ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

10 • 03 • 2015

Stafetes un vidējā distance noslēdzošajā Latvijas čempionāta posmā slēpošanā

Šo sestdien un svētdien, 14. un 15.martā, Madonas slēpošanas trasē „Smeceres sils” norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Latvijas čempionāta noslēdzošais trešais posms distanču slēpošanā, kas otro gadu pēc kārtas šajā slēpošanas centrā būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā. Šajā posmā noskaidrosies labākās komandas stafetēs, kā arī slēpotāji sacentīsies vidēja garuma distancēs brīvajā stilā ar masu startu. Svētdien sniega trūkuma dēļ nenotiks „FANS” tautas slēpojuma trešais posms.

 Tieši vienu mēnesi pēc otrā posma Vietalvā šajās brīvdienās Madonā “Smeceres sila” trasē otro gadu pēc kārtas ar trešo posmu noslēgsies Latvijas čempionāts distanču slēpošanā. Tāpat kā 2014.gādā arī šoreiz sacensību programma ir identiska – stafetes pirmajā dienā un vidēja garuma distances slēpojums brīvajā stilā ar masu startu otrajā dienā. Divus gadus pēc kārtas vienāda programma ir sanākusi tāpēc, ka pagājušā gada martā Madonā sniega trūkuma dēļ tika aizstāts Vietalvas posms, kur pērn sākotnēji bija paredzētas stafetes un brīvā stila distance ar masu startu. Atšķirībā no nupat svētdien Siguldā Latvijas Olimpiādē notikušās stafetes ar pilniem četriem posmiem – divi klasikā un divi slidsolī, Madonā, kā tas jau ierasts Latvijas čempionāta posmos, ir paredzēti trīs posmi, tādējādi veicinot vairāk komandu nokomplektēšanu. Sievietēm lielākajās grupās katra posma dalībniecei būs jāveic 3km, bet vīriešiem 4,5km. Aplis lielākajām grupām stafetēs būs 1,5km, bet nākošajā dienā distancē ar masu startu dalībnieki slēpos pa 2km apli.

Šoreiz būs arī viena būtiska atšķirība, proti, visi trīs posmi ir brīvajā stilā, jo pie esošajiem laika apstākļiem un sniega stāvokļa klasikas posmu ir sarežģīti uztaisīt. Tas ir arī par iemeslu, kāpēc ir notikušas izmaiņas arī svētdienas programmā. Pirmkārt, samazinot distanču garumus uz 15km sievietēm un 20km vīriešiem, kas tādējādi vairs nevar saukties par garajām distancēm, jo atbilst vidējo distanču garumiem, un, otrkārt, sākotnēji paredzētais klasiskais stils ir nomainīts ar slidsoli. Līdz ar to visgarākā distance otro gadu pēc kārtas būs brīvajā stilā, un vienīgā no četrām distancēm šogad klasiskajā stilā būs bijusi pirmā diena pirmajā posmā Priekuļos janvāra sākumā.

Stafetē vīriešiem uz medaļām pretendēs četras labākās komandas Ziemas Olimpiādē. Protams, daudz kas ir atkarīgs no tā, kas būs iekļauti komandās, bet galvenajiem favorītiem vajadzētu būt alūksniešiem, talsiniekiem un mājiniekiem madoniešiem. Iepriekšējos gados uzvarējusī SS “Arkādija” šogad ir vājinātā sastāvā, jo no augstas vietas ieņemošajiem slēpotājiem ir palicis tikai Indulis Bikše. A.Liepiņš ir atpakaļ Madonā, P.Ribakovs vairs netrenējas un līdz ar to nav kādreizējā formā, bet R.Slotiņš startē Somijā pasaules čempionātā biatlonā. Sievietēm, ja izdosies nokomplektēt komandu, labas izredzes ir cēsniecēm, tāpat arī madonietes savās mājās centīsies uzvarēt.

Distancē brīvajā stilā ar masu startu varētu būt spraigāka un savādāka cīņa nekā pērn, vismaz distances otrajā pusē, jo, iespējams, Indulis Bikše un Arvis Liepiņš vairs negribēs visu atstāt uz finiša taisni, kur pērn ātrākais bija Jānis Paipals. Revanšēties par trešo vietu Vietalvā gribēs Oskars Muižnieks, tā kā arī svētdien būs interesantas sacensības.

Ivars Bācis

9 Komentāri

Raksta autors drusku dezinformē par Fana pasākumu, kalendārā ierakstīts ka atcelts, Kā tad ir? Būs vai nebūs?
MarksTvens
10 • 03 • 2015 / 21:00
Nu gan, es te gatavojos klasikai, bet jūs man metat ģīmī, ka būs slidā jāmauc. Kas klasikā pavasarī var notikt ar špūri?
Bardaks
10 • 03 • 2015 / 21:43
Sestdien visi vēl slēpos,bet fana slēpojumam svētdien sniega vairs nav!
sīkais
11 • 03 • 2015 / 08:20
Agrāk, tā ap 97-2000 gadu, ja nebij sniega sacensības notika klasikā, tagad ir otrādi, kā tas nākas, ar ko tas izskaidrojams?

11 • 03 • 2015 / 09:53
Vakar biju Madonā paslēpot.. Pilnīgi loģisks lēmums, ka Fans nenotiek - tautas klasei tajā trasē pie šādiem sniega apstākļiem nav ko darīt. Un tā kā trase iet abos virzienos un nobraucienā ir smuks līkums tad kritieni būtu neizbēgami..un braucot pretējos virzienos tas ir diezgan bīstami..
Par LČ.. žēl, ka jau kuro gadu pēdējais posms īsti nesanāk un kopš kura laika vīriem garās distances skaitās 30km.. Savulaik tie bija 50km.. Pats tiku braucis - bija forši.
P.s. Un mēs brīnāmies, ka klasiskais solis izmirst.. Ja pat LČ visas sezonas garumā klasikā ir tikai viena gonka..ko ta var gribēt.. :-(
Jānis
11 • 03 • 2015 / 10:09
Sportacentrs.com
11 • 03 • 2015 / 15:13
klaskas nebūs, jo lai sagatavotu kvalitatīvu sliedi vajag biezāku sniega kārtu, uz šādas kārtas ar tehniku neko kvalitatīvu nevar sataisīt.
Jānis Švika
11 • 03 • 2015 / 20:31
A2 labi nokomplektējušies :)

12 • 03 • 2015 / 11:05
Oskars Muižnieks Madonā nebūs, jo brauc uz Spāniju griezt pedāļus...
Lauris
12 • 03 • 2015 / 23:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv