ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 09 • 2014

Tradicionālais rollerslēpošanas sprints Cēsīs pirmajā septembra svētdienā

Saistītā informācija

Šo svētdien, 7.septembrī, pie Cēsu Sporta kompleksa, Piebalgas ielā 18, notiks tradicionālās rollerslēpošanas izslēgšanas sprinta sacensības, kuras organizē Slēpošanas-biatlona klubs „Cēsis” sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību, biedrību „Rollertour” un Cēsu pilsētas Sporta skolu. Dalībniekiem būs jāveic 200m brīvajā stilā nelielā kāpumā.

Kamēr Skandināvijā intensīvajā grafikā vienas pēc otras norisinās mazāka vai lielāka mēroga rollerslēpošanas sacensības ar vairāku pasaules vadošo slēpotāju dalību, tikmēr pie mums pēc pusotra mēneša pārtraukuma turpināsies rollerslēpošanas sacensību sezona, jo kārta pienākusi tradicionālajām un allaž septembra sākumā notiekošajām sprinta sacensībām Cēsīs, kas tiek organizētas kādā no šīs skaistās Vidzemes pilsētas ielām. Pēdējos gados par sacensību vietu ir izvēlēta iela, kas ved gar Cēsu Sporta kompleksu dzelzceļa malā. Tāpat kā pērn Cēsu sprints nebūs vienīgās sezonas rollerslēpošasnas sprinta sacensības Latvijā. Ja pagājušajā gadā 10.augustā galvaspilsētā norisinājās Rīgas sprints, tad šogad 19.jūlijā Madonā sportisti Latvijas čempionātā FIS statusā jau sprintoja klasiskajā stilā pret kalnu.

Ja Madonā sprints bija mūsu slēpotājiem neparocīgajā un vēl tik labi neapgūtajā klasiskajā stilā, kas samazināja dažu potenciālu startētgribētāju skaitu, ieskaitot dažus tiešām ļoti spēcīgus pašmāju slidsolī specializējušos sprinterus, tad Cēsu sprints allaž ir brīvajā stilā jeb slidsolī. Distance būs ierastā – 200m, kur sākumā ir neliels kāpumiņš, bet pēdējie 100m ir pavisam līdzeni. Formāts paliek iepriekšējais, proti, sākumā ir divi kvalifikācijas braucieni. Divi ātrākie pirmajā kvalifikācijas braucienā uzreiz tiek izslēgšanas braucienos un vairs neveic otro kvalifikācijas braucienu, kurā sacenšas pārējie, no kuriem sešus ātrākos “pielasa” klāt šiem pirmajiem diviem (tas nozīmē, ka tie, kas ir pārliecināti, ka pirmajā braucienā divniekā nekādi nevar tikt, bet ir labs cerības otrajā iekļūt sešiniekā, pirmajā braucienā var nedaudz pietaupīt spēkus – aut.piez.). Tātad izslēgšanas braucienos jeb ceturtdaļfinālā iekļūst astoņi labākie no kvalifikācijas. Izslēgšanas braucieni ir aizraujošāki un interesantāki, jo tur jau notiek cīņa vienam pret otru. Astoņi ātrākie kvalifikācijā tiek sadalīti pa četriem pāriem, un katra pāra uzvarētājs iekļūst nākamajā kārtā, līdz finālā par uzvaru cīnās divi labākie.

Vīru konkurencē iepriekšējos trīs gadus nepārspēts ir bijis Artūrs Brants, taču vēl nav zināms, vai šogad viņš varēs aizstāvēt savu ātrākā rollersprintera titulu. Un ne tāpēc, ka viņš būtu palicis vājāks (Artūrs ikdienā cenšas ātruma īpašības pieslīpēt Uzvaras parka trasē Rīgā – aut.piez.), bet gan tāpēc, ka pirms tam ir paredzējis piedalīties garajā Ultra trail skriešanā Alpos. Dāmu konkurencē pēdējos trīs gadus katru reizi ir bijusi cita uzvarētāja (2011.gadā Zane Eglīte, 2012.gadā Inga Dauškāne, 2013.gadā Kitija Auziņa – aut.piez.), un, iespējams, uzvaras laurus plūks vēl līdz šim neuzvarējusī dalībniece, bet varbūt kāda no iepriekš uzskaitītajām tiks pie atkārtota panākuma.

Ivars Bācis

DSC03257.JPG
A.Brants (pa kreisi) un E.Ezols (pa labi) 2013.gada finālā. Foto I.Eglīte

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv