ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2015

Nākotnē rūpīgāk jāizvērtē nepieciešamība sūtīt slēpotājus uz EJOF

Saistītā informācija

Pirms mēneša Lihtenšteinā noslēdzās Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls (EJOF) ziemas sporta veidos, kurā piedalījās arī mūsu pārstāvji. Diemžēl attiecībā uz distanču slēpošanu un biatlonu šis festivāls neatnesa pozitīvas emocijas. Tieši pretēji, bija skumīgi vērot mūsu pārstāvju vārdus rezultātu protokolu pašās beigās. Distanču slēpotājiem, par kuriem tad pamatā būs šis raksts, rezultāti, kā jau to varēja gaidīt, kopumā bija ļoti vāji. Lai gan arī par biatlonistiem un dažiem kalnu slēpotājiem varētu teikt to pašu. Vienīgais izņēmums no slēpotājiem, kam kaut cik pieklājīgi izdevās nostartēt, bija Ralfs Eiduks. Pārējie mūsējie visos trijos startos faktiski bija top5 no beigām. Pirmie divi EJOF 2005. un 2007.gadā mums bija ļoti slikti, bet šoreiz ir tāpat vai pat vēl sliktāk.

Ievaddaļa izklausās gana drūma, taču notikušo īsā kopsavilkumā savādāk atspoguļot nav iespējams, jo tāda diemžēl ir realitāte. Nebūt nevēlos “nogānīt” slēpotājus, jo iepriekšējās sezonas esmu centies pēc iespējas pozitīvāk atspoguļot viņu rezultātus, un rakstā minētais nav jāuztver personīgi, jo ir domāts par vispārēju principu un attieksmi. Raksta mērķis ir likt padomāt, paanalizēt, izdarīt secinājumus, kā pareizāk darīt, lai nākamreiz rīkotos savādāk un izvairītos no šāda gaužām bēdīga scenārija piepildīšanās, kāds bija šoreiz EJOF. Šo nepatīkamo situāciju rada un bēdīgo ainu skaidri atspoguļo rezultāti. Visspilgtāk tas parādās meitenēm 5km brīvajā stilā, kur mūsējām neizdevās apsteigt nevienu citas valsts pārstāvi, paliekot pēdējās trīs vietās.

Vai tas bija kaut kas negaidīts? Protams, ka nē. Nebija tā, ka mūsējie pretendētu, piemēram uz četrdesmitnieku vai piecdesmitnieku, bet čempionātā kaut kas pēkšņi aizietu greizi un paliktu pēdējās vietās. Zinot mūsējo pretendentu līmeni, to visu jau varēja paredzēt iepriekš un vairāki to arī paredzēja. Tāpēc nav īsti saprotama tādu slēpotāju sūtīšana uz EJOF, kuri ir tālu no tā, lai valsti pārstāvētu šāda līmeņa sacensībās. Ļoti labi un pareizi tika izdarīts, piemēram, iepriekšējā reizē 2013.gadā, kad aizbrauca viena meitene un trīs puiši (Kitija Auziņa, Indulis Bikše, Jānis Šņoriņš un Dins Gutāns). Viņi 2013.gadā priekš tā, ko varēja, tiešām labi nostartēja, it īpaši Indulis un Kitija.

Un saistībā ar EJOF Lihtenšteinā negribētos pārmest pašiem sportistiem, jo viņi jau savā ziņā nav vainīgi. Ko viņi varēja, to viņi arī izdarīja. Paši slēpotāji tak nespieda nevienu viņus vest uz turieni. Bet, ja piedāvā, kurš tad atteiktos no tādas iespējas, turklāt vēl aizbraukt uz skaisto kalnu valsti un saņemt jaunu izlases formu. Un ne jau Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pati izdomāja sastāvu “3 un 3”, viņiem ir sniegta informācija, ka jāved 3 un 3. Un te rodas jautājums, vai tā bija pareizi darīt un vai obligāti bija jāved trīs no katra dzimuma? Ko mēs no tā varētu iegūt un ko mēs zaudētu, ja aizbrauktu, piemēram, tikai viens pārstāvis vai neviens neaizbrauktu? Neko nezaudētu. Papildvietu uz pasaules Jaunatnes Olimpisko festivālu mēs nenopelnītu, vismaz ar ierindošanos pēdējās trīs vietās noteikti nē. Tagad par Latviju runā un runās ar smaidiņu, kā par grieķiem un tmldz. eksotiskām valstīm, kas paliek pēdējās vietās. Vai mums tas ir vajadzīgs? Kopumā ņemot, mēs necīnāmies par augstām vietām, esam tomēr beigu daļā, taču tik traki arī nav, kā sanāca radīt iespaidu ar rezultātiem šajā EJOF.

It īpaši valstīs, kur kaut vai nedaudz domā par prestižu, šādos gadījumos izstrādā atlases kritērijus. Un arī mums tos vajadzēja un vajadzētu izstrādāt arī nākotnē. Un, ja tādi būtu, kaut vai nelieli kritēriji, piemēram, 200 FIS punkti, tad vienīgais, kas tos izpildītu, būtu Ralfs Eiduks. Viņš, kā jau arī minēts, bija vienīgais atbilstošais kandidāts šajā vecumā 1997./1998.g. un faktiskais vienīgais, ko varēja sūtīt uz EJOF. Arī Ralfs neparādīja nekādus spīdošus rezultātus, bet vismaz daudz maz pieklājīgi nostartēja. Un tādā gadījumā viss būtu bijis kārtībā un nerastos sašutumi un negācijas. Tāpēc, ja reiz līmenis ir ļoti zems, tad tā arī godīgi jāpasaka, ka šajā vecumā mums šobrīd nav atbilstošu kandidātu un šoreiz neņemam vairākus slēpotājus, bet vedam, piemēram, tikai vienu vai 1+1. Lietuvieši, kas bija daudz augstākā līmenī par mums, aizbrauca, piemēram, ar “divi un divi” sastāvu. Igauņi uz pasaules junioru čempionātu nesūta pat nevienu meiteni, kaut arī viņiem ir vairākas, kas var pamatīgi apsteigt mūsējās.

Vienīgais attiecībā uz sportistiem, kas izsauc neizpratni, ir viņu attieksme. Nevajadzētu pieiet tāda mēroga sacensībām, ka “mēģināšu tikt līdz finišam”. Te, pirmkārt, jau nav 30km distance, bet gan sprints, 5km un 7,5km, un, otrkārt, ar mērķi tikt līdz finišam uz starta var iziet tie tautas slēpojumu dalībnieki, kas tikai pāris reizes gadā uzkāpj uz slēpēm, bet ne slēpotāji, kas brauc pārstāvēt valsti tādās sacensībās kā EJOF, Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskais festivāls (PJZOF) vai pasaules junioru čempionāts (PJČ). Savai vienaudzei 7,5km zaudēt vairāk nekā deviņas minūtes ir ārkārtīgi milzīga atstarpe, lai neteiktu vairāk, tāpēc savādi, ka mūsu pārstāves to vērtē kā diezgan labu startu un ir apmierinātas ar to. Tad rodas jautājums, cik daudz ir jāzaudē, lai, viņuprāt, būtu viduvējs vai vājš starts? Vai 20min, vai pusstunda vidējā distancē (5 līdz 10km) jauniešiem? Protams, nav jauniešiem jānoniecina sevi un jāiedzen pesimismā, bet vismaz kaut nelielai paškritikai arī jāpiemīt. Just gandarījumu un priecāties par šādiem rezultātiem ir savādi. Ja ir šāda attieksme, tad arī rezultāti ir un paliks tādi paši kā līdz šim. Un vēl, EJOF un tamlīdzīgas sacensības nav priekš tā, lai priecātos, ka esmu ārzemēs un ka nav jāiet uz skolu.

Pēdējos piecos gadus esmu centies pozitīvi atspoguļot mūsu slēpotāju rezultātus. Paradīt no pozitīvās puses, atrast iemelsu uzslavēt, ka nav jau nemaz tik slikti, kā lielākā daļa cilvēku uzskata. Ar rakstiem šo gadu garumā esmu mēģinājis paradīt sabiedrībai, ka slēpotāji nav “tūristi”, kā arī, lai sabiedrībā mazinās to indivīdu skaits, kas tā domā. Taču šādi starti un rezultāti EJOF šos visus centienus nojauc un atkal spēcīgi uzkurina cilvēkus uz slēpotāju dēvēšanu par “ekskursantiem”. Ne tikai ikdienas publikai vai sporta līdzjutējiem, bet arī par sportu atbildīgiem cilvēkiem dažādās organizācijās no šādas te situācijas rodas jautājumi, vai gadījumā jauniešu slēpotājiem un biatlonistiem tāda mēroga sacensības kā EJOF nesāk pārvērsties par laba “tusiņa” un skaistu izlases formu dabūšanas pasākumu? Un, piemēram, LOKā par šādu scenāriju cilvēki nebūt nav gandarīti.

Viena no pretendentēm, kas slēpošanas sacensībās nebija startējusi, un grūti pateikt, vai nākotnē startēs, arī piedalījās atlasē un tika uz EJOF. Visticamāk viņa saprata, ka nevarēs iekļūt starp tām trim uz EJOF braucošajām biatlonistēm, tāpēc izlēma nostartēt pie slēpotājām. Neviens jau nevar aizliegt sacensties. Un tas, ka viņa novinnēja tā saucamās atlases sacensības, tas vēl jo vairāk parāda, ka šobrīd šajā vecumā mums slēpošanā ir pilnīgs iztrūkums.

Saprotams, ka nav vienādi apstākļi ar ziemeļu kaimiņiem un citām slēpošanas valstīm. Daudziem ir sarežģīti, viņi cenšas kā var. Tas ir apsveicami. Ir labi, ka pie mums kāds slēpo, nenoliedzami. Un to vajag turpināt, vienalga ar kādu varējumu. Taču, ja šis varējums nav starptautiskam līmenim atbilstošs, tad pagaidām pietiek ar vietējām sacensībām vai parastām ārvalstu sacensībām, bet noteikti ne EJOF, PJZOF vai PJČ vai tmldz., jo šāda līmeņa sacensības nav klases vai skolas ekskursijas brauciens. Tas, ka jaunieši, vienalga kādā līmenī, var aizbraukt, tas nemotivē ne viņus pašus, ne jaunāko paaudzi smagi trenēties un progresēt, jo tiek parādīts, ka var tāpat tikt. Un sanāk savā ziņā pretrunīgi, mēs it kā mēģinām stimulēt jauniešus ar sūtīšanu uz šādām sacensībām, bet pārsvarā ir sanācis tā, ka jaunieši aizbrauc, izbauda piedzīvojumu, saņem jaunas formas un ar to viņu sportošana beidzas.....

Starp citu, arī pieaugušo čempionātam vajadzētu piemērot tādas pašas prasības, kas jau pakāpeniski kļūst stingrākas.

Arī EJOF biatlonā uzrādītie rezultāti ir ļoti vāji. Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks nebūt nav apmierināts ar tiem, veltot kritiskus vārdus mūsu pārstāvjiem un sakot, ka pavasarī ar treneriem būs nopietnas sarunas un rezultātu izvērtēšana.

Ivars Bācis

91 Komentāri

Tiešām ļoti labs raksts! Nu nevar nepiekrist tur rakstītajam! Negribu nevienu noniecināt, bet jauniešiem ir jābūt paškritikai pašiem pret sevi! Nezinu uz ko var norakstīt tādas atpalicības...nu nebrauca tak ar koka slēpēm, trosīšu stiprinājumiem, slēpes tak smērēja vismaz pusprofesionāļi! Zinu cik grūta ir slēpošana, bet šādiem rezultātiem tāpat nav un nevar būt attaisnojuma! Un nevar teikt, ka mums nav iespēju sagatavoties - Smecerssila sporta bāze ir vienkārši super, tāda kvalitāte...viss kas vajadzīgs tikai pašu gribasspēks!
Jānis
28 • 02 • 2015 / 07:21
Vispār vispārējās fiziskās sagatavitības līmenis ir gaužām zems. Ar to vajadzētu arī sākt
biatlonists
28 • 02 • 2015 / 09:41
Paldies Ivaram par veselīgo rakstu un domāju,ka šeit ir uzrakstīts stipri saudzīgi.
Man jau liekas,ka ir pēdējais laiks saukt lietas īstajos vārdos,jo tālāk jau vairs nav kur.Kas tā valstī par sporta sistēmu,ja saņem tik algas,bet par rezultātu nekādas atbildības.Vai tā slēpošana,vai biatlons,viss ir pilnīgākajās auzās!
Ar steigu vajag mainīt visu šo bardaku,jo aiz Turcijas jau neviena vairāk nav!
Juris
28 • 02 • 2015 / 09:43
Ko slēpošanas vadība - īpaši Brīze un Dauškāne ir izdarījusi lai jaunieši būtu daudzmaz līmenī EJOF? Esam redzējuši kādu analīzi? No malas šķiet, ka viņiem šķiet, ka sporta skolu treneri uz paplātes LSS pienesīs rezultātus... vajag tikai formas nopirkt un slēpes uz startu sasmērēt... un vēl atlasi sarīkot, lai kāds nekliegtu, ka nav godīgi...
Nu ja jau ir tā atlase, tad ir godīgi, bet vai patiešām? Reizēm tādas (neprofesionālas) atlases tieši otrādi - pat ir traucējušas.
Vainot jaunos sportistus šķiet atkratīšanās no atbildības.
Tam kas nav bijuši šāda līmeņa sacensībās un gatavojuši sportistus, nesaprast, kāds darbs ir nepieciešams, lai iekļūtu TOP50, kur nu vēl TOP30 vai TOP3. Sporta skolām nav tādu resursu lai šobrīd sagatavotu TOP 30, ja nu vienīgi ir kāds savam vecumam apdāvināts sportists, vai treneris, kas personīgi ieinteresēts konkrētajā sportistā un vēl kāds atbalstītājs no malas... nu labi, izskatās, ka Arkādijai vēl ir kāds resurs vērojot Bikšes rezultātus. TOP 30 ir nepieciešams arī LOV atbalsts.
Nevienam Pasaulē neinteresē ka latvieši tur pa otro protokola pusi dzīvo. Pamana tikai TOP3... un slēpošanas speciālisti vēl dažus rezultātus-sasniegumus vai neveiksmes... Komanda ir jāgatavo un jāved pēc iespējas pilnākā sastāvā. No rezultātu viedokļa skatītājam no malas ekskursanti šķiet visi, kas nespēj sacensties kaut ar igauņiem un leišiem. Tas ir tas līmenis "vidusmēra latvieša" apziņā, ka rezultāts šķiet pieklājīgs. Krieviem un norvēģiem jau doma, ka neesi medaļās jau šķiet traģika.
Piekrītu, ka treniņu apstākļi LAT ir labāki kā nekad - to nodrošina pašvaldības. Tādās bāzēs kā Madona, Alūksne, Priekuļi ir iespējams gatavot TOP 30 kā minimums.
Vai tiešām kādam vēl šķiet, ka ieguldīt LSS naudu sportistā, kas nereizi līdz U23 līmenim nav izskrējis 100FIS punktus ir mērķtiecīgs darbs augstvērtīgu rezultātu virzienā? Pat āfrikāņi par to mūslaikos pasmietos, lai cik godīga finansējuma sadale arī nebūtu.
Pareizi jau Čakars intervijas beigās par to cepšanu pateica...




Slēpotājs
28 • 02 • 2015 / 10:26
Tagad par kalnu slēpotājiem? Tur pat visi netika līdz finišam...

28 • 02 • 2015 / 11:41
Ja tie jaunieši nopietni trenējas un ir labākie Latvijā, tad neredzu iemeslu, lai viņus nesūtītu uz šādiem lieliem starptautiskiem mačiem. Ja viņi nav no tiem, kas nopietni trenējas vai arī nav labākie, tad problēma ir funkcionāros, kuri tādus aizsūtīja. Nevajag fantazēt, ka citas valstis smīkņā par tādiem Latvijas rezultātiem. Īstenībā viņiem tas ir vai nu vienalga, vai arī viņi saprot reālo situāciju.
Fans
28 • 02 • 2015 / 16:06
Paldies par realitātes atspoguļojumu. Tā ir, ka Ivars parasti cenšas aprakstīt pozitīvo un izcelt mūsējos, bet arī kritika ir izaugsmi veicinošs apstāklis. Piekrītu, ka ir jābūt kritiskākiem pret sevi, kā arī atlases kritērijiem, jo pretējā gadījumā tas neveicina attīstību. Jā, un tusiņu var uzrīkot jebkur, bet vai EJOF būtu tā vieta...Pārstāvot valsti šādās sacensībās, esmu par nopietnu attieksmi un darbu.
L.
28 • 02 • 2015 / 16:35
Ir Jaunatnes Olimpiskās spēles (Youth Olympic Games) nevis pasaules jaunatnes olimpiskais festivāls.
informācijai
28 • 02 • 2015 / 16:42
šis bija Eiropas jaunatnes olimpiskais ziemas festivāls (EYOWF) ja kāds to nezin, un nejaukt ar pasaules jauntanes olimpiādi.
Jānis
28 • 02 • 2015 / 17:10
Kritika ir vietā un droši vien ka nevajadzēja sūtīt visus. Vainīgi arī esam mēs paši pieaugušie, ka radam šo iespēju dabūt formas un kaut kur aizbraukt. Tas uz jauniešiem strādā vienkārši lieliski. Varbūt šīs konfektes vietā jauniešiem piedāvāt kādu gatavošanās nometni, vasarā vai ziemā un vismaz kādu gadu iepriekš. Piedāvāt varbūt arī varētu, tikai kas brauks līdzi, kas koordinēs to visu utt. Nav vadītāja slēpošanā un kas to visu koordinē. Nākamajā sasaukumā būs krietni talantīgāki jaunieši un ja mēs šīs lietas nesakārtosim arī šiem jauniešiem augstāk par 40.vietu netikt. Bet vispār tas ir festivāls, ne olimpiāde un ne čempionāts.

28 • 02 • 2015 / 17:11
Paipals skreja kvalifikaciju PČ. tad devās mājup aizbildinoties, ka jāstartē SCAN sprintos, bet neskrēja. a kombiņš ta iedots. personīgi uzskatu, ka tie apm. 300 EUR par kombiņu ir uzdāvināti, labāk kādam jaunajam būtu devuši, vai patupījuši naudu. nu nezinu, kā tur, bet skaidrs ir tas ka slēpošanā viss atduras pret vadību. tāir visur, ja neiet, tad vadība smird. Biatlonā vismaz ir jaušams, ka kkas notiek, notiks un tikai uzlabosies, jo nomainījās vadība. protams varam diskutēt par treneriem izlasēm utt. betja nav galvas, kas visu organizē domā un dara. Rodas iespaids, ka kalnu slēpošanā viss ir sakārtots, jo Brīzem tā ir svarīgāka lieta, bet ir viens bet. Mums apstākļi un infrastruktūra ir atbilstošāka distanču slēpošanas un biatlona un hokeja attistībai ziemas sporta veidos, un tad tikai kalnu slēpošana. tas tā. Vajag attīstīt to kas jau ir un kam ir pamats, nevis sliekties domāšanā uz kalnu slēpošanu. nebūs nekad mums nekā prātīga kalnu slēpošanā. nu nebūs. Ietekums LSS vadībai nopietni padomāt par nākamā gad prioritātēm un finanšu sadalījumu utt. karoč strādāt veči vajag, nevis pekstiņus un kumēdiņus rādīt. bļe
eu
28 • 02 • 2015 / 17:57
Kāds tur vēl labāku nebija. Visvājākais vecums kāds bijis un aizsūta pilnu komandu. Pat LTU un EST aizved mazāku skaitu, bet ir pusdienu priekšā.

28 • 02 • 2015 / 18:41
Atkārtošos ar jautājumu pie šī raksta, vai distanču slēpošanā ir treneri,kuri var sagatavot līmenī, jeb vai esošie ir fizkultūras skolotāji...nepieminot Nākumu, kurš aplauzās.


interesents
28 • 02 • 2015 / 19:08
Jānis Paipals startēja sprintā Jolumaa un bija 14 sek. aiz uzvarētāja. Tas nu tā,bet par to smirdēšanu iesaku EU atnākt uz kādu sanāksmi, kuru grafiks ir publicēts infoski gadu uz priekšu. Un skaisti būtu, ja pieteiktos laicīgi, jo citādi var iznākt, ka tie kuri grib paostīt tur gaisu nesanāk traki daudz un laicīgi jāsanes pavairāk krēsli un gāzmaskas, lai kāds ostītājs neapkristu bez dzīvības. Bet varbūt arī to ostītāju nemaz nav tik daudz bet izrādās, ka tikai daži šekspīri.
Andis
28 • 02 • 2015 / 19:30
Entuziasma nav!!! Pats Brīze vienā intervijā teica, ka esam švaki un tuvākajā nākotnē nekas labāks nav gaidām- lūk arī atbilde. Ir jātic tam ko tu dari, un tic tie, kam iekšā ir entuziasms un vēlme, kā arī spīts! +mazliet ir jābūt fantastam. Nesen lasīju vienā žurnālā interviju ar igauņu treneri, šajā cilvēkā bij jūtams entuziasms. Viņš vienkārši ticēja lietām, ko dara, viņš sasolīja rezultātus un nekas cits neatlika, kā tos arī gūt. Sponsorus sadabūja utt.

28 • 02 • 2015 / 19:42
Vai tad Brīze kādu trenē??? Trenē tak treneri. šis tak tikai konstatē situāciju. Treneriem manuprāt vajadzētu satrneēt līdz daudz maz pieklājīgam līmenim . Kā dzirdēju O.Maļuhinu sakām kādā TV raidījumā: vispirms rezultāts un tikai tad finanses. A mums gribi otrādi. Dodiet naudu būšu čempions. Viens jau tā solīja par saziedotu miljonu sakārtot visu Latviju par laimes zemi. Nu šitā kaut kā nesanāk
Buratino
28 • 02 • 2015 / 19:49
To, ka ir slikti, un tikai naivie cer, ka nākošreiz būs labāk, mēs visi tāpat zinām.
Ivar, uzraksti labāk par savu izglītību, kompetenci sportā, žurnalistikā !
Kamer atreferē Juhaugas panākumus, ir OK. Bet nevajadzētu bāzt degunu lietās, no kurām nesaproti. Vai kādam paliek labāk no profānu bezatbildīgi saceltas brēkas ?
Gundars Patmalnieks
28 • 02 • 2015 / 20:09
Manuprāt, Ivara kompetence un talants ir acīmredzams! To skaidri parāda īpaši pēdējie raksti saistībā ar Falunu - operatīvi, vispusīgi, izjusti, vienkārši izcili!!! Paldies, Ivar, Tu esi nenovērtējams!:)

28 • 02 • 2015 / 20:19
Indulis nostarteja super labi PJČ , tā ka nemaz slēpošana nau tik slikti. Visi jaunieši gan slēpošana , gan biatlona nebija tik švaki, laikam vajadzēja kalnos būt ilgāk vai braukt uzreiz uz sacensībām. Vecāki inventāram ieguldīja daudz vairāk nekā formas maksa.

28 • 02 • 2015 / 20:21
Maļuhins ir vislabāk apmaksātais treneris Madonā. Vispirms rezultāts un tad finanses. Kaut kās te nelīmējas.

28 • 02 • 2015 / 20:22
Interesanti, kāpēc maz kompetentā LSS liek savā mājas lapā tik atklāti tiešus rakstus?
Varēja mierīgi noklusēt un viss būtu kārtībā - visi pasauli izbraukuši jaunās formās justos laimīgu un vilcieniņš pukšķinātu tālāk.
Interesanti?
28 • 02 • 2015 / 20:43
Nē Gundar, daudzi daudz ko nezin un nesaprot. Un arī Tu daudz ko nezini un nesaproti. Citādi Tu būtu Dievs tas kungs.Bet varbūt Tu sevi par tādu uzskati???
Arī es daudz ko nezinu. Tomēr Ivars raksta labi, interesanti, izsakot savas domas, kuras atšķiras no tavējām, un tāpēc, ka diezgan tieši skar laikam jau tavu darba lauciņu Tev tas nepatīk. Lai tik raksta. Tas rosina diskusijas, kaut arī reizēm tā ir asas, uzbraucošas dažādām pusēm, varbūt pareizas , nepareizas, gan jau to rādīs laiks. Bet kādu žēlot, ja tas kāds nevar to vai ko citu, bet izmanto kopējus resursus nav iemesla.

28 • 02 • 2015 / 21:53
Gundar,labāk pastāsti Tu par savu kompetenci-kāpēc par katru cenu gribēji savu Rūtu dabūt uz EJOF(kā te kaut kur bij rakstīts,ka viņu pat 10gadīgās noslēpoja:))? Ja Tev savs vārds neko nenozīmē,tad atceries,ka EJOF viņa pārstāvētu Latviju nevis Menģeli.
Nu nedabūja kombiņu un ekskursiju,varbūt ieliec šeit savu konta Nr.un tauta sametīsies,ja domās,ka viņa bija to pelnījusi:).Cik reizes ar savu pagasta zvaigzni esi bijis kaut tepat Igaunijā uz Swedbank,(ak nav jau vērts,jo pat Lč netiek troikā), pirms tēmē kaut kur augstāk.

PALDIES Ivaram par šo un citiem rakstiem!

Vēl Lielāks PALDIES LSS,ka publicēja!
G.Patmalniekam
28 • 02 • 2015 / 22:13
Ejat tak slepot kamer vel var!
Slepotajs
28 • 02 • 2015 / 22:15
Ivars raksta vispusīgi, interesanti, saistoši, pārliecinoši...un katrā rakstā ir par mūsējiem, izceļot viņu panākumus, kā arī cenšoties parādīt pozitīvo (ja arī nav tik labi rezultāti.) Jā, un, lai nu kurš nezinātu! :) Šādi raksti ir vajadzīgi, rosinot diskusijas un pārdomas. Tas ir apsveicami. Un, Gundar, Jūsu komentārs liek tikai domāt, ka Ivars trāpījis kāda 'vājajā vietā' nevis apšaubīt viņa kompetenci...
22
28 • 02 • 2015 / 22:37
Pastāstiet, lūdzu, kāpēc Patrīcija Eiduka netika sūtīta ne uz EJOF, ne pasaules čempionātu jauniešiem, ne arī pieaugušajiem, lai gan viņas rezultāti to atļautu? Manā skatījumā vienīgais iemesls varētu būt, ka vēl pārāk jauna un tādā vecumā vēl nedrīkst pakļaut tādām slodzēm.

Atvainojos, ka uzdevu varbūt muļķīgu jautājumu, bet man kā vienkāršam sporta fanam, ieskatoties rezultātos, ir radusies interese par šo. Meitene acīmredzami ļoti spējīga.
Fans
28 • 02 • 2015 / 23:20
Sveicam Ivaru vārda dienā!
Ir taisnība Ivaram,nevar vienmēr slavināt,kādreiz vajag arī skarbāku vārdu,lai veicinātu izaugsmi nākotnē, neskatoties uz Menģeles guru jau iepriekš parakstīto spriedumu!
Lai visiem labi slīd!!!
Ivariem urrrrāā!!!!
01 • 03 • 2015 / 01:24
Pāris nedēļas atpakaļ biju Vietalvā,Mailēs un nosapņoju,ka pie šī EJOF sastāva lielā mērā atbildīgi ir Vuškāns un Cekule.
Liels PALDIES treneriem par darbu,bet ,turpmāk,lūdzu,atbildīgāk vajadzētu attiekties pret tiem,kas taisās nest Latvijas vārdu pasaulē,neskatoties,uz to,ka tie ir Jūsu audzēkņi. Ja man rādījās murgi,palabojiet:)!
Ejofs
01 • 03 • 2015 / 01:51
No EJOF jauniešiem esmu treneris ikdienā Karīnai Pētersonei un pirmā sniega nometnē esmu pieskatījis Ralfu Eiduku. Pārējie sportisti gatavojās individuāli pie saviem treneriem. No LOV atnāca ziņa, ka varēs vest 3 zēnus un 3 meitenes, kaut Titovam teicu ka vairāk par 2+2 diezin vai savāksim, ņemot vērā arī biatlonistus, turklāt īsti skaidrības man nebija līdz atlasei, kurš skries biatlonu un kurš slēpošanu, jo biatlonisti arī uz slēpošanu bija pieteikušies. Par Karīnu varu teikt, ka zinot viņas veselības stāvokli un trenēšanos, domāju, ka viņai tikt uz EJOF būs praktiski neiespējami, bet ņemot vērā nelielo sportistu skaitu un konkurentu nevarēšanu, Karīna atlasījās un es viņai to aizliegt nevaru.Droši vien, kad atlases noteikumi bija jāizstrādā stingrāki. Iepriekšējos gados mums bija izteikti līderi gan zēniem, gan arī meitenēm, un sastāvi līdzvērtīgāki,šoreiz izteikts līderis bija vienīgi Ralfs.Domāju, ka komentētājiem, kas kritizē vajadzētu ņemt grupiņu slēpošanā, trenēt jauniešus un radīt konkurenci, lai nebūtu šādas situācijas, ka nav īsti konkurences. Katrā ziņā treneri, kas strādā ar jaunajiem slēpotājiem centīsies savus audzēkņus virzīt uz šāda vai cita līmeņa sacensībām, un par vājo konkurenci esam mēs atbildīgi visi, gan kritizētāji, gan arī slavētāji.
Dainis Vuškāns
01 • 03 • 2015 / 12:13
. Katrā ziņā treneri, kas strādā ar jaunajiem slēpotājiem centīsies savus audzēkņus virzīt uz šāda vai cita līmeņa sacensībām, un par vājo konkurenci esam mēs atbildīgi visi, gan kritizētāji, gan arī slavētāji.-
Šis teikums izsaka visu-Tu tiešām domā,ka,ja jaunietis zaudē vairāk kā minuti uz 1km savam vienaudzim viņš ir pelnījis braukt uz EJOF tikai tadēļ'ka LV neviena stiprāka nav? Tad jau zūd visa motivācija viņam un citiem trenēties jo tāpat jau aizbrauks.Manuprāt tādi braucieni ir jānopelna ar rezultātu,nevis tādēļ,ka citu nav.
Nevajag blamēt savu un Latvijas vārdu.
Dainim V.
01 • 03 • 2015 / 15:29
Labi tomēr ir vismaz jauniešiem aizbraukt un redzēt savus reālos spēkus. Citādi Latvijā brauc pa priekšu un arī domā, ka viss labi.
Tikai starptautiskos mačos gan slēpotāji, gan treneri, gan savienība redz īsto situāciju un var izdarīt secinājumus.

01 • 03 • 2015 / 16:02
Jā, es arī gribētu tādu algu kā O.Maļuhinam...man šķiet, ka ikviens treneris par tādu varētu sapņot...bet, redz ir daži izņēmumi...izrādās, ka dažiem vispirms maksā un tikai tad gaida rezultātus, lai gan vajadzētu būt otrādāk...
P.S.
O.Maļuhins saka kādā TV raidījumā: vispirms rezultāts un tikai tad finanses...
runā vienu, saņem un dara pavisam ko citu...

01 • 03 • 2015 / 16:50
Cik tad saņem, ja jau tāda ažiotāža...zinot to, ka vairāk par 4 audzēkņiem viņam nav...viņam kādas piemaksas...??? varbūt man arī jāiet uz Madonu strādāt???

01 • 03 • 2015 / 17:00
...mums rindā stāv treneri un organizatori, kas medaļām pasaules līmeņa mačos sagatavojuši...
treneris, kura galvenais mērķis par jebkuru cenu ir noraut kumosiņu no kopējā LSS kumosa neko ievērības cienīgu nesasniegs
Nez kādus rezultātus sportistu sagatavošanā vai viņu darba organizēšanā ir sasniedzis Puida, ka ir kļuvis par valstsvienības vadītāju PČ? Laikam iepirkuma procedūru LSS izgājis...
Slēpotājs
01 • 03 • 2015 / 17:49
Šodien laikam pie TV, skatoties 50km večiem bija jāgūst bauda, ka neviena mūsējā nav pat uz starta... bija laiks, ka bija trīs kas startē un vēl kas vēlas...
Slēpotājs
01 • 03 • 2015 / 18:04
...pirms čempionāta dzirdēju, ka 50km it kā vēlējies startēt J.Melbārdis... kas par kaut ko tādu vispār varēja ieminēties? Tas, ka puisis trenējas ir OK un malacis, bet ... cik viņš zaudē Liepiņam Latvijā?

01 • 03 • 2015 / 18:09
No LOV atnāca ziņa?
Tas Dainim
01 • 03 • 2015 / 19:47
Stipri apšaubu to stāstu,par Maļuhina algu.Bet ja tā,tad visi ejam uz televīziju,stāstam tik pasakas un lai tik maksā mums algu!
Maļuhins vēl neko pat nav parādījis un domāju,ka arī neko,nekad neparādīs!

01 • 03 • 2015 / 19:52
Kas zaudēja kam 1minūti uz 1km , kurās Latvijas sacensībās. Neatceros tādu gadījumu starp mūsu EJOF dalībniekiem.Kas ir pelnījis, kas nav ne man to spriest. EJOF komandu veido dažādi sportisti, no dažādām spora skolām un ja audzēknis atlasās un treneris viņu atbalsta un saka ka viņš ir gatavs, tad viņš ir gatavs.Sīkāk par viņu gatavību vai negatavību varat uzzināt pie sportistu treneriem. Atlases noteikumi ir noteikumi, kurus apstiprina LSS un tos kandidāti un viņu treneri zina un pilda. Cita lieta, ka tiem bija jābūt stingrākiem, tam es piekrītu un skaitam mazākam. Būtu konkurence noteikti šāda situācija neveidotos.Katrā ziņā neviens biļeti uz EJOF pirms atlases sacensībām nesaņēma, atlase notika un atlasījās stiprākie.Par sava vārda blamēšanu Tev nav nekādas darīšanas, gribu blamēju, gribu ne, neesmu jau nekāds brends. Par Latvijas vārda blamēšanu jauniešu sacensībās neesmu neko ziņās dzirdējis, tas ir sports un no neveiksmēm neviens nav pasargāts.
Dainis Vuškāns
01 • 03 • 2015 / 22:23
Slēpotāj, ja tu nemāki naudu pelnīt, un citi to māk, tad sēdi klusu vai ej roc grāvjus. tā ir tava problēma. esi diezgan nekompetents. tavā valodā runājot - muļķis.
U23
02 • 03 • 2015 / 08:43
Te jau ir šī problēma Lss domā tikai par naudas pelnīšanu nevis kvalitāti un nevajag apvainot trenerus,kas vēl strādā citādi atlases nemaz nevajadzēs taisīt un arī Latvijas čempionātu.

02 • 03 • 2015 / 09:54
Neviens negrib apvainot trenerus un sportistus,bet grib, lai treneris ir reāls un izvērtē potenciālā dalībnieka ātrumu uz EJOF fona,nevis aizsūta tikai tāpēc,ka viņš ir "atlasījies".LOV noteikti neteica,ka OBLIGATI ir jābrauc 3+3.

02 • 03 • 2015 / 10:04
daži treneri tiešām strādā, bet ir arī tādi (-as), kam audzēkņi paši savā nodabā treniņos vizinās pa mežu, tāpēc jau ir tā, kā ir.
Un tā kā šogad, tādu atlasi toč nevajag taisīt, tā ir parodija. Tā drīzāk ir fizkultūras stunda, kur atnāk daži skolnieki un kas vismaz uz priekšu var tikt, tos paņem uz EJOF.

02 • 03 • 2015 / 10:05
Cienītā publika!
Pirmkārt, gribētu apsveikt Ivaru jau pagājušajā vārda dienā, kaut vai tikai tāpēc, ka vienmēr esmu apbrīnojis viņa erudīciju/atmiņu savos komentāros atceroties vairums startējošo sportistu vārda dienu datumus.
Apsveicama ir arī viņa erudīcija, žurnālista un komentētaja talants, kas jebkuras viņa komentētās sacīkstes padara baudāmas ne tikai tās skatoties klātienē, ,bet arī klausoties notiekošajā.
Paldies arī tiem retajiem komentētājiem, kas nebaidās zem sava komentāra parakstīties, ,citādi sanāk vien tāda mētāšanās ar dubļiem tumšā istabā.
Ir skaidrs, ka lietu kārtībā kaut kas iet greizi, tāpēc tiem, kas kaut ko nosoda, ieteikums ir pretī likt savus priekšlikumus par to, kas jādara , lai būtu labāk.
Kopumā jau lielās lietas sākas no apsēstajiem, trakajiem, dullajiem labajā nozīmē, kas atļaujas uzstādīt lielus mērķus un velk vezumu tas ir jebkurā sfērā, ( politikā, medicīnā, zinātnē, sportā, piem. bobslejā, skeletonā, hokejā) un tā ir tā galva, kas groza un regulē.
Nākošais pamats ir tautas masveidībā, kur tad arī var atrast dārgakmeņus ko slīpēt. Labi piemēri ir Z virzienā ~ 3h braucienā.
Lai neieslīgtu pašapmierinātībā par sasniegumiem LV mērogā, nav jādara daudz - pietiek centralizēti noorganizēt kaut 1 lielo autobusu no LV un pamēroties meistarībā ar EST jauniešiem viņu lieliskajā Swedbank - ETV seriālā, kura sacīkstes šogad starp citu nepārklājas ne ar vienu sacensību LV.
Skaidrs, ka pat pie vislabākajiem atlases kritērijiem, ziemas vidū pēķšni nez no kurienes neradīsies, labi sagatavoti slēpotāji, kāpēc netiek rīkotas LSS atbalstītas jauno talantu vasaras-rudens-ziemas nometnes. Tikai gatavojot slēpotājus šodien un rīt, rezultātus prasiet aizparīt.
Paldies tiem treneriem, kas vēl palikuši uzticīgi manuprāt mums LV tik piemērotajam sporta veidam, un tiem jaunajiem censoņiem, kas aktīvi trenējas un vēlas to darīt.
Peace!
Guntis Lukstiņš
02 • 03 • 2015 / 10:23
te ir kāda vecāka citāts par notiekošo treniņos no portāla Madona: "Novada vadība Smeceres sila sporta bāzē ir ielikusi lielus līdzekļus, loģiski, gaidot labus rezultātus no audzēkņiem. Kopumā rezultāti nav labi. Ir atsevišķi bērni ar labiem rezultātiem, bet to ir ļoti maz. Un lai piedod treneri, tas ir viņu vājā darba rezultāts. Mazais bērns ar mirdzošām acīm atnāk uz treniņiem. Treneris saka - nobrauciet 3 apļus - vienu šdi, otru tādi, trešo vēl kaut kādi. Bērni vieni paši klumburo pa mežu, lielāko tiesu bez trenera, bez viņu atbalsta, komentāriem par tehniku. Sausais atlikums no tā ir nekāds. Labākajā gadījumā treniņa beigās ir kāda spēle vai stafete. Bērnam tas nav iteresanti un pēc pāris gadiem viņš jau ir pametis šos treniņus. Bērnam līdz vismaz 14 gadiem vajag, lai treneris ir kopā ar viņu, māca, motivē, uzmundrina, pabar, dažādo treniņa metodes. Lielākā daļa treneru ir nedaudz iesūnojuši un uzskata, ka viss ir kārtībā, bet lielākā daļā gadījumu viņu vājās treniņu organizācijas dēļ tiek aizlaisti bērni. ..... "
vecāku domas par treniņiem
02 • 03 • 2015 / 11:21
Treneri nevar noslēpot katrām bērnam līdzi! Bērni ir dažādi, vienam ir dotības slēpot, citām spēlet futbolu...

02 • 03 • 2015 / 12:29
vecāku domas par treniņiem nosauc lietas īstajos vārdos, ir laiks padomāt par treneru kvalifikāciju un atbilstību!

02 • 03 • 2015 / 13:12
Kurš var pateikt cik par darbu saņem Latvijas labākā juniora treneris?

02 • 03 • 2015 / 14:21
Kurš var pateikt cik vispār ir treneri distanču slēpošanā un cik biatlonā!?

02 • 03 • 2015 / 15:02
Dažādu speciālistu un treneru ir vairāk nekā sportistu.

02 • 03 • 2015 / 16:20
vispirms pasaki kurš ir labākais juniors?

02 • 03 • 2015 / 17:14
Tā treneru kvalifikācija ir stipri apšaubāma,kas nu ir,tas ir!

02 • 03 • 2015 / 17:22
Skat, beidzot sākam pamanīt problēmas! Varbūt arī sadūšosimies izkāpt ārā no interneta lūziju pasaules, un beigsim muldēt par abstraktām sporta skolām, slēpotāju grupām, treneriem ... Varam ko nosaukt konkrēti: vārdos un skaitļos? Nevaram ! Par segumu un kvalitāti nemaz nav vērts sākt runāt.
Tieši tāpec arī manas pretenzijas pret Ivara rakstudarbiem: pilna lapa ar viskautko, bet neviena ( !!!) rakstiņa par to, kas reāli notiek Latvijas distanču slēpošanā.
Ja gribam ko mainīt, jābeidz anonīmi mētāties ar dubļiem, un vēl tumšā istabā, bet jānāk kopā un jārunā. Piemēram, Siguldā.
Gundars Patmalnieks
02 • 03 • 2015 / 20:07
Pirmais rādījās tālajos PSRS laikos bijas normatīvs. Ir arī tāds distanču slēpošanā! Paņemam atlases dalībnieku rezultātus un paskatamies vai ir III, II vai I jaunatnes varbūt pat kāda no pieaugušo klasēm. Tad sapratīsim ko aizsūtam uz EJOF. http://lijnic.narod.ru/Stati/Norm_liji_new_2.htm
Jānis
02 • 03 • 2015 / 21:24
.Gaidam jaunos trenerus un ne tik jaunos trenerus distanču slēpošanā.Tie iepriekšējie nekam neder, jo viņi nav kompitenti un neprot trenēt un organizēt treniņdarbu. Rezultāti arī ir vāji, jo būt pirmajam LČ pie mazas vai lielas konkuremces, nav nekas īpasš.To var sasniegt jebkurš.Arī treniņmetodika ir nepareiza, jo nespējam cīnīties pasaulē pat pat 50 un 60 vietām.Pieteikties jebkurā sporta skolā Latvijā, kur ir slēpošanas nodaļa.NEPIETEKŠANĀS GADĪJUMĀ BŪS JĀATSTĀJ VECIE IESŪNOJUŠIES TRENERI.Nepakļausim slēpošanu iznīcībai, jo tā mēs varam pazaudēt talantīgākos jauniešus.

02 • 03 • 2015 / 23:29
Tas,ka nav atbilstošu treneru,to taču pierāda rezultāts.Tā,ka nav ko plātīties un apvainoties!

03 • 03 • 2015 / 08:29
Kam tad būtu jāmeklē treneri,sportistiem jeb LSS. Piaeaugušo izlasei nav trenera, ko tad runāt par jaunišiem.

03 • 03 • 2015 / 09:01
Rezultātos starp EJOF un PČ Nav nekāda tur arī nav vērts sūtīt sportistus?

03 • 03 • 2015 / 13:04
ĻOTI JAUKI UN VIENKĀRŠI, kā latviešiem pieklājas, atradām vainīgos. Tie ir treneri. Un kas tālāk? Nomainīsim, atlaidīsim un būs rezultāti???
Es apbrīnoju sava bērna treneri, kurš visiem savējiem pirms sacensībām no 10- 18 gadiem sasmērē abus slēpju pārus, reizēm pat 3 reizes nedēļā, ziedo savas sestdienas, svētdienas, vasaras atvaļinājuma laikā organizē nometnes, treniņus divas reizes dienā. Cik tādu "paķerto" savas lietas entuziastu Jums ir līdzās?
Labāk novērtēsim un pateiksim paldies!
mammma
03 • 03 • 2015 / 13:40
Par centību neko neviens nedod, tāpat arī sportistiem, kuri centās, bet rezultāta nav.

03 • 03 • 2015 / 14:03
mamma, varbūt varējāt tā... manam bērnam ir brīnišķigs treneris ..vārds uzvārds, kuru iesaku visiem vecākiem!!!

03 • 03 • 2015 / 14:10
Neviens neko nemeklē. Piesakās un strādā.

03 • 03 • 2015 / 14:54
Jūs runātāji atvēriet savu klubu, noalgojiet norveģu treneri un ielūdziet treneties sksndinavus,! Cik mēnešiem pietiks jūsu naudas? Varbūt jūs mākāt tikai gudri runāt, bet lai strāda citi.

03 • 03 • 2015 / 15:22
Maksāsim vairāk kā Maļuhinam, nodrošināsim inventāru, tērpus, sniegu, asfaltu un braucienus uz sacensībām, medicīnisko atbalstu... pat apdāvinātus bērnus sameklēsim, bet arī prasīsim rezultātu vismaz tā kā "vova vai baķka" - medaļas EJOD, PJČ, PK, PČ, OS utml. un...jā arī prēmijas par sasniegumiem samaksāsim gan treneriem, gan sportistiem katru gadu...
Kurš vēlas un ir gatavs tādā līmenī strādāt - atnākt un pateikt - jā, es to gribu un izdarīšu? Varbūt mūsu darba grupai vai LSS vadībai, kurā, kā redzams mājaslapā vairs nav neviena!!! distanču slēpotāja ir konkrēti piedāvājumi? Vai spēsiet mūs pārliecināt, ka piedāvājums, ja tāds man vairs ir, ir tā vērts?
DARBS UZ VIETAS
03 • 03 • 2015 / 17:46
Kad atradis vainiigo, luugums ielikt rakstu, negribu palaist garaam,paldies.
mans vards
03 • 03 • 2015 / 19:09
Tāda pilotāža... birokrātijas paraugstunda.
http://www.infoski.lv/files/2015_02_10_valde_protokols.pdf
VAINĪGO NAV...
03 • 03 • 2015 / 20:46
Jaunieši slikti, treneri neko nejēdz... Varbūt pie interneta varoņu nelaimēm vainīgi tiesneši ?
Atkārtoju. Jānāk kopā un jārunā
Gundars Patmalnieks
03 • 03 • 2015 / 20:58
Ivars izvelejās foršu bildi! Slēpotājs visiem rāda ......braucot projām...

03 • 03 • 2015 / 22:44
"Dažādu speciālistu un treneru ir vairāk nekā sportistu." +1

04 • 03 • 2015 / 08:52
Pilotāža ir laba no visiem kam tur būtu jābūt distanču slēpošanā ir assi.

04 • 03 • 2015 / 11:20
šeit komentāros ir sākusies diskusija par saistītu tēmu par treniņprocesu, kā tad jaunieši tiek trenēti......jeb "netrnēti" dažos gadījumos....

04 • 03 • 2015 / 12:02
Var teikt ko vēlies, bet LSS vadībai izskatās, ka vienalga kāds rezultāts distanču slēpošanā, jo par to liecinātu sacensību protokoli un FIS ranga tabula, ...svarīgi, īstenībā, tos distanču slēpotājus turēt īsā pavadā ar zemletes piebarošanas metodi... un plašākai sabiedrībai ar krāšņu infoski platformas palīdzību, izmantojot tādu jaunu un progresīvu rakstītāju kā Ivaru, kas uzradies no nekurienes kā saules stariņš, klārēt cik ļoti tiek strādāts, ka tik daudz kas notiek...
Kaut kā neticās, ka Ivars, būdams iekšā virtuvē, raksta visu ko domā par šo drēbi ko redz un vajadzētu, šķiet reizēm pat raustās pateikt šo to... nav jau pirmo gadu distanču slēpošanas vidē... bet kas viņam traucē to darīt?
Treneriem pārmest... vispirms, lai kāds pats pastrādā un pierāda sevi, vai izaudzina kādu, vai dod iespēju par tādu strādāt...
Sportistam pārmest... īpaši EJOF vecuma, kurš pat nezin ko nozīmē nopietni strādāt... ko viņš vispār no augstu sasniegumu sporta saprot...
LSS ir talants atrast darbiniekus un atbildīgos, īpaši, ja par to samaksā...bet vai uz to turēsies sabiedriska kustība un organizācija? Nu ne tak! LSS nav SIA... un, kamēr vadībai un paši slēpotāji to nesapratīs, paliks tikai sliktāk, skumji, bet diemžēl.
Skats no malas
04 • 03 • 2015 / 12:29
Skatam no malas

EJOF vecuma un arī daudzi citi sportisti saprot ko nozīmē nopietni strādāt, Latvijā ir pietiekoši daudz jaunieši kuri izcīna labas vietas Eiropā un pasaulē, un viņi zin kāds darbs ir jāieliek lai tur nokļūtu. Tikai slēpošanā izveidojusies sistēma, ka var uz EJOF nokļūt tieši tie kuriem pietrūkst centība un mērķtiecība un no citiem sportiem uz turieni netiek.


04 • 03 • 2015 / 13:02
Par to, cik nopietni strādā, liecina tikai rezultātu protokols.
Šoreiz daiļslidotāji bija OK - pārējiem, jā - dažādas "labas vietas".
Distanču slēpošanā ir nevis izveidojusies sistēma, bet, kā Liepiņš teica - bardaks par kuru neviens itkā neatbild!
Tas nav lielākais ļaunums, ka no LSS puses nojaušams, ka vainīga darba grupa, treneri, smērētāji, sportisti, LSPA, valdība, klimats utt.
...sliktāk, ka starp rindiņām jūtama attieksme, ka savādāk nemaz nevar būt... ka distanču slēpošana ir otrā šķira un neko vairāk arī nevajag... labāk pat samazināt un apgriezt! Nu bet nav jau tik viegli likvidēt, jo nav jau tramplīnlēkšana vai balets uz slēpēm... Tāpat jau ar elitāro tautā populāro kalnu slēpošanas sportu noņemšanās liela... un tāpēc tur viss ir kārtībā un tāpēc jābrauc teju visai valdei uz Ameriku. Ciagunam bija medaļas TOP mačos ne tādi tūristi.
Skats no malas
04 • 03 • 2015 / 14:16
Ivaru savulaik uzaicīnāja rakstīt Infoski Roberts Raimo, ja protams nekļūdos. Un cik zinu viņš jau no skolas gadiem interesējas par šo sporta veidu, statistiku un tml. Domāju, ka raksta to ko domā nevis kā savādāk.

04 • 03 • 2015 / 15:20
citāts "No malas šķiet, ka viņiem šķiet, ka sporta skolu treneri uz paplātes LSS pienesīs rezultātus... kaut kāds sviets, vispār nav skaidra attieksme??? vai tad netiek darīts kopīgs darbs?
Izsenis no distančniekiem ir aicināts speciālists, kurš var un grib būt atbildīgais un līdz šim brīdim tāds cilvēks nav pieteicies...???,
Ir taču daudz izdevīgāk no malas nolamāt redzamo un pamanāmo lielumu LSS (pamanāmo, tāpēc ka daudz ir izdarīts) un ne par ko neatbildēt un pašiem netraucēti "purkšķināt tālāk", neliekot akcentus uz sev ērtām un nēērtām lietām.
Un ja te tiek kalnieši pieminēti, tad, kur darbs, tur rezultāts, cilvēki izglītojās un mērķtiecīgi iet uz rezultātu. NAV SAPROTAMS, kāpēc distancēs valda uzskats, ka viņu rezultāti ir proporcionāli citu un nevis pašu darbam un pašizglītošanās spējām!!! un cik zinu, valde sacensību laikā nefotogrāfējās, bet gan dzirdina trasē, gan izvadā sportistus utt. utp..un tad jau pie reizes - Liels Paldies LSS par darbu pilnīgi visos līmeņos (no inventāra vadāšanas līdz neskaitāmo maču organizēšanai labā līmenī).
skats no citas malas
04 • 03 • 2015 / 15:51
Tādiem, kas gatavi iet uz augstiem rezultātiem, kopīgs darbs ar ko? Kam rezultāts ir otršķirīgs?
Kalnu slēpošanā rezultāts būs tad, kad tādi kā Ciaguni vai Lodziņi, kas izjūt tā līmeņa drēbi, izdomās atkal ko nopietnāk padarīt... bet šaubos, ka tur "viens bizness" ar LSS esošo vadību...
Zvejnieki šobrīd cenšas - malači - pamatsacensības slalomā, kaut arī nepabeigtas - tur ir jāpiepūlas!
Distanču slēpošanā: Liepiņš "apslēpo P.Nortugu" un uz biatlonu... Muižnieks saka "nu ko jūs...", Slotiņš "man patīk slēpot", Paipals - stabils savā līmenī, Bikše - PJČ - priekš viņa - labi, vesels bars talsinieku, kam nav nekas pretī startēt jebkur kur sniegs, meitenes, Laima un princeses ... labāk nerunāsim... par 99.gadu uz leju... tur vēl ir... pat super labi daži.
Trampalīns... neko nedzird vairs...
Snovbords utml... vismaz ir kāds valdes loceklis...

LSS birojs - dara darbu, saņem algu un galva nesāp un ...zin kā vajag mācīt slēpot un sasniegt rezultātu.
Cik vēl apmaksātu cilvēku LSS gada laikā - infoski info nav...

Visos līmeņos?
Vissvarīgākais līmenis ir infrastruktūra un tur LSS loma distanču slēpošanā ir apaļa nulle... nu ne - pat lieli mīnusi! Labi, ka tagad Biķerniekos Aksenoks... ir pamats cerēt, ka vismaz vēl viena mākslīgā trase būs...
Klubi? Cik to vairs palicis? Šķiet optimizācijai būs jāizslēdz vēl.
Treneri? Distanču slēpošana - izlase nav, sporta skolās vai klubos... vai ir kāds jauns dzirdēts?
Sacensību organizācija?
Visus LČ posmiem kā FIS mačiem vajadzēja būt jau vismaz vairāku gadus atpakaļ. Vasaras maču kalendārs - skatīt - SEB un SPORTLAT!




skatam no citas malas
04 • 03 • 2015 / 19:48
Nu, i ko gribējāt pateikt ? Citiem laikam, ja izkrata sirdi, labāk paliek. Agrāk gāja pie psihologa, tikai tur laikam jāmaksā. A te pa velti
Gundars Patmalnieks
04 • 03 • 2015 / 21:30
Gribēju pateikt, ka distanču slēpošanā, lai kādreiz būtu skatāms rezultāts, pie vārda, kur nu vēl vadības, nevar laist "autoritātes", kas ir zemāka līmeņa speciālisti par Mārtiņu Niklasu (FIS to novērtē - bet šķiet LSS vadība panāca, ka Mārtiņš aiziet...). Mārtiņa laikā pat PK posms rollerslēpošanā notika... Redz kur neizmantots potenciāls - nevajag ne NOR ne SWE ne RUS par dārgu naudu pirkt... Tā lūk Gundar! Arī Lazdāns no Siguldas, kas Latvijas Olimpiādi rīko un bija Skandināvijas pirmo kausu organizators, LSS darbā no malas diezvai pat skatās... Ja un kur tad Sproģis, kas vienīgo EJOD medaļu sagatavoja... Es zinu vienu ļoti cienījamu kundzīti, kurai tagad gandrīz jau 80, kura, manuprāt, ja kā agrāk trenētu slēpotājus, sagatavotu nesalīdzināmi labākus kā Tu noteikti sportistus...
...jā, bet viņai 4 tautu spartakiādes aiz muguras un 4.vieta stafetē un zināšanas kādas esošajā Latvijas treneru sastāvā vēl jāpameklē...
Netici? Neķer kreņķi - dzīvē notiek daudz neticamu lietu!!
Gundaram Patmalniekam
04 • 03 • 2015 / 22:04
Lai nu paliek :) Laikam pašam nervi čupā, šitos murgus lasot. Tik daudz jauna var uzzināt :)
Gundars Patmalnieks
04 • 03 • 2015 / 22:28
Katram māksliniekam savs stils, RR atkal iedvesmots un formā, nu tik sāksies šekspīra uznāciens!

04 • 03 • 2015 / 22:54
Slēpošanā viss ir mainījies ļoti īsā laika posmā. Ir mainījusies slēpošanas tehnika,treniņu metodika,smēru kvalitāte,slēpju apstrādes tehnika.
Tas viss ir burtiski noticis pēdējos 5 - 6 gados. Viss iet ar ar lieliem soļiem uz priekšu. To valstu sportisti kurus mēs apsteidzām pirms dažiem gadiem tagad ir mums jau priekša.
Domāju ka daudzi man piekritīs ka mūsu distanču slēpošanā viss notiek pēc principa,kā ielikt konkurentam vietējos mačos1 (vienu) sekundi un priecāties par sasniegumu.
Bet visam jābūt savādāk, labākajiem sportistiem būtu jāvinē minūtes pārējiem kuri netrenējās regulāri.
Daudzi gribēs uzdot jautājumu, kā to izdarīt ?
Bet man ir pretjautājums, vai jūs zinat kas lācītim vēderā ?
Vai esat izķidājuši savu treniņa darbu pa sastāvdaļām un sapratuši kas ir tas kas pietrūkst lai sasniegtu rezultātu ?
Nu tad šeit arī veidojās atbilde,nezinat kas lācītim vēderā un trenējieties tikai trenēšanās pēc. Dažs labs pat ļoti lielu laiku (stundas) gadā, bet pa tukšo.
Protams lai sasniegtu augstu rezultātu būtu nepieciešami lieli līdzekļi un daudz gadi. Bet var arī sasniegt pieklājīgu līmeni īstermiņā, tas arī prasa naudu un nedaudz mazāk laika, bet tas jau cits stāsts kas ir tik biezs kā Latvijas enciklopēdija.
Pašreizējā situācija slēpošanā ir vārtējama kā ļoti bēdīga bet vēl labojama. Ir nepieciešams savādāks piegājiens daudzām lietām un tad varētu izmainīties situācija.
Bet vai mēs esam tam gatavi ?
Pagaidām neizskatās,jo darbojās citi morāles principi.
Izskatās pēc tā, ja tuvākajā laikā neieleksim pēdējā vagonā,tad nākotnē būs ilgi jādzenās pakaļ vilcienam.
Ļoti atvainojos tiem kam nepatīks manas haotiskās domas.
Andris Gailītis
04 • 03 • 2015 / 23:54
Atbilde Andrim Gailītim:
taisnība - neesam tam gatavi... pēdējais vagons ir aizgājis un nākamais vilciens vēl tālu aiz kalniem, ja maz atnāks no kurienes izgājis... kritiski daudz bezbiļetnieku un maz ogļu...un pats galvenais - varbūt pat sliežu un stacijas, kurā kāds vēlētos to gaidīt, vairs nebūs...
Pusnakts ptimists ar skatu no malas
05 • 03 • 2015 / 01:09
To,ka sportiskais rezultāts nav proporcionāls treniņos pavadīto stundu un noslēpoto kilometru skaitam, saprot katrs, kurš kaut ko saprot. Vēl bēdīgāk ir skatīties, kā ar lielu entuziasmu, pat pēc jaunākajām intenetā atrodamajām metodēm, tiek trenēti bērni , kuriem nav dotību.
Tikai... kamēr nav atrisinātas, vispār sāktas risināt, organizatoriskās problēmas, lai katrs vizinās, kā grib
Gundars Patmalnieks
05 • 03 • 2015 / 16:19
Par tiem bërniem bez dotîbãm-biji domãjis savu superãtro Rûtu,ja:)))
Patmalniekam
05 • 03 • 2015 / 17:16
Kuru gan citu vareja domat:)

05 • 03 • 2015 / 22:09
Man ar likās, ka pirms brīža RR ir pazibējis.
Tak Kostjukova medaļu nekādā veidā nevar piešūt Sproģim. Drīzāk gan vairākas medaļas viņš ir noracis... :((
Slēpnieks
05 • 03 • 2015 / 23:13
Nabaga anonīmie interneta varoņi :) Treniņos smadzenes noslēpojuši. Atliek vien rūpēties par savu zobu veselību
Tas, ka mēs piedalamies sporta pasākumos, arī slēpošanā, nenozīmē, ka tur obligāti jāiegulda daudz laika, darba, naudas
Gundars Patmalnieks
06 • 03 • 2015 / 10:51
Madonas sportisti ļoti labi nostartēja Latvijas Olimpiādē. Te Jums arī atbilde par tiem, kas kritizēja Madonas trenerus.

10 • 03 • 2015 / 22:09
Distančnieki atkal kasās savā starpā, Bŗīze vainīgs un visi citi vainīgi. Šodien rīta pusē biju vienā no LV labakajām slēpošanas treniņu vietām. Skatījos kā ierodas mazie slēpotāji uz nodarbību. Sabira iekšā bariņš jaunāko klašu skolēnu, paņēma nomas zābakus, viens no bērniem kavējās , zābaku saites iepriekšējais lietotājs bija atstājis ciešos mezglos, piedāvajos palīdzēt atsiet,man izdevās atsiet ātri, mazais pieklājīgi pateica paldies un priecīgs skrēja slēpot. Treneris tobrīd bija nozudis, tad uzradās un noteica bērniem pakaļ,lai tikai slēpo pa iebrauktajam sliedēm, sapratu,ka bērni slēpos vieni , bet treneris paliks telpās, tā arī bija. Neatceros,kad es varētu bērnus atstāt vienus uz kalna treniņa laikā. Bērni aktīvi slēpoja, taču,ko darīja treneris, bija viņiem blakus, deva norādījumus, laboja kļūdas, uzslavēja, vai vienkārši bija kopā ar saviem audzēkņiem? Varbūt vienkārši katrs darīsim savu darbu tik cik labi to varam un mākam, jo cik saprotu slēpošana ir slēpošanas trenera sirdslieta, kuras pamatus, knifus, tehniku utt. mēs gribam iemācīt saviem audzēkņiem.
12 • 03 • 2015 / 23:24
Gintam taisnība, tur jau ir tā problēma, ka lielākā daļa savā nodabā trenējas, un tāpēc jau nav tā rezultāta.

24 • 03 • 2015 / 19:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv