ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

09 • 01 • 2015

Svētdien „FANS” tautas slēpojumam trešā sezona

Saistītā informācija

Šo svētdien,11.janvārī, Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā notiks pirmais no trim šīs sezonas posmiem “FANS” tautas slēpojumam, ko rīko Latvijas Slēpošanas savienības un Latvijas slēpošanas izlases atbalstītājs veikalu tīkls „FANS”. Vīriešiem paredzēta 10km distance, bet sievietēm būs jāveic 5km. Slēpojums būs brīvajā silā ar masu startu, kā tas ierasts tautas slēpojumiem. Sākums plkst.15.30.

Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Latvijas slēpošanas izlases atbalstītājuveikalutīklu „FANS” 2013.gada janvārī aizsāka tradīciju, kad  kopā ar Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā, kur sacenšas Latvijas labākie distanču slēpotāji, tiek rīkots arī tautas slēpojums, kurāpiedalās ikviens distanču slēpošanas entuziasts, izņemot tos sportistus, kas iepriekšējā sezonā (2013./2014.g.) ir vērtēti Latvijas Slēpošanas savienības vai Latvijas Biatlona federācijas  rangā, t.i., piedalījušies Latvijas čempionāta posmos vai kausa posmos. Šogad “FANS” tautas slēpojam būs jau trešā sezona.

Svētdienas pēcpusdienā, kad tikko būs beigusies otra sacensību dienu Latvijas čempionāta un kad būs aizvadītas aizraujošas cīņas ar vairāku pasaules klases biatlonistu dalību, tajā pašā trasē, kur sacentās sportisti, dosies slēpošanas interesenti, lai izbaudītu tautas slēpojuma pozitīvo noskaņu vai arī pacīnītos par godalgotajām vietām, ņemot vērā, kādi katram dalībniekam ir mērķi. Tautas klasei būs iespējas izmēģināt sportistu trasi. Aplis ir 2,5km, kas vīriem būs jāveic 4 reizes, bet dāmām divreiz. 

„FANS” tautas slēpojumiem arī šogad paredzēti trīs posmi, un tie norisinājies kopā ar trijiem Latvijas čempionāta posmiem. Otrais posms tautas slēpojumam paredzēts 14.februārī Vietalvā, bet trešais – 14.martā Madonā. Arī šogad būs astoņas grupas – četras vīriešu un četras sieviešu. Piesakoties līdz 10.janvāra plkst.16.00 www.infoski.lv, www.fans.lv vai veikalos “FANS”, dalības maksa arī ir tikai 3 EUR. Sacensību dienā tā jau būs 15 EUR. Pirmo trīs ietu ieguvēji visās grupās saņems „FANS” dāvanu kartes.

Veikalu tīkla „FANS” valdes priekšsēdētājs Pauls Stēga par „FANS” tautas slēpojuma mērķi min vēlmi izveidot vienu no lielākajiem tautas slēpojumiem ar vairākiem posmiem vienā sezonā. Tā būs iespēja slēpošanas cienītājiem, kas ikdienā paslēpo, bet netrenējas, pašiem piedalīties sacensībās un vienlaikus redzēt arī Latvijas labākos slēpotājus cīnāmies par Latvijas čempionāta medaļām.

3 Komentāri

Ņemot vērā LČ lielo dalībnieku skaitu FANS slēpojums varētu sākties tuvāk 16:00.
Sacensību dienā no rīta tiks pieņemts gala lēmums par slēpojuma trases garumu. Ir plānots izmantot 5km trases (3km "skaidu aplis" + 2km asfalta apli).
Mārtiņš
10 • 01 • 2015 / 19:51
Gala lēmums par distances garumu: Sievietēm: 3kmx1, Vīriešiem 3kmx2.
Mārtiņš
11 • 01 • 2015 / 13:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv