādas sacensības,kur iekš LV spicajiem tomēr ierāda vietu un neļauj atslābt,parādot,ka stipri jāturpina strādāt,it sevišķi klasikā. Lai izdodas noturēt uzņemto kursu!
Lai arī nākošajā sezonā LSS saliek kalendāru,kurš nepārklājas ar Swedbank!
Rīga
28 • 03 • 2015 / 00:40
Pareizi Rīga :)
Nākošgad jāmēģina aktīvāk braukt uz šīm sacensībām.

28 • 03 • 2015 / 11:27
Swedbank ir 5 posmi. LSS tikai 2,5, jo martā paredzēto nebija iespējams realizēt.
slēpotājs
30 • 03 • 2015 / 13:02
Otepē 20.03 daudzās vietās bija max 20cm sniega,bet špūre bija labu labā. .Madonā 14.03 sniega bija stipri vairāk(pusmetrs točna),bet špūres nebija,jo redz sniega par maz esot...vnk negribēja čakarēties ar klasiku,skumji, ka tā...ziemas galvaspilsēta:))
Madona
30 • 03 • 2015 / 14:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv