ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 07 • 2015

Latvijas čempionāts sprintā rollerslēpošanā jauniešiem

Šodien Madonā Raiņa ielā pirms pasaules kausa posma norisinājās arī Latvijas čempionāts rollerslēpošanas sprintā trīs jauniešu grupām – U12, U14 un U16, kā arī U40 grupā vīriešiem. Dalībnieki sacentās 200m brīvajā stilā nelielā kāpumā. Kopā ar mūsējiem piedalījās arī Lietuvas un Krievijas pārstāvji, kuri, protams, valsts čempionāta ieskaitē netika vērtēti. Kopējais startējošo skaits sasniedza 90. Sākumā rollerslēpotāji pa vienam veica kvalifikācijas braucienu, no kura katrā grupā labākie astoņi kvalificējās pusfinālam, kur, savukārt, jau divos braucienos pa četri katrā cīnījās par iekļūšanu finālā. Finālā, kurā sacentās četri sportisti, tika divi ātrākie no katra pusfināla brauciena.

U16 grupā (1999./2000.g.) puišiem pārliecinoši pirmais bija Raimo Vīgants (Madonas BJSS), šoreiz iztiekot bez kritiena un izcīnot uzvaru. Madonai dubultpanākumu nodrošināja Ilvars Bisinieks, kuram tuvu finišēja trešās vietas ieguvējs Reinis Upens no Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS). Diemžēl kritiens sākuma daļā trijniekā neļāva iekļūt citam Reinim (Cīrulim no Madonas), kuram līdz ar to 4.vieta otro gadu pēc kārtas. Meitenēm šajā grupā toni noteica lietuvietes, Justei Umbrasaitei izcīnot uzvaru, bet Nadežda Derendiajeva. Trešajā vietā finišēja labāka Latvijas pārstāve Karīna Pitkevča (Madonas BJSS). Ceturtajā vietā ierindojās madoniete Angelina Vavilova, taču, neskatoties uz diskvalifikāciju finālā par iebraukšanu blakus celiņā, viņa saglabāja otro vietu Latvijas čempionātā. Trešā vietā tika Elīnai Radziņai (CPSS), kura kopējā ieskaitē palika tūdaļ aiz fināla piektajā vietā.

U14 grupā (2001./2002.g.) bija pamatotas cerības uz kvalifikācijas ātrākā rezultāta uzrādītāja Nika Saulīša (Madonas BJSS) panākumu, taču finālā viņam nācās atzīt Krievijas pārstāvja Jegora Godareva pārākumu, kurš uzvarēja arī pagājušā gadā. Trešais bija cēsnieks Jānis Rams, bet fināla četrinieku noslēdza un pie valsts čempionāta bronzas medaļas tika Roberts Rutkovskis (CPSS). Meitenēm uzvaru svinēja Jāņa māsa Evelīna Rama. Cīņā par otro vietu bija nepieciešama fotofiniša palīdzība, jo krieviete tomēr bija par dažiem centimetriem priekšā madonietei Kimai Krūmiņai. Vēl vien Madonas BJSS pārstāve Elizabete Paura finišēja ceturtā un no Latvijas pārstāvēm bija trešā.

U12 grupā (2003./2004.g.) puišiem, kurā bija viskuplākais dalībnieku skaits – 22 rollerslēpotāji, cīņa par uzvaru izvērtās starp diviem arkādiešiem, no kuriem otro gadu pēc kārtas pārāks bija Bruno Krampe, otrajā vietā atstājot Gustavu Lukstiņu, kuram vienas vietas kāpums, jo pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Danils Lunevs no Krievijas šoreiz tika atstāts stabili trešajā vietā. Vaino Kārkliņš finišēja ceturtais, iegūst trešo vietu Latvijas čempionātā. Meitenēm kvalifikācijā uzvarēja Samanta Krampe (SS „Arkādija”), bet divkāršo uzvaru kopējā ieskaitē ģimenes kontā nesanāca atnest, jo fināla sākumā izslīdēja nūjas un nācās atzīt spēcīgās un principiālās Krievijas konkurentes Marijas Kopilovas pārākumu. Cīņā par kopējās ieskaites trešo vietu, bet Latvijas čempionāta sudrabu madoniete Līva Šahno pārspēja cēsnieci Signi Miķelsoni.

U40 grupā vīriešiem bija pietiekušies tikai trīs dalībnieki no trim valstīm. Latvietis Uldis Lapsa ierindojās trešajā vietā, bet Lietuvas pārstāvja Vjačeslava Rumjanceva duelī ar Igoru Jurasovu no Krievijas pārāks bija krievu sportists..

Ivars Bācis

 

8 Komentāri

Paldies Ivaram,nu ļoooti operatīvi!
paldies
24 • 07 • 2015 / 18:26
komentējot raksta :)

24 • 07 • 2015 / 19:29
Kā gan savādāk :)

24 • 07 • 2015 / 19:58
Ivar, visu cienu par kartejo perfekto sacensibu komentariem, nu bet uzcept jau rakstu, respect...

24 • 07 • 2015 / 21:43
Nepārspējams un apbrīnojams...

24 • 07 • 2015 / 22:33
Re, ko nozīmē daudzpusība, operavitāte :) Jūlijs Cēzars nobāl ;) Dzīvoju līdzi...
L.
24 • 07 • 2015 / 22:37
Paldies atbalstītājiem par veltītajiem labajiem vārdiem. Jūtam līdzi sportistiem un ceram uz jauniem panākumiem šodien un svētdien.
Ivars B.
25 • 07 • 2015 / 08:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv